Hyppää pääsisältöön

Mitä varten nuoret naiset - Yli 18 eri!

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Mitä varten nuoret naiset - Yli 18 eri!

Mitä varten nuorilla naisilla saattaa olla nuttura tai muu tiukka tukan kiinni-pitö, vaikka eivät vaikutakaan niuhottajilta?

Mitä varten nuorilla naisilla on ranneke, vaikka tulivat jo pois ranneke-täytymis-paikasta?

Mitä varten nuorten naisten kännykät eivät pullistu, vaikka niihin otetaan selfie-kuvia 94 sekunnin välein?

Mihin nuoret naiset tarvitsevat kilokaupalla (kilokuva = 1024 kuvaa) uusia selfieitä omasta päästään, sen naamapuolelta? Siis, joka päivä?

Mitä varten nuoret naiset eivät juo kahvia sokeripalan läpi, jotkut mummot vain?

Mitä varten nuoret naiset osaavat selfie-ilveilykuvissaan laittaa silmänsä kyllä kieroon, mutta eivät päin vastoin, reunoille?

Mitä varten nuoret naiset saattavat tietää sellaisia sanoja kuin töltti, hiirakko tai ruunivoikko?

Mitä varten nuoret naiset eivät maksa simpukoille osinkoa korvakorujensa helmistä, vaikkapa simpukan mielestä hyvänmakuisten ruokien muodossa?

Ravintolapöytää ja lattiaa, valon kajoa oikeassa alakulmassa
Tuijottaen pöytää tai lattiaa joutuu jotkut nuoret naiset vaan puuduksiin saakka kuuntelemaan kilpailevaa nuorta naista. Ravintolapöytää ja lattiaa, valon kajoa oikeassa alakulmassa Kuva: mk pöytäkuva

Mitä varten nuoret naiset eivät röyhtäise pitkästi mahan pohjasta, Röööö, vaikka se laukaisisi seurueen tyrehtyneen pöytäkeskustelun vapauttavalla naurulla?

Mitä varten nuorilla naisilla ei ole korvaläppiä vaikka hyytäisi?

Mitä varten nuoret naiset saattavat maksaa muotitennareista summan, joilla saisi käytetyn tietokoneen, pienen kauko-ohjattavan drone-kopterin tai soutuveneellisen hapansilakkaa?

Mitä varten nuoret naiset eivät näivety tämän enempää, vaikka käyvät niin paljon salilla?

Mitä varten nuoret naiset ajavat niin puhtailla autoilla?

Mitä varten nuorten naisten kahvila- tai ravintolapöytä-ollessa yksi puhuu hirmu paljon enemmän kuin ne kaksi muuta? Tai toinen enemmän kuin toinen, jos on vain 2 heitä?

Mitä ajattelevat ne kaksi muuta nuorta naista ollessaan hiljaa? Tai kahdesta se hiljainen?

Mitä varten ne hiljaiset nuoret naiset eivät yht’äkkiä ala raastaa hiuksiaan ja kirkua vertahyytävällä äänellä ja huutaa silmät verisuonipullistuneina että ”Hiljaa jo!!” ?

Mitä varten nuorilla naisilla voi olla liian kummallisen väriset kynnet?

Mitä varten jotkut hajamielisinä ranskalaisia perunoita perunoita syövät nuoret naiset näyttävät pieniltä jyrsijöiltä?

Mitä varten jotkut nuoret naiset jännittävät toisia nuoria naisia niin paljon?

Kysyy:

Yksi monten puolesta. Mutta kuka vastaa?

 • Mielen porvarillinen hämärä

  Tietämättömyyden tuskaa, idiopatian ambivalenssia mietti hän

  Siltä varalta, että joku muu ei tietäisi samat, kuin minä en tiedä, kerron tässä pari kolme esimerkkiä viime aikojen tietämättömyyksistä. Alkaen siitä viikontakaisesta.

 • Mukavia

  Ilon aiheita ja 1 vastoinkäyminen + pari kuvanpahaista

  Niin kuivaa, että kun sitä maistaa, vaistomaisesti ryhti menee kyyryyn kuin kyttäävällä kissalla, hampaat pureutuvat yhteen kuin venäläisten ы-iissä, ja silmät siristyvät ja vettyvät ja sylkirauhasten käyttöastemittari menee ensin oranssille ja lopulta punaiselle.

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat

 • Antti Heikkinen: Oi, Tuntematon!

  Tuntematon sotilas herättää voimakkaita mielipiteitä.

  Parin viikon kuluttua Suomi on täynnä kriitikkoja. Aku Louhimiehen ohjaama Tuntematon sotilas herättää kansassa enemmän voimakkaita kuin ympäripyöreitä mielipiteitä, kirjoittaa kirjailija Antti Heikkinen.

 • Siri Kolu: Niskavuoren Hetan Suomi

  Onko väärin olla tämän päivän Heta Niskavuori?

  Onko väärin olla tämän päivän Heta Niskavuori? Nykymaailmassa Heta ei olisi kylmä ja ylpeä Muumäen emäntä, vaan ehkä konsultti tai poliitikko. Näin pohtii kirjailija Siri Kolu, Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelman kolumnisti.

 • Antti Heikkinen: Titanic haisi pierulle – ja hyvä niin

  Titanic haisi pierulle – ja hyvä niin

  Kotvanen sitten ryhdyin etsimään hyllystäni sillä hetkellä kovin kultturellina kieppunutta katselutarvettani tyydyttävää elokuvaa ja sain näppeihini James Cameronin Titanicin. Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelman uusi kolumnisti, kirjailija Antti Heikkinen.

 • Juha Hurme: Loppukesän kirjailijavisa

  Nyt etsitään tärkeää kotimaista kirjailijaa

  Tässä sivistävä seuraleikki koko uusioperheelle! Vanhanaikainen viiden vihjeen tietovisa, missä etsitään yhtä kaikkien aikojen tärkeintä kotimaista kirjailijaa. Tietokisan isäntänä Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelman kolumnisti Juha Hurme.

 • Jouni Tossavainen: Nykyaikainen kilpaurheilu ei edistä ihmisen terveyttä

  Siinä hetkessä alan kilpailla, kun joku yrittää ohi.

  Porukat lenkkeilevät kuola valuen, kuonot kurtussa ja aivot narikassa. Millä tahansa lenkillä hymyilevä vastaantulija on poikkeus, ystävällinen tervehdys ihme. Tiukka ruumis on aina kauniimpi näky kuin lukeva ihminen. Kirjailija ja runoilija Jouni Tossavainen kirjoitti KulttuuriCocktailille esseen liikunnasta – ja liikkumattomuudesta.

 • Juha Hurme: Viiankiaapa

  Viiankiaapa

  Aapasuo on Suomen pohjoiselle luonnolle ominainen, mutta kömpelölle ja jäykistyneelle karvattomalle apinalle hankalaa maastoa. Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelman kolumnisti Juha Hurme on huolestunut Viiankiaavan kohtalosta.

 • Mielen porvarillinen hämärä

  Tietämättömyyden tuskaa, idiopatian ambivalenssia mietti hän

  Siltä varalta, että joku muu ei tietäisi samat, kuin minä en tiedä, kerron tässä pari kolme esimerkkiä viime aikojen tietämättömyyksistä. Alkaen siitä viikontakaisesta.

 • Marjo Niemi: Avuton olo ja pari syytä sille

  Avuton olo ja pari syytä sille

  Viimeisen kahden vuoden aikana olen huomannut ihmisten ja myös itseni väsyvän siihen, että usko omiin vaikuttamismahdollisuuksiin on kutistunut. Kirjoittaa Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelman kolumnisti.

 • Riina Katajavuori: Mennään jo naapuriin

  Jemenissä tuoksuu jasmiini. Niin kuin juuri nyt Suomessakin.

  Tajusin olevani eri sukupolvea viimeistään silloin, kun päiväkoti-ikäinen kuopus opetti minulle, että hyvää päivää on somaliaksi Maalin wanaagsan, kirjoittaa Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelman kolumnisti Riina Katajavuori.

 • Mukavia

  Ilon aiheita ja 1 vastoinkäyminen + pari kuvanpahaista

  Niin kuivaa, että kun sitä maistaa, vaistomaisesti ryhti menee kyyryyn kuin kyttäävällä kissalla, hampaat pureutuvat yhteen kuin venäläisten ы-iissä, ja silmät siristyvät ja vettyvät ja sylkirauhasten käyttöastemittari menee ensin oranssille ja lopulta punaiselle.