Hyppää pääsisältöön

Pikkukylästä tulee kauhun näyttämö – Andrew Michael Hurley ja Antti Tuomainen Helsinki Litissä

Tapahtumapaikka nousee joskus niin tärkeäksi elementiksi kirjassa, että siitä tulee tavallaan yksi kirjan päähenkilöistä. Näin on myös Andrew Michael Hurleyn kirjassa Hylätty ranta. Katso Antti Tuomaisen ja Hurleyn keskustelu täältä!

Andrew Michael Hurleyn esikoisromaani Hylätty ranta (suom. Jaakko Kankaanpää, 2016) on goottilainen kauhuteos, joka palkittiin Britanniassa vuoden 2015 parhaana romaanina. Tapahtumapaikka Loney on antanut kirjalle myös sen alkuperäisen nimen. Se on villi ja yksinäinen paikka rannikolla.

– Kuka ihme tulisi tähän paikkaan, Hurley kertoo miettineensä.

Romaanissa katolilainen perhe muuttaa jumalanhylkäämään kylään, koska toivoo näin parantavansa lapsensa. Odotettua ihmettä ei tapahdu, mutta seudun karuissa maisemissa vaikuttavat selittämättömät voimat.

Toinen tärkeä elementti Hurleyn kirjassa on katolilainen uskonto. Hurleylle oli selvää, että hän kirjoittaa katolilaisuudesta, sillä hän kasvoi uskonnon ympäröimänä.

– En ole löytänyt uskoani, ei sillä että olisin etsinyt. Suhtaudun uskontoon kyynisesti, Hurley sanoo.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Kirjojen Suomi