Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Harmittaako katsoa Kotikatua ihan yksin? Katsotaan ja kommentoidaan yhdessä!

Näyttelijä Petteri Jamalainen seisoo Kotikadun bensiksen edessä kädessään spray-maalipurkki ja takanaan seinäkirjoitus
Hessu eli Petteri Jamalainen ilmestyy kuvioihin Kotikadun jaksossa 52. Näyttelijä Petteri Jamalainen seisoo Kotikadun bensiksen edessä kädessään spray-maalipurkki ja takanaan seinäkirjoitus Kuva: Yle/Ari-Pekka Keränen Petteri Jamalainen,Kotikatu

Striimipalveluista, kuten Areenasta, ohjelmia katsotaan tutkimusten mukaan yksin. Tv-ohjelmien katsominen on kuitenkin paljon kivempaa, jos voi kommentoida, hehkuttaa tai buuata yhdessä muiden katsojien kanssa. Katsotaan siis Kotikatua yhdessä Areenasta ja kokoonnutaan Twitterin ja #Kotikatulive-tunnisteen ääreen tiistaina 23.5. kello 19.

Kotikatua on nyt ollut katsottavissa Areenassa jo tammikuusta alkaen ja sarjan vanhat ja uudet fanit ovat löytäneetkin sen hienosti. Sitä on katsottu jo reippaasti yli miljoona kertaa. Parin viime vuoden ajan olen lukenut tutkimuksia, joissa puidaan mediankulutusta. Niissä on aina noussut esiin se, kuinka ohjelmia katsotaan striimipalveluista yksin. Itse ainakin kaipaan sosiaalista katselukokemusta. Ehkä moni muukin? Tule mukaan! Voit olla Kotikadun vanha fani tai ehkä et ole koskaan katsonutkaan sarjaa. Voit inhota tai rakastaa Kotikatua tai ehkä jopa suhtautua siihen välinpitämättömästi, kaikki ovat tervetulleita. Ennen kaikkea tule fiilistelemään sitä, että kokoonnutaan yhteen katsomaan.

Katsotaan yhdessä jakso 52: Onko autoilu mur?. Iltaa houstaavat Yle Elävä arkisto ja Yle Areena ja mukaan saa tulla ihan kaikki ja niiden kaverit.

Tee siis näin:

 • Avaa Twitter valmiiksi 23.5. ennen klo 19, ja halutessasi voit kertoa olevasi mukana twiittaamalla tunnisteella #kotikatulive.
 • Käynnistä Kotikadun jakso 52: Onko autoilu mur? tasan klo 19, jotta kaikki katsomme yhtä aikaa.
 • Anna tunteiden palaa Twitterissä #Kotikatulive-tunnisteella, keskustele ja kommentoi meidän muiden katsojien kanssa. Sana on vapaa.

Teimme myös katsomiskokemusta tukemaan bingolappusen. Saatko koko lapun täyteen?

Kotikatu-bingolappu.
Ota tästä itsellesi Kotikatu-bingo! Kotikatu-bingolappu. Kuva: Yle Kotikatu,Bingo

Live-twiittaamisella tarkoitetaan jonkin tapahtuman reaaliaikaista kommentointia Twitterissä. Tv-ohjelmien live-twiittaus on varsinkin Yhdysvalloissa todella suosittua. Voit tutustua tarkemmin live-twiittaamiseen lukemalla Minna Kilpeläisen kirjoituksen Livenä Twitterissä.

Katsotaan ja kommentoidaan yhdessä Kotikatua #Kotikatulive

 • Yleisön toiveista, arkiston aarteista – radiodraamatoiveita ystävänpäivään

  Toivekuunnelmissa selvitetään rikoksia ja ihmissuhteita.

  Helmikuun kuuntelijatoiveissa seikkaillaan, jännitetään ja rakastetaan. Kauko Helovirta vie Majuri Marraksena kuulijat poliittisiin selkkauksiin Ylä-Safaniin. Tauno Palon ja Eeva-Kaarina Volasen tähdittämässä kuunnelmassa herätellään henkiin rakkaus vuosikymmenten takaa. Olavi Susikoski selvittää kauppaneuvoksen rouvan murhaa ja Laura Tervonen näyttelijättären kuolemaa. Vahtosen vanha murhamysteeri herätetään eloon kuunnelmassa Vahtonen muistoissamme.

 • Viron vaiheita radiodraaman kertomina

  Kuunnelmat valottavat veljeskansan 100-vuotista historiaa

  Viro julistautui valtioksi helmikuussa 1918. Kansakunnan vaiheisiin on mahtunut sotaa ja vieraita valloittajia, mutta myös kukoistavaa kulttuuria ja suuria kirjailijoita. Jaan Krossin ja Hella Wuolijoen kirjoittamat kertomukset valottavat Viron historiaa 1900-luvun alusta sotavuosiin. Käymme Eino Leinon matkassa 1920-luvun kulttuuripiireissä Virossa ja hengitämme raikasta, kolminkertaista kevättä: luonnon, kansan ja kirjallisuuden uutta heräämistä.

 • Ohjaaja Heidi Köngäs: Nostalgiaa ja muita haikeita mausteita

  Omien elokuvien luettelon lukeminen synnyttää monia tunteita

  Omien elokuvien luettelon lukeminen synnyttää monia outoja tunteita: on kaihoa, kauhua, noloutta, mutta yllättävän paljon ikävää. Ikävää ennen kaikkea yhdessä tekemistä kohtaan. Jokainen elokuva syntyy monessa vaiheessa, monen ihmisen taiteellisen työn tuloksena, mutta vain ohjaaja näkee ne kaikki.

 • Partasen perhe muuttaa Kotikadulle – viides kausi nyt Areenassa

  Mm. Eeva Litmanen ja Sulevi Peltola tulevat osaksi sarjaa.

  Partasen perheen vanhemmat Onni (Sulevi Peltola) ja Anja (Eeva Litmanen) tuovat perheensä Itä-Suomesta Kotikadulle heti viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa. Koko kausi nyt katsottavissa Areenassa.