Hyppää pääsisältöön

Monteverdin enkeleitä ja demoneja

Kuva esityksestä Monteverdin enkeleitä ja demoneja
Kuva esityksestä Monteverdin enkeleitä ja demoneja parrasvalot

Barokkimaestron musiikkia Venetsian dogen palatsissa. Teemalla sunnuntaina 23.7. klo 13.50. Yle Areenassa 19 päivää.

Säveltäjä Claudio Monteverdin syntymän 450-vuotisjuhlan kunniaksi Cappella Mediterranea -orkesteri johtajansa ja perustajansa Leonardo García Alarcónin kanssa sai tilaisuuden esiintyä Venetsian dogen palatsissa.

Palatsin kappelissa kuvattiin esitys, jossa Cappella Mediterranea soittaa otteita Monteverdin ooppera- ja madrigaaliteoksista. Esityksen teemana ovat "enkelit ja demonit". Solisteina nähdään barokkimusiikin taitajia kuten Mariana Florès, Francesca Aspromonte ja Emiliano Gonzalez Toro. Esityksen on ohjannut Venetsian barokkimusiikin keskuksen taiteellinen johtaja Olivier Lexa.

 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema