Hyppää pääsisältöön

Weekend Festivalille saapuva Marshmello on suosittu mysteeri-DJ, joka ei ole paljastanut henkilöllisyyttään – sen vuoksi hän esiintyy aina vaahtokarkkina

Saattaa olla, että Marshmello on sama tyyppi kuin DJ Chris Comstock eli Dotcom. Mutta hän voi olla myös esimerkiksi Tiësto tai Martin Garrix. Tai ei kukaan edellä mainituista.

Marhsmello nähdään Weekend Festivalilla. // Kuva: marshmellomusic.com

Weekend Festival julkisti eilen 14. toukokuuta uuden timantinkovan esiintyjän: Alone-hitistä tunnettu vaahtokarkkipää Marshmello saapuu Helsinkiin 4.–5. elokuuta järjestettävälle festivaalille.

Marshmello – Alone Marshmello on DJ-skenessä vielä varsin tuore nimi. Hän julkaisi ensimmäisen kappaleensa SoundCloudiin pari vuotta sitten, vuonna 2015. Trap-henkinen WaVez-biisi sai heti mukavan vastaanoton.

Artisti julkaisi tasaiseen tahtiin uusia kappaleita SoundCloudiin. Ne kiinnittivät muun muassa Skrillexin huomion, joka julkaisi omalla SoundCloud-sivullaan Marshmellon FinD Me -biisin.

- Hänen biiseissään on sellaista iloisuutta ja leikkisyyttä, joka on tehnyt artistista uniikin, DJ Orkidea -nimellä muun muassa Weekend Festivalilla esiintyvä YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen kertoo.

YleX:nkin soitossa olleen Alone-kappaleen lisäksi artisti on tehnyt muun muassa suosittuja remixejä esimerkiksi Adelen Hellosta ja Jack Ü:n Where Are Ü Now -hitistä.

Se, että maailman tunnetuimpiin lukeutuvat artistit antavat Marshmellolle luvan biisiensä miksaamiseen. Kenelle tahansa tällaista lupaa ei myönnetä.

Jack Ü – Where Are Ü Now (Marshmello remix) Raikkaan soundin lisäksi Marshmellosta erityisen kiinnostavan artistin tekee hänen salainen identiteettinsä. Marhsmello esiintyy aina vaahtokarkkikypärä päässään, eikä hän ole paljastanut omaa nimeään julkisuuteen. Ajatus vaahtokarkkikypärän pitämiseen on saanut inspiraatiota deadmau5:n keikoillaan käyttämää hiiren päätä muistuttavaa päähinettä.

Marshmellon identiteetistä on toki tehty monia arvailuja. Todennäköisin veikkaus on se, että Marshmello olisi yhdysvaltalainen DJ Chris Comstock eli Dotcom, sillä Comstockilla on muun muassa jalassaan täysin samanlainen tatuointi kuin Marshmellolla. Lisäksi Skrillex on haastattelussa käyttänyt Marshmellosta nimeä Chris.

Toisaalta on spekuloitu, että Marhsmello olisi nuori hollantilainen DJ-tähti Martin Garrix tai yhdysvaltalainen Jauz.

"Hänen biiseissään on sellaista iloisuutta ja leikkisyyttä, joka on tehnyt artistista uniikin."― Tapio Hakanen, YleX:n musiikkipäällikkö

Vuonna 2016 Marshmello esiintyi Las Vegasissa Electry Daisy Carneval -festivalilla. Tuolloin hän otti lavalla vaahtokarkkikypäränsä pois. Kypärän alta paljastui hollantilainen DJ-suuruus Tiësto. Tätä oli kuitenkin mitä ilmeisimmin pelkkää trollausta, sillä festareiden aikana Tiësto ja Marshmello nähtiin monta kertaa yhdessä. Lisäksi Tiëstolla on tunnistettava hollantilainen aksentti, jota Marshmellolla ei ole.

Hakasen mukaan ulkonäöllä ja mystisyydellä leikittely voisi olla typerää. Marshmellolle se kuitenkin hänen mukaansa sopii.

- Jos hän tekisi geneeristä musiikkia, niin häntä olisi helppo kritisoida. Mutta koska hänellä on omaperäinen kulma musiikkiin, niin se ei tunnu huomionhakuisuudelta, Hakanen kertoo.

On todennäköistä, että Marhsmellon esitys tulee olemaan energinen ja räväkkä. Artisti on keikkaillut viimeisen kahden vuoden aikana aktiivisesti etenkin Yhdysvalloissa, jossa EDM-yleisö odottaa esiintyjältä kunnon show’ta pelkän päännyökyttelyn sijaan. Hyvä esimerkki jenkki-DJ:n viilistä keikasta on Jack Ü:n esiintyminen Ruisrockissa viime kesänä.

Lisäksi voi olettaa, että Marshmello panostaa vielä piirun verran kovemmin Euroopassa järjestettäviin keikkoihin, sillä vaikka DJ on iso nimi Yhdysvalloissa, hän on vasta lyömässä itseään läpi Euroopassa.

- Siinäkin mielessä tämä oli Weekendiltä fressi buukkaus, Hakanen kertoo.

Marshmellon lisäksi Weekend Festival kiinnitti seuraavat artistit: Yellow Claw, Mike Perry, Pastori Pike, Kingfish & Diison, View, Proteus, Marc, Pawl ja Milwin. Aiemmin Weekend Festival on kiinnittänyt muun muassa The Chainsmokersin, Alokin ja Armin van Buurenin.

Weekend Festival järjestetään Helsingissä 4.–5. elokuuta. YleX on vahvasti mukana festareilla.

Muokattu 16.5. klo 16:34 tarkennettu Chris Comstockin olevan Dotcom.

Lue myös:

The Chainsmokers Weekend Festivalin päätähdeksi – muita uusia kiinnityksiä ovat muun muassa Tungevaag & Raaban ja Mikael Gabriel

Weekend Festival julkisti isoja nimiä EDM:stä popimpaan makuun – ensimmäiset kiinnitykset ovat Armin van Buuren, Deadmau5, Clean Bandit ja Rae Sremmurd

Weekend Festivalin DOME-lavan kattaus täydentyy – Felix Da Housecat ja Zombie Nation laittavat kunnon bileet pystyyn

Weekend Festivalin DOME-lavan pääesiintyjäkaartiin tinkimätöntä housea tykittävä Chocolate Puma

Weekend Festivalille ennennäkemätön DOME-lava – isäntinä YleX:n DJ Orion ja DJ Orkidea