Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Huuto Syyriasta

Syyrialaiset aktivistit, ja tavalliset ihmiset kuvaavat sekä kertovat elämästään pommitusten keskellä.
Syyrialainen isä kantaa poikaansa suojaan pommi-iskun jälkeen Aleppossa. Syyrialaiset aktivistit, ja tavalliset ihmiset kuvaavat sekä kertovat elämästään pommitusten keskellä. yle tv1

TV1 maanantaina 22.5.2017 klo 21.30 - 23.20
Ohjelman katseluaika Yle Areenassa päättynyt

Tavalliset syyrialaiset ihmiset, aktivistit, lapset sekä entiset kenraalit kuvaavat ja kertovat elämästään pommitusten keskellä. Ohjaaja Evgeny Afineevskyn uusi, palkittu dokumentti (16) näyttää, millaista on elää tilanteessa, jossa naapuri voi olla myös vihollinen.

”Kun olemme kohdanneet taas uuden kriisin, ajattelemme että nyt kaikki loppuu. Että tämän pahempaa ei voi koskaan tulla”, kuvailee syyrialainen toimittaja ja aktivisti Kholoud Helmi.

”Näillä syyrialaisilla kuten meillä kaikilla, on perhe. Heidän vaihtoehtojaan ovat kuolla kidutukseen Assanin vankiloissa, tulla Isisin tappamaksi tai kuolla venäläisten pommeihin. He haluavat lähteä maasta saadakseen lapsensa suojaan”, ohjaaja Evgeny Afineevskyn sanoo.

Kertomalla oman tarinansa syyrilaiset haluavat herättää maailman huomion ja etsimään ratkaisua inhimilliseen katastrofiin, joka on jatkunut jo vuosien ajan.

Cries From Syria. Tuotanto: Afineevsky-Tolmor Production/Cinepost Barrandov, Syyria, 2017. Osa dokumentin materiaalista saattaa järkyttää herkimpiä katselijoita.