Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Harmittaako katsoa Kotikatua ihan yksin? Katsotaan ja kommentoidaan yhdessä!

Näyttelijä Petteri Jamalainen seisoo Kotikadun bensiksen edessä kädessään spray-maalipurkki ja takanaan seinäkirjoitus
Hessu eli Petteri Jamalainen ilmestyy kuvioihin Kotikadun jaksossa 52. Näyttelijä Petteri Jamalainen seisoo Kotikadun bensiksen edessä kädessään spray-maalipurkki ja takanaan seinäkirjoitus Kuva: Yle/Ari-Pekka Keränen Petteri Jamalainen,Kotikatu

Striimipalveluista, kuten Areenasta, ohjelmia katsotaan tutkimusten mukaan yksin. Tv-ohjelmien katsominen on kuitenkin paljon kivempaa, jos voi kommentoida, hehkuttaa tai buuata yhdessä muiden katsojien kanssa. Katsotaan siis Kotikatua yhdessä Areenasta ja kokoonnutaan Twitterin ja #Kotikatulive-tunnisteen ääreen tiistaina 23.5. kello 19.

Kotikatua on nyt ollut katsottavissa Areenassa jo tammikuusta alkaen ja sarjan vanhat ja uudet fanit ovat löytäneetkin sen hienosti. Sitä on katsottu jo reippaasti yli miljoona kertaa. Parin viime vuoden ajan olen lukenut tutkimuksia, joissa puidaan mediankulutusta. Niissä on aina noussut esiin se, kuinka ohjelmia katsotaan striimipalveluista yksin. Itse ainakin kaipaan sosiaalista katselukokemusta. Ehkä moni muukin? Tule mukaan! Voit olla Kotikadun vanha fani tai ehkä et ole koskaan katsonutkaan sarjaa. Voit inhota tai rakastaa Kotikatua tai ehkä jopa suhtautua siihen välinpitämättömästi, kaikki ovat tervetulleita. Ennen kaikkea tule fiilistelemään sitä, että kokoonnutaan yhteen katsomaan.

Katsotaan yhdessä jakso 52: Onko autoilu mur?. Iltaa houstaavat Yle Elävä arkisto ja Yle Areena ja mukaan saa tulla ihan kaikki ja niiden kaverit.

Tee siis näin:

 • Avaa Twitter valmiiksi 23.5. ennen klo 19, ja halutessasi voit kertoa olevasi mukana twiittaamalla tunnisteella #kotikatulive.
 • Käynnistä Kotikadun jakso 52: Onko autoilu mur? tasan klo 19, jotta kaikki katsomme yhtä aikaa.
 • Anna tunteiden palaa Twitterissä #Kotikatulive-tunnisteella, keskustele ja kommentoi meidän muiden katsojien kanssa. Sana on vapaa.

Teimme myös katsomiskokemusta tukemaan bingolappusen. Saatko koko lapun täyteen?

Kotikatu-bingolappu.
Ota tästä itsellesi Kotikatu-bingo! Kotikatu-bingolappu. Kuva: Yle Kotikatu,Bingo

Live-twiittaamisella tarkoitetaan jonkin tapahtuman reaaliaikaista kommentointia Twitterissä. Tv-ohjelmien live-twiittaus on varsinkin Yhdysvalloissa todella suosittua. Voit tutustua tarkemmin live-twiittaamiseen lukemalla Minna Kilpeläisen kirjoituksen Livenä Twitterissä.

Katsotaan ja kommentoidaan yhdessä Kotikatua #Kotikatulive

 • Areena-sovellus Applen parhaiden sovellusten listalle

  Areena Applen listalle

  Yle Areena -sovellus on valittu Applen vuoden parhaiden sovellusten listalle. Applen iOS-laitteissa toimiva Areena-sovellus on valittu Applen sovelluskaupan Best of 2017 -listalle. Listalla esitellyt sovellukset ovat Applen sovelluskaupan toimituksen valitsemia. Kaikkiaan listalla on yli 360 sovellusta eri kategorioista ja eri puolilta maailmaa.

 • Ongelmia Areenan Chromecast-toistossa

  Chromecast-toisto ei toimi luotettavasti

  Chromecast ei tällä hetkellä toimi luotettavasti Areenan mobiilisovellusten kanssa. Osa Areenan mobiilisovelluksia käyttävistä käyttäjistä on kokenut ongelmia Areenan Chromecast-toistossa. Osa Areenassa tarjolla olevista ohjelmista ei toistu tai toisto lakkaa kesken ohjelman. Ongelmat ovat tiedossa ja niitä yritetään korjata.