Hyppää pääsisältöön

Liza Treyger rikkoo tabun stand-upissaan: "Vaari oli äijä, sai pesää holokaustissa!"

Liza Treyger kertoo nauravalle salille seksielämästään, joka ei ole stand-up-tähden mielestä tarpeeksi vilkasta. Yht'äkkiä hän vie aiheen holokaustiin, juutalaisten kansanmurhaan natsi-Saksan aikana.

Sali hiljenee, kun Treyger sanoo säästävänsä rahaa siihen hetkeen, kun kaikki juutalaiset halutaan taas tappaa. Yleisö jäätyy ja huokaisee kauhusta.

Voiko tilanteen vielä pelastaa? Treyger lisää vaan vettä myllyyn, ja sanoo ettei lähtisi mielellään junalla vaan valitsisi mieluummin lentokoneen, viitaten ilmeisesti keskitysleirikuljetuksiin.

Ja sitten mennään vielä seksiin ja äitinsä syntymään sodan loppumisen keväänä 1945. "Vaari oli aika äijä. Sai p....a holokaustissa!"

Treyger sanoo hämmentyneelle yleisölle palaavansa taas aiheeseen, että ihmisten pitäisi haluta enemmän seksiä hänen kanssaan.

Katsojana tulee mieleen, että holokaustista ei voi tehdä pilaa. Sitten jää pohtimaan, että ehkä juutalainen koomikko ja sukunsa kärsimyksiä kantanut henkilö voi aiheesta vitsailla, varsinkin jos se auttaa häntä käsittelemään asiaa.

Areenassa voi nyt tutustua todella monipuoliseen standupin maailmaan niin Amerikassa kuin Suomessa.

Areenan stand-up-paketti
Klikkaa kuvaa ja katso stand-upia Areenassa Areenan stand-up-paketti huumori

Huumorista vakavampaan: historiasta kiinnostuneille Areenassa on katsottavissa eurooppalainen dokumenttisarja Euroopan juutalaisten historiasta ja etenkin juutalaisvainoista.

Historia: Euroopan juutalaisten tarina

Lue myös - yle.fi:stä poimittua