Hyppää pääsisältöön

Norma John on ylpeä suorituksestaan: "Kaaduttiin yhdessä saappaat jalassa"

Norma Johnin Blackbird ei riittänyt Kiovan Euroviisuissa finaaliin. Toimittajamme Lauri Leskinen haastatteli yhtyettä keskiviikkona.

Semifinaalipettymyksestä huolimatta laulaja Leena Tirronen ja pianisti Lasse Piirainen ovat ylpeitä suorituksestaan. "Kaaduttiin yhdessä saappaat jalassa", Piirainen miettii. Päällimmäiseksi tiistailta jäi molemmille mieleen hyvin mennyt suoritus.

Olihan se pettymys ja harmitti, kun tajuttiin ettei olla menossa finaaliin. Mutta Euroviisuista ei koskaan tiedä, mitä tapahtuu.― Leena Tirronen

Muusikot eivät ole vielä prosessoineet tiistaista semifinaalia juurikaan yhdessä. Euroviisumatka haastatteluineen ja tapahtumineen on ollut rankka, mutta sen on huomannut vasta, kun kisat omalta osalta ovat ohi.

Voittajasuosikiksi sekä Tirronen että Piirainen povaavat Italian Francesco Gabbanin Occidentali's Karma -kappaletta. Piiraisen on vakuuttanut myös Bulgarian Kristian Kostov. Henkilökohtainen suosikki yhtyeen jäsenillä on sama: Portugali. "Tosi hieno kappale sävellyksellisesti", toteaa Tirronen Salvador Sobralin kilpailukappaleesta.

Toivottavasti ihmiset tekevät paljon biisejä ja hakevat Uuden Musiikin Kilpailuun. "Ei Suomi kuitenkaan pärjää" -asenne pois!― Leena Tirronen

Seuraavaksi Tirronen suuntaa todennäköisesti Suomeen, mutta Piiraisella ei ole vielä kiire pois Kiovasta: "Ehkä Suomen lumisadekuvilla on jotain tekemistä sen kanssa!"

Kiovan Euroviisut järjestetään 9.-13.5. Suomen Norma John esiintyi Semifinaali 1:ssä tiistaina 9.5. järjestysnumerolla 7. Finaali nähdään ja kuullaan Yle TV2:lla, Yle Areenassa, Yle Radio Suomessa, ja Yle Vegalla lauantaina 13.5. kello 22.00.

Tutustu Ylen euroviisutarjontaan!

Kommentit