Hyppää pääsisältöön

Kaksi kultaa ja kaksi hopeaa Ylen Kirjojen Suomen mainoselokuville Yhdysvalloissa

Mainoselokuva
Mainoselokuva kirjojen suomi

Ylen Kirjojen Suomi -hankkeen mainoselokuvat ”Love” ja ”The End” voittivat kaksi kultaa ja kaksi hopeaa viime yönä Suomen aikaa New Yorkissa Communicator Awards –kilpailussa.

Sekä ”Love” että ”The End” saivat kultaiset Award of Excellence –palkinnot kilpailusarjoissa Best Commercials / General-Public Service ja Best Film / Video Education / Educational Institutions.

Molempien käsikirjoitukset palkittiin hopeisilla Award of Distinction –palkinnoilla. Sarjat ovat Commercial Craft categories / Copywriting sekä Film/Video / Television Craft Categories – Copywriting. Molemmat teokset on ohjannut Ylen ohjaaja Tero Wolff. Käsikirjoittaja on Mayreth Wolff. Kansainvälistä Communication Awards-kilpailua johtaa ja tuomaroi Academy of Interactive and Visual Arts (AIVA).

Kirjojen Suomi on Ylen itsenäisyyden juhlavuoden suuri kirjallisuushanke ja hyväksytty Suomi100-hanke. Se tarjoaa kaikille suomalaisille mm. yli 100 radio-ohjelmaa, 111 tv-ohjelmaa, viitisenkymmentä kirjallisuus-podcastia sekä suuren nettisivuston yle.fi/kirjojensuomi. Sivustolta voi klikata suoraan Kansalliskirjaston Kirjojen Suomi -verkkokirjastoon lukemaan ohjelmissa käsiteltyjä verkkokirjoja, osallistua lukupiireihin, katsoa ohjelmia, lukea blogeja - ja paljon muuta. Seuraavat sata tv- ja radio-ohjelmaa julkaistaan juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Voittaneet teokset ”Love” ja ”The End” ovat Kirjojen Suomen tuottamia mainoselokuvia. Molemmat teokset on ohjannut Tero Wolff ja käsikirjoittanut Mayreth Wolff. Kuvaajana toimi Hannu Kettunen. Säveltäjänä toimivat Sakari Salli ja Tuomas Wäinölä, leikkaajana Juho Virolainen, graafikkona Petri Kärenlampi, lavastajana Lea Sipilä ja Josetta Ryynänen-Brotherus, pukusuunnittelijana Pirjo Valkeapää ja Make Up Artistina Kati Koskela. Apulaistuottajana toimi Katja Peltohaka. Mainoselokuvasarjan on tuottanut Tuula Länsisalmi Yle Kulttuuri ja Viihteestä.

Kirjojen Suomi -mainoselokuvasarjan tekijät:
Tuottaja Tuula Länsisalmi
Ohjaaja Tero Wolff
Käsikirjoittaja Mayreth Wolff
Apulaistuottaja Katja Peltohaka
Kuvaaja Hannu Kettunen
Leikkaus Juho Virolainen
VFX-Artisti Lasse Kilpiä
Musiikki Sakari Salli, Tuomas Wäinölä
Graafikko Petri Kärenlampi
Lavastus Lea Sipilä, Josetta Ryynänen-Brotherus
Puvustaja Pirjo Valkeapää
Tuotantokoordinaattori Tiina Hietanen
Maski Kati Koskela
Ompelija Jaana Björklund
Vedenalaiskuvaus Mika Tertsunen
Kameramies Kim Landen
Valaisijat J P Leskinen, Juha Saikkonen
Äänisuunnittelija Antti Kukkavuori
Äänitarkkailijat Pekka Pylkkö, Ahti Korhonen
Tehosteet Heikki Granström
Värimäärittely Marko Terävä
Casting Mirka Kleemola

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Kun avaruuden sivilisaatio soittaa, älä vastaa

  Kiinan suosituin scifikirjailija Cixin Liu Worldcon75:ssa

  Kiinalainen tieteiskirjallisuus tekee samaan aikaan näyttävää esiinmarssia kuin Kiinan suurvalta-asema vahvistuu. Insinööri-kirjailija Cixin Liu voitti vuonna 2015 Hugon, yhden maailman suurista scifi-kirjallisuuspalkinnoista teoksellaan Three-Body Problem. Cixin Liun kekseliäs ja megalomaaninen scifi-eepos varoittaa avaruuden sivilisaatioista.

 • Pitkä sähkökatko saisi yhteiskunnan polvilleen 48 tunnissa - tiedätkö miten varautua?

  48 tunnissa sähkökatkos lamaannuttaisi arkielämän.

  Suomi toimii nykyään täysin sähkön varassa. Lyhyetkin sähkökatkot hankaloittavat elämää, mutta jo 48 tunnissa hankaluudet muuttuvat vakaviksi ongelmiksi: veden tulo lakkaa, ruoat pilaantuvat, pakkasella kotien lämpötila laskee. Nykyisten suositusten mukaan ihmisten kannattaisi varautua ns. kotivaralla selviytymään 72 tunnin ajan.

 • Tiesitkö tämän mustikasta?

  Säännöllinen mustikan syöminen voi lieventää tulehdustilaa.

  Mustikka on metsien kultakimpale. Jo muutama desi mustikoita päivässä auttaa kattamaan hyvän osan esimerkiksi päivän kuitumäärästä ja E-vitamiinitarpeesta. Säännöllinen mustikoiden syöminen voi myös lieventää esimerkiksi diabetekseen ja sepelvaltimotautiin liittyvää matala-asteista tulehdustilaa.

 • Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille extreme-lajeissa

  Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja euforisia hetkiä.

  Uudessa sarjassa Mikko “Peltsi” Peltola haastaa itsensä äärirajoille jokamiehen extreme-lajeissa. Ensimmäiset, syksyllä 2017 suoritettavat lajit ovat 150 kilometrin merimelonta ja 130 kilometrin polkujuoksu. Luvassa on vauhtia, hikeä, tuskaa ja – toivottavasti – itsensä ylittämisen euforisia hetkiä.