Hyppää pääsisältöön

Töissä täällä - komediasarja radiossa

Radioteatteri esittää: Töissä täällä. Kuvassa Vipe (Miitta Sorvali), Pertsa (Jari Salmi, Pomo (Ville Myllyrinne) ja Ansku (Pia Andersson)
Näyttelijät Miitta Sorvali, Jari Salmi, Ville Myllyrinne ja Pia Andersson Radioteatteri esittää: Töissä täällä. Kuvassa Vipe (Miitta Sorvali), Pertsa (Jari Salmi, Pomo (Ville Myllyrinne) ja Ansku (Pia Andersson) Kuva: Jukka Lintinen, Yle Kuvapalvelu Radioteatteri,radio,kuunnelmat,Yle Radio 1,radioteatteri esittää: töissä täällä

"Missä sä haluisit olla viiden vuoden päästä? - No töissä täällä!"

Töissä täällä on 10-osainen komediasarja pienen tulitikkutehtaan konttorista. Sarjan Radioteatterille on kirjoittanut Juha-Pekka Koskinen ja ohjannut Matti Ijäs.

Töissä parasta ovat mukavat ja reilut työtoverit! Vaan miten kahvihuoneessa on kuitenkin vastassa aina tyhjä pannu ja juuri sinä joudut kahvinkeittäjäksi? Miksi joku syö keksejäsi, vaikka olet kirjoittanut nimesi laatikkoon? Miksi Pirjolla on sinua parempi istumapaikka ja Martilla suurempi näyttö? Ja jos nyt haluat pitää lomasi aina juhannuksena, miksi se on työtovereillesi niin kovin vaikeaa?

Töissä täällä on komedia, joka kertoo juuri sinun työyhteisöstäsi. Pertti (Jari Salmi), Viivi (Miitta Sorvali) ja Anna (Pia Andersson) kohtaavat arkipäivän haasteet Markus Moilasen (Ville Myllyrinne) johtamassa pienyrityksessä. Työ on lähes juhlaa, kun hyvien työkavereiden avulla - tai heistä huolimatta, Pertti haluaa kaiken sujuvan tilastollisesti hyvin, Anna edetä urallaan ja Viivi lähinnä olla rauhassa.

Töissä täällä -kuunnelmasarjan näyttelijät Miitta Sorvali ja Ville Myllyrinne
Töissä täällä -kuunnelmasarjan näyttelijät Miitta Sorvali ja Ville Myllyrinne Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu miitta sorvali, ville myllyrinne
Töissä täällä -kuunnelmasarjan näyttelijät
Töissä täällä -kuunnelmasarjan näyttelijät Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu pia andersson, jari salmi
Liksa juoksee, Viivi ei.

Viivi on tehtaan vanha työntekijä, joka on kyynistynyt niin työssään kuin elämässään. "Aika sarkastinen hahmo, joka kettuilee muille. Haasteena näyttelijänä oli saada siitä pottuilusta hauskaa", Miitta Sorvali kuvailee roolihahmoaan. "Kehittelimme yhdessä muiden näyttelijöiden kanssa niitä ihmisiä ja työpaikan henkeä. Siitä sai sellaista tiettyä iloa ja irtonaisuutta tekstiin, kun heittäytyi vain mukaan. Tässä on hirmu hyvä casting!"

Kehityskeskustelujen ja tykypäivien kautta työyhteisö kehittyy niin fyysisesti kuin psyykkisestikin uskomattoman kovaan iskuun. Naurun lomassa kuuntelijasta saattaa joskus tuntua siltä kuin katselisi kärpäsenä neuvotteluhuoneen katonrajasta itseään ja työtovereitaan. Hei, me ollaan lopulta kaikki vain töissä täällä! Liksa juoksee, Viivi ei.

Kuulija voi unohtaa, että tapahtumapaikka on tulitikkutehdas, eikä se olekaan olennaista. Sarja tarjoaa tilanteita, joita tapahtuu muillakin työpaikoilla. "Samaistumispintaa löytää varmasti; moni tunnistaa tapahtumista oman työyhteisönsä. Aika monella työpaikalla voi sanoa, että just noin meilläkin tapeltiin kesälomista."

Yle Radio 1, lauantaisin 13.5. - 15.7.2017 klo 15.00, uusinta tiistaina klo 21.30. Jaksot tietysti myös Yle Areenassa!

Töissä täällä -kuunnelmasarjan näyttelijät ohjaaja Matti Ijäksen kanssa
Näyttelijöiden keskellä ohjaaja Matti Ijäs Töissä täällä -kuunnelmasarjan näyttelijät ohjaaja Matti Ijäksen kanssa Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu töissä täällä -kuunnelmasarja

Radioteatterille kirjoittanut Juha-Pekka Koskinen
Ohjaus: Matti Ijäs
Äänisuunnittelija: Ari Mursula
Tuotantokoordinaattori: Laura Jaakkola
Tuottaja: Pekka Ruohoranta

Henkilöt:
Markus “Pomo” Moilanen - Ville Myllyrinne
Viivi “Vipe” Rantakiiski - Miitta Sorvali
Anna “Ansku” Punapelto - Pia Andersson
Pertti “Pertsa” Jokinen - Jari Salmi

Kirjailija, käsikirjoittaja Juha-Pekka Koskinen
Kirjailija Juha-Pekka Koskinen Kirjailija, käsikirjoittaja Juha-Pekka Koskinen Kuva: Toni Härkönen Juha-Pekka Koskinen

___
Juha-Pekka Koskinen on monipuolinen kirjailija, joka on julkaissut historiallisten romaanien lisäksi rikosromaaneja sekä lasten- ja nuortenkirjoja. Koskisen laaja tuotanto käsittää tällä hetkellä noin 30 teosta. Ystäväni Rasputin oli Finlandia-palkintoehdokkaana 2013. Tästä kuunnelmasarjasta JP Koskinen kertoo mm. näin: ”Ihmisen taakkana on usein arjen harmaus, joka ei synkkiä tarinoita kuuntelemalla tai lukemalla ainakaan kirkastu. Halusin kirjoittaa sarjan iloisia, hyvän tuulen tarinoita meistä tavallisista ihmisistä, jotka pidämme pyörät pyörimässä. Arjen puurtajat eivät ole tosikkoja, vaikka tekevät töitä tosissaan. Oli suuri ilo nostaa riemu pintaan!

Lisää ohjelmasta

Kommentit