Hyppää pääsisältöön

Kent är inte längre där – kaksiosaisessa dokumentissa jätetään tunteikkaat jäähyväiset Ruotsin suosituimmalle yhtyeelle

Kent-yhtye istuu ja poseeraa.
Dom är inte längre där: Kent. Kent-yhtye istuu ja poseeraa. Kuva: Peter Gehrke. Kent (yhtye),Teemalauantai,rock,teeman rockdokumentit

"Vi är inte längre där, vi är nån annanstans.”
Kaksiosainen dokumentti jättää jäähyväiset Kentille.

"Det här är sista sången, sista sången du får." Kaksiosainen dokumenttielokuva Kent: Vi är inte längre där kertoo Ruotsin suosituimman yhtyeen Kentin viimeisestä vuodesta. Siinä seurataan Kentin viimeisen albumin Då som nu för alltid tekoa New Yorkissa, viimeistä kiertuetta sekä viimeisiä tunteikkaita esiintymisiä Ruotsissa joulukuussa 2016. Viimeisen vuoden kehyksissä dokumentti kertoo yhtyeen koko tarinan, alusta loppuun.

Eskilstunalaisten ystävysten perustaman bändin 26-vuotista historiaa ovat kertomassa Kentin nelikko Joakim Berg, Martin Sköld, Sami Sirviö ja Markus Mustonen sekä yhtyeen entiset jäsenet Martin Roos ja Harri Mänty. Ääneen pääsevät myös Kentin fanit, ystävät ja kollegat.

"Kent ei ollut vain oman sukupolvensa ääni vaan kaikkien itsensä ulkopuolisiksi, yksinäisiksi, surullisiksi ja pelokkaiksi tunteneiden ystävä. Iästä ja taustasta riippumatta", kirjoitti Anders Nilsson Hymn-verkkolehdessä dokumentin arviossa. "Ett värdigt farväl såväl till som från Sveriges största och bästa rockband."

Kent kävi viimeisellä kiertueellaan jättämässä jäähyväiset myös suomalaisille faneilleen. Samuli Knuuti kirjoitti Rumbassa Kentin viimeisestä Helsingin-keikasta näin: "Uransa ilmeisimmällä huipulla Kent ei siis lopettanut, vaan yhtye teki jotakin vielä hienompaa. Tunnistamalla omat rajansa ja tajuamalla kaiken olennaisen olleen jo sanotun he käänsivät tämän tietoisuuden voitokseen ja kaappasivat oman tarinansa taas omakseen. Kuten pitkän linjan ja pitkän matkan juoksija, joka tietää että myöhäiskauden pistesijat ovat joskus nuoruuden mitaleja arvokkaampia. Muistakaa heidät tällä tavalla."

Per Sinding-Larsenin ohjaama kaksiosainen dokumenttielokuva valmistui vain runsas viikko Kentin viimeisen keikan jälkeen, jouluksi 2016. Osat saivat ensi-iltansa SVT:llä peräkkäisinä päivinä.

Teema esittää dokumentin molemmat osat peräkkäin lauantaina 20.5. klo 21.30. Tämä on Suomen-ensi-ilta. Areenassa dokumentti on 30 päivää.

Muistakaa heidät tällä tavalla."― Samuli Knuuti Kentin jäähyväiskeikasta

Tällä kappaleella Kent ilmoitti lopettavansa:

Tämä oli Kentin viimeisen albumin viimeinen kappale:

Kentin kotisivut.

Yle Teema

 • Isältä tyttärelle – patriarkaalisen Franzan perheen tarina tasa-arvoisemmaksi muuttuvassa Italiassa

  Patriarkaalisen italialaisperheen tarina 30 vuoden ajalta

  Italialaisessa Isältä tyttärelle -sarjassa (Di padre in figlia) seurataan venetolaisen tislaamoyrittäjän perhettä 1950-luvun lopulta kahdeksankymmentäluvulle. Kiinnostavan sarjan keskiöön nousevat vahvat ja vapautuvat naiset, jotka saavat yhä enemmän jalansijaa yhteiskunnassa. Isältä tyttärelle alkaa Teemalla keskiviikkona 2.8.2017.

 • Eksoottinen Patakakkonen Pohjoismaissa

  Jaakko Kolmonen vierailee Tanskassa ja Islannissa.

  Patakakkonen-ohjelman kotistudiossa valmistettiin ruokia kaukomailta, mutta lähempiin ruokamaihin Jaakko Kolmonen matkusti itse paikan päälle. Tällä viikolla seuraamme keittiömestaria ja esitämme Kolmosen vierailut Islantiin sekä Tanskaan. Luvassa on siis smørrebrødejä sekä geysir-leipää!

 • Amiraali Yamamoto

  Suurelokuva Japanin laivaston komentajasta

  Japanilainen amiraali Yamamoto vastusti sotaa Yhdysvaltoja vastaan mutta päätyi johtamaan sitä maalleen ja itselleen tuhoisin seurauksin.

 • Thomas Crownin tapaus

  Steve McQueen pankkirosvona romanttisessa jännärissä

  Romanttinen jännityselokuva tyylikkäästä pankkirosvosta, joka saa peräänsä sinnikkään vakuutustutkijan.

 • Räsynukke

  Amerikkalaisen rikoselokuvan hurjimpia saavutuksia.

  "Tämä 'musta timantti' on ilmiselvä mestariteos, ainutlaatuinen yhdistelmä periamerikkalaista viattomuuden evankeliumia ja toisaalta psyyken pimeitä ulottuvuuksia."

 • Blue Jasmine

  Woody Allenin draama rahattomasta seurapiirinaisesta

  Woody Allenin draamassa nähdään Cate Blanchett Oscar-roolissa omaisuutensa ja hermonsa menettäneenä seurapiirinaisena.

 • Taidetutkimukset-sarjan kolmannella kaudella etsitään taas kadonneita mestariteoksia

  Kauden taiteilijat ovat Vuillard, Constable ja Gainsborough

  Taidetutkimukset on BBC:n jännittävä sarja, jossa etsitään ja löydetään kadonneita mestariteoksia. Taidetuntijat Philip Mould ja Bendor Grosvenor sekä toimittaja Fiona Bruce perehtyvät teoksiin, joiden he uskovat olevan kuuluisien taiteilijoiden tuntemattomia tai kadonneita töitä ja yrittävät koota todisteet, joilla maailman johtavat taide-ekspertit saataisiin vakuuttuneeksi niiden aitoudesta.

 • Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 20.00

 • Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!