Hyppää pääsisältöön

Suomentaja Helinä Kangas sai Jarl Helleman -palkinnon

Jarl Hellemann -palkinnon on voittanut Helinä Kangas. Elena Ferranten romaanin Loistava ystäväni suomennoksesta. Jarl Hellemann -käännöskirjapalkinto on Tammen perustama kirjallisuuspalkinto, joka jaetaan vuosittain korkeatasoisen kaunokirjallisen teoksen laadukkaasta suomennoksesta.

Helinä Kankaan käännös osoittaa loistavaa tyyli ja rytmitajua, raati perustelee. Teos kuvaa ystävyyttä ja perhetaustan vaikutusta ihmisen kohtaloon. Kielen eri rekisterit heijastavat valtasuhteita, ja murteen puhuminen yhdistyy teoksessa yhdistyy ihmisen alimpiin tunteisiin.

Muut tämän vuoden ehdokkaat palkinnon saajaksi olivat Kuninkaiden kirja, (suom. Jaakko Hämeen-Anttila), Emma Cline: Tytöt (suom. Kaijamari Sivill), David Foster Wallace: Kummatukkainen tyttö (suom. Juhani Lindholm) ja Linn Ullmann: Rauhattomat (suom. Katriina Huttunen).

Suomen Kirjasäätiön jakaman palkinnon suuruus on 5 000 euroa, ja se myönnetään vuosittain Helsinki Lit -tapahtumassa. Palkinnon ovat aikaisemmin voittaneet Mo Yan (2015 ja José Saramago (2016).

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Kirjojen Suomi