Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Skavlan ja muut suositut SVT:n ohjelmat säilyvät Ylen kanavilla

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Turun Sanomissa 17.5.2017.

Anna Kuusela kirjoitti Yle Teema & Fem -kanavapaikasta (TS 13.5.). On ilahduttavaa, että ruotsinkieliset sisällöt Ylen kanavilla kiinnostavat.

Kuuselalla on kuitenkin turhia pelkoja suosittujen SVT:n ohjelmien katoamisesta Ylen kanavilta kanavauudistuksen jälkeen. Esimerkiksi Skavlan ei suinkaan ole katoamassa vaan säilyy edelleen ohjelmistossa. Jatkossa se myös tekstitetään suomeksi, mikä saattaa ilahduttaa monia ja tuoda ohjelmalle uusia ystäviä.

On totta, että Ruotsin SVT Worldin ohjelmavirta ei enää Ylen kanavilla näy. Yle Femin kanavapaikalla esitetyllä SVT Worldin ohjelmistolla oli kokonaisuutena myös vähän katsojia. Uskomme, että kun ruotsinkielistä ohjelmaa – siis myös näitä suosittuja SVT:n ohjelmia – tarjotaan aiempaa mietitymmin ja harkitumpina aikoina, ne löytävät katsojansa paremmin.

Skavlanin lisäksi esimerkiksi visailuohjelma Vem vet mest?, Allsång på Skansen, Doobidoo ja På spåret siis säilyvät Ylen kanavilla. Tietysti seuraamme tarkasti, mitä muita uusia naapurimaan ohjelmia voisimme Suomessakin esittää. Maininnan arvoista on sekin, että Yle saa aiempaa enemmän oikeuksia julkaista Ruotsin television ohjelmia myös Yle Areenassa. Tämä varmasti ilahduttaa heitä, jotka eivät halua olla sidottuja perinteisen television ohjelma-aikoihin.

Kirjoittaja oli huolissaan suomenruotsalaisen tv-kulttuurin säilymisestä. Yle Femin omien ohjelmien määrä pysyy kanavauudistuksen jälkeenkin lähes entisellään. Ja juuri suomenruotsalaisen television kehittämisen kannalta uudistus on tärkeä: se mahdollistaa myös suomenruotsalaisen uuden television ja Yle Arenanin kehittämisen. Yhteinen kanavapaikka poikii myös uudenlaista yhteistyötä. Esimerkiksi ainutlaatuinen, uusi kaksikielinen kulttuuriohjelma on tekeillä.

Unni Malmgren
tv- ja radiopäällikkö, Svenska Yle

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.