Hyppää pääsisältöön

Suomi jäi täpärästi viisufinaalista

Eurovision laulukilpailun 2017 semifinaalien tulokset on julkaistu. Pelkillä yleisöäänillä Norma John olisi mennyt täpärästi viimeisenä finaaliin.

Suomen viisuedustaja Norma John jäi Semifinaali 1:ssä 12. sijalle. Semifinaalissa esiintyi 18 edustajaa, joista 10 parasta kilpailuesitystä valittiin finaaliin. Kansallisten juryjen yhteispisteissä Blackbird oli 12. sijalla. Yleisöäänissä Suomi sen sijaan oli 10 - jos pelkät yleisöäänet olisivat ratkaisseet tuloksen, Norma John olisi nähty finaalissa.

Koska sekä yleisöäänten että kansallisten juryjen pisteiden painoarvo on 50%, oli Suomen euroviisuedustajan kohtalona jäädä pois finaalista.

Myös Eurovision laulukilpailun finaalin selkeästi voittanut Portugalin Salvador Sobral kappaleellaan Amor Pelos Dois oli Semifinaali 1:n selkeä ykkönen: sekä yleisö että juryt pitivät sitä parhaana esityksenä. Portugalin ja Belgian ohella semifinaalin kärkikahinoissa olleet Ruotsi ja Moldova saivat kannatusta tasaisesti niin juryiltä kuin yleisöltäkin.

Australian Isaiah pääsi finaaliin juryn pisteiden voimalla: kansalliset juryt arvioivat esityksen 2. parhaaksi, mutta yleisö piti Don't Come Easya semifinaalin 15. parhaana. Belgian Blanche taas hyötyi yleisön suosiosta: yleisöäänissä City Lights oli kolmas, kansallisten juryjen pisteissä vasta 13.