Hyppää pääsisältöön

Pikkukylästä tulee kauhun näyttämö – Andrew Michael Hurley ja Antti Tuomainen Helsinki Litissä

Tapahtumapaikka nousee joskus niin tärkeäksi elementiksi kirjassa, että siitä tulee tavallaan yksi kirjan päähenkilöistä. Näin on myös Andrew Michael Hurleyn kirjassa Hylätty ranta. Katso Antti Tuomaisen ja Hurleyn keskustelu täältä!

Andrew Michael Hurleyn esikoisromaani Hylätty ranta (suom. Jaakko Kankaanpää, 2016) on goottilainen kauhuteos, joka palkittiin Britanniassa vuoden 2015 parhaana romaanina. Tapahtumapaikka Loney on antanut kirjalle myös sen alkuperäisen nimen. Se on villi ja yksinäinen paikka rannikolla.

– Kuka ihme tulisi tähän paikkaan, Hurley kertoo miettineensä.

Romaanissa katolilainen perhe muuttaa jumalanhylkäämään kylään, koska toivoo näin parantavansa lapsensa. Odotettua ihmettä ei tapahdu, mutta seudun karuissa maisemissa vaikuttavat selittämättömät voimat.

Toinen tärkeä elementti Hurleyn kirjassa on katolilainen uskonto. Hurleylle oli selvää, että hän kirjoittaa katolilaisuudesta, sillä hän kasvoi uskonnon ympäröimänä.

– En ole löytänyt uskoani, ei sillä että olisin etsinyt. Suhtaudun uskontoon kyynisesti, Hurley sanoo.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Miksi olemme niin väsyneitä?

  Yksi väsymyksemme aiheuttaja on krooninen varovaisuus.

  "Mä oon ihan vitun väsynyt!" "Haluaisin vain nukkua!" Kuulostaako tutulta? Olemme pisteessä, jossa työikäiset ihmiset haukottelevat enemmän kuin vanhukset. Väsymykselle on monta syytä, mutta esittelen nyt yhden lisää. Se on ilmiö nimeltään krooninen varovaisuus. Kun psykologisia koreografioita ja varovaisuuden askelmerkkejä joutuu tarkkailemaan päivittäin, ihmisestä tulee väsynyt.

 • Mihin sinä uskot? Testaa itsesi!

  Mihin uskot?

  Mihin uskot? Mikä sinulle on elämässä tärkeätä? Mitä arvostat? Testaa itsesi! Testi perustuu professori Tatjana Schnellin pitkäaikaiseen tutkimustyöhön Innsbruckin yliopistossa.

 • Aivotutkija: Nämä viisi asiaa kaipaavat kipeimmin muutosta suomalaisessa työelämässä

  Kiire, uni, tehokkuus, tilat ja verkostotyö.

  Kun aivotutkija päästetään katselemaan suomalaista työelämää, tulee mieleen pitkä lista asioita, jotka kannattaisi muuttaa. Aloitetaan tärkeimmistä, kirjoittaa aivotutkija Minna Huotilainen blogissaan. 1. Kiire ja hoppu pois! Lyhytjänteinen asioista toiseen hyppiminen ja jatkuvat keskeytykset eivät päästä aivoja vakaviin töihin, vaan pitävät meidät lillukanvarsien parissa.

Kirjojen Suomi