Hyppää pääsisältöön

YleXPop: aikataulut julki, live-lähetys Lahden torilta YleX.fissä, mukana kotimaisia huippuartisteja ja Kesäkumibiisin ensiesitys, juontajina YleX Aamun Viki ja Köpi

YleXPop on on tänä vuonna kaksipäiväinen, ja se koostuu YleXPop Etkoista, YleXPop-päätapahtumasta ja YleXPop Jatkoista. YleXPop järjestetään 2.–3. kesäkuuta.

YleXPopin aikataulu on nyt julkaistu. // Kuva: YleX/Tuuli Laukkanen

YleXPop lähestyy, joten nyt on syytä ottaa aikataulut haltuun ja tsekata kaikki muukin hyödyllinen info, että bailaaminen sujuu mahdollisimman rennoissa merkeissä.

Missä YleXPop on?

YleXPop järjestetään Lahdessa. Ikärajaton ilmaiskonsertti järjestetään Lahden torilla aivan kaupungin ydinkeskustassa. Lisäksi etkot juhlitaan 8-salilla, jonka ikäraja on 13 vuotta ja jatkot H16-klubilla, jonka ikäraja on 18 vuotta.

YleXPop-kartta. // Kuva: YleX

Mitä YleXPop maksaa?

YleXPop ei maksa mitään. YleXPop on ilmaistapahtuma, johon kaikki ovat tervetulleita.

YleXPopin Aikataulu

YleXPopin päätapahtumaa juhlitaan lauantaina 3. kesäkuuta Lahden torilla. Sen sielu ja sydän on tietenkin livemusiikki. Päälava ja radiolava sijaitsevat vierekkäin Lahden torilla.

YleXPopin Päälavan aikataulu:

16-16.30 Lihamyrsky: Musta Barbaari, Ruudolf, Seksikäs Suklaa, Prinssi Jusuf, Dosdela ja VG+

16.35 Brädi

17.00 Isac Elliot

18.15 Lucas, Alex Mattson, Arttu Lindeman

19.00 Kesäkumibiisi

19.30 Robin

21.00 JVG + Pete Parkkonen

YleXPopin Radiolavan aikataulu:

16.45  Lyömättömät

17.50 Lyömättömät

19.05 DJ Mista S

20.30 DJ Orion

YleXPop Etkot

2.6. kello 16-20: YleXPop K-13 Etkot 8-salilla. Tapahtumaan vapaa pääsy. Artisteina Uniikki ja Nelli  Matula. Illan juontavat YleX Aamusta tutut Viki ja Köpi.

YleXPop Jatkot

3.6. kello 22-04: YleXPop Jatkot lauantaina 3.6. H16 LiveKlubilla (K18). Pääsyliput maksavat 10 euroa. Esiintymässä Sonny, Sini Yasemin, DJ Mista S ja DJ Branch.

Kuullaanko Kesäkumibiisi?

Kyllä! YleXPopissa kuullaan ensimmäistä kertaa livenä vuoden 2017 Kesäkumibiisi.

Onko anniskelua?

YleXPop on päihteetön tapahtuma, joten tapahtumassa ei ole anniskelualuetta eikä alkoholijuomien juominen ole sallittu. Torin välittömässä läheisyydessä on kuitenkin useita kahviloita ja ravintoloita.

Mitä mukaan?

YleXPopiin saa tuoda oman vesipullon ja kameran. Vesipullo kannattaakin ottaa, sillä bailatessa voi tulla jano! Lisäksi kannattaa ottaa varmuuden vuoksi sadetakki mukaan.

Omia alkoholijuomia tai muita päihteitä ei saa tuoda YleXPopiin. Myös selfie-kepit, sateenvarjot sekä vaaralliset aineet ja esineet on kielletty.

YleXPop saapumisohjeet

Lahteen pääsee kätevästi esimerkiksi junalla tai bussilla. YleXPop järjestetään Lahden torilla, jonne on Lahden matkakeskukselta noin kilometrin kävelymatka. Autolla tulemista kannattaa välttää. Tapahtuman ajaksi suljetaan muutama torin läheinen katu Lahden keskustassa.

Tapahtumapäivänä klo 15-24.00 Aleksanterinkatu suljetaan väliltä Vesijärvenkatu-Rauhankatu. Vapaudenkatu suljetaan väliltä Rauhankatu-Rautatienkatu ja Mariankatu väliltä Mariankatu-Vapaudenkatu. Linja-autot kulkevat tapahtumanaikana Kirkkokadun kautta.

Jos autoa ei missään nimessä voi jättää kotiin, Parkkimahdollisuutta voi etsiä muun muassa Toriparkista.

Etkö pääse paikalle? Seuraa radiota, striimiä ja somea

Jos ei pääse paikalle Lahteen, niin päätapahtumaa voi seurata suorana radiolähetyksenä YleX:ssä lauantaina 3.6. klo 13-22 ja streamina Yle Areenassa klo 16-22. YleXPopin parhaat palat nähdään Yle TV2:ssa sunnuntaina 4.6. klo 19.00 alkaen. Tv-lähetyksessä nähdään Poikelus ja Hätönen -ohjelman Jenni Poikelus ja Alma Hätönen. Lavajuonnoista puolestaan vastaavat YleX Aamun Viki ja Köpi.

Muista seurata YleX:ää myös somessa!

2.6. Perjantai

13-22: YleXPop Etkot -radiolähetys suorana Lahen torin showkuutiosta: Äänessä YleX Aamun Viki ja Köpi sekä Matti Airaksinen ja DJ Orion.

3.6. Lauantai

13-22: YleXPop suora radiolähetys Lahen torin showkuutiosta.

16-22: YleXPop

Tapaa YleX:n juontajia

Kuulet heitä joka päivä radiossa, mutta millaisia he ovat livenä? Tule tapaamaan YleX:n juontajia! YleX:llä on oma piste Lahden torilla, jonne voit tulla hengailemaan, ottamaan valokuvia tai hakemaan Kesäkumeja. YleX:n pisteeltä saa myös upeita glittermeikkejä, jotka loihtii Glitternisti.

YleX:n piste on auki perjantaina kello 16–20 ja lauantaina kello 15–22.

Seksikiska päivystää

Suorita kondomiajokortti tai kysy mitä vain seksistä. Kaikki kuumottavat kysymykset saavat viimeinkin vastauksen! Seksikioski on lauantaina YleXPopissa sen takia, että kaikkea seksiin, seksuaalisuuteen, seksuaaliterveyteen ja -oikeuksiin liittyvää voisi kysyä asiantuntijoilta.

Matalan kynnyksen seksikioskilla kysymyksiin vastailevat Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset sekä Väestöliiton ja Syöpäjärjestöjen asiantuntijat, joiden kanssa saa tulla juttelemaan kuka tahansa. Lisäksi kioskilla jaetaan Kesäkumeja.

YleX koosti jo etukäteen muutamia usein askarruttavia seksiin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia. Voit lukea niitä täältä – ja jos vastausta sinun kysymykseesi ei löydy, tule lauantaina paikalle kysymään.

Tällaiselta meininki näytti YleXPopissa vuonna 2016:

Lue myös:

YleXPopissa juhlitaan kaksi päivää: myös etkoilla ja jatkoilla huippuartistit, päätapahtuma kasvaa YleX:n omilla tähdillä

YleXPop täydentyy vielä yhdellä räppärillä: myös Brädi villitsee Lahden torin

JVG vetää armottoman hittiputken YleXPopissa: “Uransa tikeimmässä kunnossa”