Hyppää pääsisältöön

Töissä täällä - komediasarja radiossa

Radioteatteri esittää: Töissä täällä
Näyttelijät Miitta Sorvali, Jari Salmi, Ville Myllyrinne ja Pia Andersson Radioteatteri esittää: Töissä täällä radioteatteri esittää: töissä täällä

"Missä sä haluisit olla viiden vuoden päästä? - No töissä täällä!"

Töissä täällä on 10-osainen komediasarja pienen tulitikkutehtaan konttorista. Sarjan Radioteatterille on kirjoittanut Juha-Pekka Koskinen ja ohjannut Matti Ijäs.

Töissä parasta ovat mukavat ja reilut työtoverit! Vaan miten kahvihuoneessa on kuitenkin vastassa aina tyhjä pannu ja juuri sinä joudut kahvinkeittäjäksi? Miksi joku syö keksejäsi, vaikka olet kirjoittanut nimesi laatikkoon? Miksi Pirjolla on sinua parempi istumapaikka ja Martilla suurempi näyttö? Ja jos nyt haluat pitää lomasi aina juhannuksena, miksi se on työtovereillesi niin kovin vaikeaa?

Töissä täällä on komedia, joka kertoo juuri sinun työyhteisöstäsi. Pertti (Jari Salmi), Viivi (Miitta Sorvali) ja Anna (Pia Andersson) kohtaavat arkipäivän haasteet Markus Moilasen (Ville Myllyrinne) johtamassa pienyrityksessä. Työ on lähes juhlaa, kun hyvien työkavereiden avulla - tai heistä huolimatta, Pertti haluaa kaiken sujuvan tilastollisesti hyvin, Anna edetä urallaan ja Viivi lähinnä olla rauhassa.

Töissä täällä -kuunnelmasarjan näyttelijät Miitta Sorvali ja Ville Myllyrinne
Töissä täällä -kuunnelmasarjan näyttelijät Miitta Sorvali ja Ville Myllyrinne Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu miitta sorvali, ville myllyrinne
Töissä täällä -kuunnelmasarjan näyttelijät
Töissä täällä -kuunnelmasarjan näyttelijät Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu pia andersson, jari salmi
Liksa juoksee, Viivi ei.

Viivi on tehtaan vanha työntekijä, joka on kyynistynyt niin työssään kuin elämässään. "Aika sarkastinen hahmo, joka kettuilee muille. Haasteena näyttelijänä oli saada siitä pottuilusta hauskaa", Miitta Sorvali kuvailee roolihahmoaan. "Kehittelimme yhdessä muiden näyttelijöiden kanssa niitä ihmisiä ja työpaikan henkeä. Siitä sai sellaista tiettyä iloa ja irtonaisuutta tekstiin, kun heittäytyi vain mukaan. Tässä on hirmu hyvä casting!"

Kehityskeskustelujen ja tykypäivien kautta työyhteisö kehittyy niin fyysisesti kuin psyykkisestikin uskomattoman kovaan iskuun. Naurun lomassa kuuntelijasta saattaa joskus tuntua siltä kuin katselisi kärpäsenä neuvotteluhuoneen katonrajasta itseään ja työtovereitaan. Hei, me ollaan lopulta kaikki vain töissä täällä! Liksa juoksee, Viivi ei.

Kuulija voi unohtaa, että tapahtumapaikka on tulitikkutehdas, eikä se olekaan olennaista. Sarja tarjoaa tilanteita, joita tapahtuu muillakin työpaikoilla. "Samaistumispintaa löytää varmasti; moni tunnistaa tapahtumista oman työyhteisönsä. Aika monella työpaikalla voi sanoa, että just noin meilläkin tapeltiin kesälomista."

Yle Radio 1, lauantaisin 13.5. - 15.7.2017 klo 15.00, uusinta tiistaina klo 21.30. Jaksot tietysti myös Yle Areenassa!

Töissä täällä -kuunnelmasarjan näyttelijät ohjaaja Matti Ijäksen kanssa
Näyttelijöiden keskellä ohjaaja Matti Ijäs Töissä täällä -kuunnelmasarjan näyttelijät ohjaaja Matti Ijäksen kanssa Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu töissä täällä -kuunnelmasarja

Radioteatterille kirjoittanut Juha-Pekka Koskinen
Ohjaus: Matti Ijäs
Äänisuunnittelija: Ari Mursula
Tuotantokoordinaattori: Laura Jaakkola
Tuottaja: Pekka Ruohoranta

Henkilöt:
Markus “Pomo” Moilanen - Ville Myllyrinne
Viivi “Vipe” Rantakiiski - Miitta Sorvali
Anna “Ansku” Punapelto - Pia Andersson
Pertti “Pertsa” Jokinen - Jari Salmi

Kirjailija, käsikirjoittaja Juha-Pekka Koskinen
Kirjailija Juha-Pekka Koskinen Kirjailija, käsikirjoittaja Juha-Pekka Koskinen Kuva: Toni Härkönen Juha-Pekka Koskinen

___
Juha-Pekka Koskinen on monipuolinen kirjailija, joka on julkaissut historiallisten romaanien lisäksi rikosromaaneja sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Koskisen laaja tuotanto käsittää tällä hetkellä noin 30 teosta. Ystäväni Rasputin oli Finlandia-palkintoehdokkaana 2013. Tästä kuunnelmasarjasta JP Koskinen kertoo mm. näin: ”Ihmisen taakkana on usein arjen harmaus, joka ei synkkiä tarinoita kuuntelemalla tai lukemalla ainakaan kirkastu. Halusin kirjoittaa sarjan iloisia, hyvän tuulen tarinoita meistä tavallisista ihmisistä, jotka pidämme pyörät pyörimässä. Arjen puurtajat eivät ole tosikkoja, vaikka tekevät töitä tosissaan. Oli suuri ilo nostaa riemu pintaan!

Lisää ohjelmasta

 • Sokeatkin ottavat kuvia – Donna-sarja murtaa ennakkoluuloja syntymäsokean Johanna Herrasen avustuksella

  Onko sarja näkövammaisen kulmasta uskottava?

  Rullaportaisiin meno sokeana vaatii taituruutta ja opaskoirakin voi kähveltää. Donnaa esittävä näkevä näyttelijä Alina Tomnikov sai sokean rooliinsa apua syntymäsokealta Johanna Herraselta. Miten toimia, kun kohtaa näkövammaisen, ja mitä kuvailutulkkaus tarkoittaa? Näkevä saattaa oppia sarjasta jopa uutta, mutta onko Donna näkövammaisesta uskottava?

 • Lapsemme on paleoliittinen!

  Jäänne-kuunnelmassa perheen lapsella on muinaiset geenit

  Jäänne-kuunnelma käsittelee sitä, millaista on kun tavalliseen suomalaiseen perheeseen syntyy erilainen lapsi – arviolta 140 000 vuotta sitten viimeksi maailmassa elänyt aito homo erectus, joka nimetään Karloksi.

 • Sorjosen toinen kausi menee ihon alle

  Vakavien rikosten erikoisyksikön työ Lappeenrannassa jatkuu.

  Maailmanlaajuista suosiota niittäneen ja palkintoja saaneen Sorjosen toinen tuotantokausi nähdään Ylellä syksyllä 2018. Sorjosen luoja Miikko Oikkonen kertoo, että kauden teemana on menneisyys, ja että jo kuvatulla kaudella mukana olleet uskovat uusien rikostarinoiden herättävän keskustelua. Oikkonen vihjaa, että ensimmäisellä kaudella "pelkäystyynyyn" turvautuneiden katsojien kannattaa varata sellainen myös tulevalle kaudelle.

 • Kiljukoon nyt kaikkein kaula

  Kadonneen nauhan arvoitus on ratkennut!

  Tuiki harva esine katoaa kokonaan jäljettömiin. Useimmiten tavara löytyy vain täysin väärästä paikasta kuin Toukolan pojan poisheittämä A-p-c-kirja.