Hyppää pääsisältöön

Station to Station: 62 lyhytelokuvaa musiikillisesta junamatkasta läpi Amerikan

Kuvakooste Doug Aitkenin elokuvasta Station to Station.
Juna vie taidetta ja taiteilijoita poikki Amerikan. Kuvakooste Doug Aitkenin elokuvasta Station to Station. Station to Station,Doug Aitken,musiikkiohjelmat,happening,kokeelliset elokuvat,teeman rockdokumentit

Station to Station on elokuva muusikkojen täyttämän taidejunan matkasta läpi Amerikan.

Musiikkidokumentti, multimediahappening, junaelokuva, nomadifestivaali… Kalifornialaisen taiteilijan Doug Aitkenin Station to Station oli kokeellinen taideprojekti, joka ulottui rautateitä pitkin Amerikan poikki rannikolta rannikolle, New Yorkista San Franciscoon ja kaikkiin taiteenlajeihin. Matkan varrella junassa tehtiin ja esitettiin taidetta, pysähdyttiin pitämään konsertteja ja järjestämään happeningejä sekä annettiin tilaa sattumille.

Tästä ainutlaatuisesta projektista kertova samanniminen elokuva Station to Station koostuu 62:sta minuutin mittaisesta lyhytelokuvasta, joissa taltioidaan ja tulkitaan taidejunan matkaa monin eri tavoin. Mukana ovat muun muassa Patti Smith, Suicide, Giorgio Moroder, Beck, Mavis Staples, Jackson Browne, Cat Power, Ariel Pink, Savages, Olafur Eliasson, Theaster Gatesin Black Monks of Mississippi, Ernesto Neto

Musiikillinen "rail movie” sai Suomen-ensi-iltansa Teemalla 13.5.2017. Se uusitaan Teemalla 21.2.2018.
Areenassa Station to Station on katsottavissa 21.1.2018 alkaen helmikuun loppuun 2018.

  • Station to Station, USA 2015. Dokumenttielokuva, ohjaus Doug Aitken.

Elokuvan traileri:

Artikkeliin on lisätty uusintatiedot 21.1.2018.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa