Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle palvelee vanhempaa ikäpolvea ja hyvin

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Aamulehdessä 14.5.2017.

Ilkka Koppinen kysyi mielipidekirjoituksessaan (AL 9.5.), mitä vanhukset saavat Yle-verolla.

Yle on koko kansan Yle ja haluaa monipuolisella tarjonnallaan tavoittaa kaikki suomalaiset, iästä, varallisuudesta ja asuinpaikasta riippumatta. Kaikki suomalaiset saavat Yle-verolla neljä televisiokanavaa kolmella kanavapaikalla, myös teräväpiirtona, kuusi radiokanavaa, digitaalisia radiopalveluja, teksti-tv:n ja kattavat palvelut verkossa, kuten esimerkiksi Yle Areenan ja mobiilipalvelut.

On selvää, ettei kaikki Ylen tarjonta miellytä kaikkia eivätkä kaikki sisällöt tavoita aina kaikkia suomalaisia. Tutkimusten mukaan vanhemmat ikäpolvet ovat kuitenkin tyytyväisiä Ylen tarjontaan ja Yle tavoittaakin heidät huomattavasti paremmin kuin nuoret yleisöt. Käytännössä tavoitamme lähes kaikki yli 60-vuotiaat suomalaiset. Näiden mittareiden perusteella iäkkäämpien suomalaisten palvelussa Yle onnistuu siis hyvin.

Myös Yle Areenaa katsotaan tasaisesti kaikissa ikäryhmissä ja käyttäjien määrä kasvaa jatkuvasti. Areena on siis löytänyt ystäviä niin nuorissa kuin vanhemmissakin ikäryhmissä. Valitettavasti perinteisen television ohjelma-ajan puitteissa on täysin mahdotonta esittää kaikkea verkkopalvelu Yle Areenasta löytyvää sisältöä. Ja esimerkiksi kirjoittajan mainitsemat vanhat draama- ja viihdesarjat julkaistaan vain verkossa siksi, että tästä verkkojulkaisemisesta on sopimus tekijöitä edustavien järjestöjen kanssa.

Kirjoittajan huoli ihmisten digitaidoista on ymmärrettävä ja laajempi yhteiskunnallinen kysymys. Yle haluaa omalta osaltaan tukea suomalaisia oppimaan näitä uusia kansalaistaitoja tarjoamalla mielenkiintoisia, suomalaisia sisältöjä ja helposti käytettäviä palveluja myös verkossa.

Petri Jauhiainen
julkaisupäällikkö
TV ja Areena, Yle