Hyppää pääsisältöön

Pikkukylästä tulee kauhun näyttämö – Andrew Michael Hurley ja Antti Tuomainen Helsinki Litissä

Tapahtumapaikka nousee joskus niin tärkeäksi elementiksi kirjassa, että siitä tulee tavallaan yksi kirjan päähenkilöistä. Näin on myös Andrew Michael Hurleyn kirjassa Hylätty ranta. Katso Antti Tuomaisen ja Hurleyn keskustelu täältä!

Andrew Michael Hurleyn esikoisromaani Hylätty ranta (suom. Jaakko Kankaanpää, 2016) on goottilainen kauhuteos, joka palkittiin Britanniassa vuoden 2015 parhaana romaanina. Tapahtumapaikka Loney on antanut kirjalle myös sen alkuperäisen nimen. Se on villi ja yksinäinen paikka rannikolla.

– Kuka ihme tulisi tähän paikkaan, Hurley kertoo miettineensä.

Romaanissa katolilainen perhe muuttaa jumalanhylkäämään kylään, koska toivoo näin parantavansa lapsensa. Odotettua ihmettä ei tapahdu, mutta seudun karuissa maisemissa vaikuttavat selittämättömät voimat.

Toinen tärkeä elementti Hurleyn kirjassa on katolilainen uskonto. Hurleylle oli selvää, että hän kirjoittaa katolilaisuudesta, sillä hän kasvoi uskonnon ympäröimänä.

– En ole löytänyt uskoani, ei sillä että olisin etsinyt. Suhtaudun uskontoon kyynisesti, Hurley sanoo.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • 2018 on ihmiskunnan historian kiinnostavin vuosi

    Tutkimusmatkalle pääsee mukaan pysymällä hengissä!

    Ikinä ennen ei ole ollut näin hykerryttävän kiinnostavaa aikaa olla elossa - koska tiede! Tekniikan kehitys tapahtuu nopeammin kuin koskaan ja tutkimusmatkalle pääsee mukaan vain pysymällä hengissä, kirjoittaa biotekniikan tohtori Lauri Reuter blogissaan. Koko tammikuu on listattu viime vuoden saavutuksia ja maalailtu trendejä seuraavalle.

  • Synkin hetki kuvaa Britannian kohtalonhetkiä – Yksi kohtaus melkein pilaa Churchill-elokuvan

    Synkin hetki (Darkest Hour) luottaa populismiin

    Dunkirkin eli Dunkerquen evakuointioperaatio Dynamo on Britannialle samaa kuin meille talvisota, häviön partaalta koko valtakunnan pelastanut onnistunut myyttinen sotaoperaatio, josta tehdään yhä uudestaan elokuva. Juuri nyt Brexitin ollessa kuuma neuvottelukysymys yleisöjä lämmittelee Synkin hetki (Darkest Hour), jossa Winston Churchill pelastaa Britannian. Mutta antaako elokuva Churchillista oikean kuvan?

Kirjojen Suomi