Hyppää pääsisältöön

Muisti: Kuka keksi Afrikan Tähden?

Dokumentti Afrikan tähti -pelin keksijästä, Kari Mannerlasta, piirtää riemukkaan kuvan luovasta ja kekseliäästä miehestä.
Afrikan Tähti -pelin keksijä, Kari Mannerla oli luova ja kekseliäs mies. Dokumentti Afrikan tähti -pelin keksijästä, Kari Mannerlasta, piirtää riemukkaan kuvan luovasta ja kekseliäästä miehestä. yle tv1

TV1 torstaina 18.5.2017 klo 20.00 - 20.30, uusinta maanantaina 22.5. klo 5.55
Yle Areenassa 30 päivää

Nuorukainen, 19-vuotias Kari Mannerla, keksi yksinkertaisen, pahvisen lautapelin. Pelistä tuli heti myyntimenestys, mutta sen tulevaa merkitystä suomalaisille Mannerla ei voinut aavistaa.

Vuonna 1951 julkaistusta Afrikan Tähdestä tuli hyvin suosittu ja lähes kaikki suomalaiset ovat peliä pelanneet. Maailmalla Afrikan Tähteä on myyty yli neljä miljoonaa kappaletta. Videopelitkään eivät ole uhanneet lautapelin suosiota.

Dokumentti Afrikan Tähti -pelin keksijästä piirtää kuvan luovasta ja kekseliäästä miehestä. Miten Mannerla keksi pelin? Miten peli muutti miehen elämää?

Ohjaus ja tuotanto: Hannu Oravisto, Eskapicoy, 2012. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2012.

  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.