Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Trumpin vihaiset alamaiset

trump-vastainen kyltti
Presidentti Donald Trumpin tyyli ja osaamattomuus suututtavat amerikkalaisia. trump-vastainen kyltti Kuva: yle/antonio marquez Donald Trump

TV1 torstaina 18.5.2017 klo 22.00 - 23.00, uusinta keskiviikkona 24.5. klo 23.25
Katsottavissa Yle Areenassa

Donald Trumpin nousu presidentiksi on saanut amerikkalaiset aktivoitumaan ja tajuamaan politiikan tärkeyden. Näin sanoo Shruti Basim, vapaaehtoistyöntekijä pakolaisia auttavasta verkostosta.

"Ainoa hyvä puoli Trumpin presidenttiydessä on se, että ihmiset ovat aktivoituneet ennennäkemättömällä tavalla. Kansalaisjärjestöille tulvii vapaaehtoisia auttajia ja ihmiset haluavat auttaa. He haluavat näyttää että Yhdysvallat ei ole se, mitä Trump sanoo sen olevan."

Trumpin valinta jakoi Yhdysvallat kahtia. Trump sai kolme miljoonaa ääntä vähemmän kuin vastustajansa Hillary Clinton.

Enemmistö amerikkalaisista on kauhuissaan presidentistä, joka loukkaa vähemmistöjä ja naisia, tviittailee holtittomuuksia eikä välitä tosiasioista. Trumpin suosioluvut ovat historiallisen alhaalla, sillä yli 60 vuoteen maalla ei ole ollut virkakautensa alussa yhtä epäsuosittua presidenttiä.

Trumpit puheet paperittomien siirtolaisten karkottamisesta ovat saaneet Yhdysvalloissa ilman papereita olevat miljoonat ihmiset pelkäämään.

Ulkolinja-dokumentin on toimittanut Pertti Pesonen. Tuotanto: Yle, 2017.

Kommentit