Hyppää pääsisältöön

Kaksi kultaa ja kaksi hopeaa Ylen Kirjojen Suomen mainoselokuville Yhdysvalloissa

Mainoselokuva
Mainoselokuva kirjojen suomi

Ylen Kirjojen Suomi -hankkeen mainoselokuvat ”Love” ja ”The End” voittivat kaksi kultaa ja kaksi hopeaa viime yönä Suomen aikaa New Yorkissa Communicator Awards –kilpailussa.

Sekä ”Love” että ”The End” saivat kultaiset Award of Excellence –palkinnot kilpailusarjoissa Best Commercials / General-Public Service ja Best Film / Video Education / Educational Institutions.

Molempien käsikirjoitukset palkittiin hopeisilla Award of Distinction –palkinnoilla. Sarjat ovat Commercial Craft categories / Copywriting sekä Film/Video / Television Craft Categories – Copywriting. Molemmat teokset on ohjannut Ylen ohjaaja Tero Wolff. Käsikirjoittaja on Mayreth Wolff. Kansainvälistä Communication Awards-kilpailua johtaa ja tuomaroi Academy of Interactive and Visual Arts (AIVA).

Kirjojen Suomi on Ylen itsenäisyyden juhlavuoden suuri kirjallisuushanke ja hyväksytty Suomi100-hanke. Se tarjoaa kaikille suomalaisille mm. yli 100 radio-ohjelmaa, 111 tv-ohjelmaa, viitisenkymmentä kirjallisuus-podcastia sekä suuren nettisivuston yle.fi/kirjojensuomi. Sivustolta voi klikata suoraan Kansalliskirjaston Kirjojen Suomi -verkkokirjastoon lukemaan ohjelmissa käsiteltyjä verkkokirjoja, osallistua lukupiireihin, katsoa ohjelmia, lukea blogeja - ja paljon muuta. Seuraavat sata tv- ja radio-ohjelmaa julkaistaan juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Voittaneet teokset ”Love” ja ”The End” ovat Kirjojen Suomen tuottamia mainoselokuvia. Molemmat teokset on ohjannut Tero Wolff ja käsikirjoittanut Mayreth Wolff. Kuvaajana toimi Hannu Kettunen. Säveltäjänä toimivat Sakari Salli ja Tuomas Wäinölä, leikkaajana Juho Virolainen, graafikkona Petri Kärenlampi, lavastajana Lea Sipilä ja Josetta Ryynänen-Brotherus, pukusuunnittelijana Pirjo Valkeapää ja Make Up Artistina Kati Koskela. Apulaistuottajana toimi Katja Peltohaka. Mainoselokuvasarjan on tuottanut Tuula Länsisalmi Yle Kulttuuri ja Viihteestä.

Kirjojen Suomi -mainoselokuvasarjan tekijät:
Tuottaja Tuula Länsisalmi
Ohjaaja Tero Wolff
Käsikirjoittaja Mayreth Wolff
Apulaistuottaja Katja Peltohaka
Kuvaaja Hannu Kettunen
Leikkaus Juho Virolainen
VFX-Artisti Lasse Kilpiä
Musiikki Sakari Salli, Tuomas Wäinölä
Graafikko Petri Kärenlampi
Lavastus Lea Sipilä, Josetta Ryynänen-Brotherus
Puvustaja Pirjo Valkeapää
Tuotantokoordinaattori Tiina Hietanen
Maski Kati Koskela
Ompelija Jaana Björklund
Vedenalaiskuvaus Mika Tertsunen
Kameramies Kim Landen
Valaisijat J P Leskinen, Juha Saikkonen
Äänisuunnittelija Antti Kukkavuori
Äänitarkkailijat Pekka Pylkkö, Ahti Korhonen
Tehosteet Heikki Granström
Värimäärittely Marko Terävä
Casting Mirka Kleemola