Hyppää pääsisältöön

Huuto Syyriasta – kansalaiset pommitusten keskellä kuvaavat ja kertovat elämästään

Syyrialaiset aktivistit, ja tavalliset ihmiset kuvaavat sekä kertovat elämästään pommitusten keskellä.
Syyrialainen isä kantaa poikaansa suojaan pommi-iskun jälkeen Aleppossa. Syyrialaiset aktivistit, ja tavalliset ihmiset kuvaavat sekä kertovat elämästään pommitusten keskellä. yle tv1

TV1 sunnuntaina 12.8.2018 klo 23.02 - 00.50
Areenassa vain suorana

Tavalliset syyrialaiset ihmiset, aktivistit, lapset sekä entiset kenraalit kuvaavat ja kertovat elämästään pommitusten keskellä. Ohjaaja Evgeny Afineevskyn palkittu dokumentti Huuto Syyriasta (18) näyttää, millaista on elää tilanteessa, jossa naapuri voi olla myös vihollinen.

”Kun olemme kohdanneet taas uuden kriisin, ajattelemme että nyt kaikki loppuu. Että tämän pahempaa ei voi koskaan tulla”, kuvailee syyrialainen toimittaja ja aktivisti Kholoud Helmi.

”Näillä syyrialaisilla kuten meillä kaikilla, on perhe. Heidän vaihtoehtojaan ovat kuolla kidutukseen Assanin vankiloissa, tulla Isisin tappamaksi tai kuolla venäläisten pommeihin. He haluavat lähteä maasta saadakseen lapsensa suojaan”, ohjaaja Evgeny Afineevskyn sanoo.

Kertomalla oman tarinansa syyrilaiset haluavat herättää maailman huomion ja etsimään ratkaisua inhimilliseen katastrofiin, joka on jatkunut jo vuosien ajan.

Cries From Syria. Tuotanto: Afineevsky-Tolmor Production/Cinepost Barrandov, Syyria, 2017. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2017. Osa dokumentin materiaalista saattaa järkyttää herkimpiä katselijoita.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.