Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Harmittaako katsoa Kotikatua ihan yksin? Katsotaan ja kommentoidaan yhdessä!

Näyttelijä Petteri Jamalainen seisoo Kotikadun bensiksen edessä kädessään spray-maalipurkki ja takanaan seinäkirjoitus
Hessu eli Petteri Jamalainen ilmestyy kuvioihin Kotikadun jaksossa 52. Näyttelijä Petteri Jamalainen seisoo Kotikadun bensiksen edessä kädessään spray-maalipurkki ja takanaan seinäkirjoitus Kuva: Yle/Ari-Pekka Keränen Petteri Jamalainen,Kotikatu

Striimipalveluista, kuten Areenasta, ohjelmia katsotaan tutkimusten mukaan yksin. Tv-ohjelmien katsominen on kuitenkin paljon kivempaa, jos voi kommentoida, hehkuttaa tai buuata yhdessä muiden katsojien kanssa. Katsotaan siis Kotikatua yhdessä Areenasta ja kokoonnutaan Twitterin ja #Kotikatulive-tunnisteen ääreen tiistaina 23.5. kello 19.

Kotikatua on nyt ollut katsottavissa Areenassa jo tammikuusta alkaen ja sarjan vanhat ja uudet fanit ovat löytäneetkin sen hienosti. Sitä on katsottu jo reippaasti yli miljoona kertaa. Parin viime vuoden ajan olen lukenut tutkimuksia, joissa puidaan mediankulutusta. Niissä on aina noussut esiin se, kuinka ohjelmia katsotaan striimipalveluista yksin. Itse ainakin kaipaan sosiaalista katselukokemusta. Ehkä moni muukin? Tule mukaan! Voit olla Kotikadun vanha fani tai ehkä et ole koskaan katsonutkaan sarjaa. Voit inhota tai rakastaa Kotikatua tai ehkä jopa suhtautua siihen välinpitämättömästi, kaikki ovat tervetulleita. Ennen kaikkea tule fiilistelemään sitä, että kokoonnutaan yhteen katsomaan.

Katsotaan yhdessä jakso 52: Onko autoilu mur?. Iltaa houstaavat Yle Elävä arkisto ja Yle Areena ja mukaan saa tulla ihan kaikki ja niiden kaverit.

Tee siis näin:

 • Avaa Twitter valmiiksi 23.5. ennen klo 19, ja halutessasi voit kertoa olevasi mukana twiittaamalla tunnisteella #kotikatulive.
 • Käynnistä Kotikadun jakso 52: Onko autoilu mur? tasan klo 19, jotta kaikki katsomme yhtä aikaa.
 • Anna tunteiden palaa Twitterissä #Kotikatulive-tunnisteella, keskustele ja kommentoi meidän muiden katsojien kanssa. Sana on vapaa.

Teimme myös katsomiskokemusta tukemaan bingolappusen. Saatko koko lapun täyteen?

Kotikatu-bingolappu.
Ota tästä itsellesi Kotikatu-bingo! Kotikatu-bingolappu. Kuva: Yle Kotikatu,Bingo

Live-twiittaamisella tarkoitetaan jonkin tapahtuman reaaliaikaista kommentointia Twitterissä. Tv-ohjelmien live-twiittaus on varsinkin Yhdysvalloissa todella suosittua. Voit tutustua tarkemmin live-twiittaamiseen lukemalla Minna Kilpeläisen kirjoituksen Livenä Twitterissä.

Katsotaan ja kommentoidaan yhdessä Kotikatua #Kotikatulive

 • Äly-tv-laitteiden Areena-ongelmia ratkotaan

  Areenan äly-tv-ongelmien ratkaiseminen jatkuu

  Sony-laitteita vaivannut vika on korjattu, Samsung-ongelmien ratkaiseminen jatkuu. Äly-tv-laitteiden Areena-sovellusten ongelmien selvittely on edennyt jonkin verran. Joissakin Sonyn malleissa ilmennyt ongelma (ohjelmat käynnistyvät mutta kuvaa ei näy, sen sijaan ääni kuuluu) on nyt korjattu ja sovelluksen pitäisi toimia normaalisti.

 • Ongelmia Samsung-televisioiden Areena-sovelluksessa

  Ongelmia Samsung-laitteiden Areena-sovelluksessa

  Areena-sovellus ei tällä hetkellä toimi oikein kaikissa Samsungin äly-tv-laitteissa. Ongelmat eivät koske kaikkia laitteita: suurimmassa osassa Samsungin äly-tv-laitteista Areena toimii edelleen normaalisti. Ongelmia on kolmenlaisia. Ensimmäisessä ongelmassa sovellus käynnistyy normaalisti ja jotkut ohjelmista toistuvat, mutta jotkut eivät.

 • Kotikontujen filmattu historia kiinnostaa – Yle Areenassa näet vaikkapa rakentuvaa Tapiolaa ja 1950-luvun Iisalmea

  Areenasta löytyy paljon vanhaa aineistoa ympäri Suomea.

  Oman asuinseudun historia kiinnostaa monia meistä. Tämän totesimme, kun kävimme esittelemässä Ylen arkistoaineistoja Espoossa Tapiolan kirjastossa. Koolle kerääntyi yli sata kiinnostunutta katsomaan vanhoja filmejä ja tunnistamaan niistä tuttuja kotipaikkoja. Tapahtuman innoittamina kokosimme Areenaan paketillisen entisaikojen Tapiolaa kuvaavaa aineistoa.

 • Kulttuurin moniottelija Jukka Mäkisen rakastettuja maalaiskomedioita heinäkuun Toivotut-paketissa

  Kymmenen kysymystä ohjaajalle ja tietenkin ne ohjelmat myös!

  Syvähaastattelussa ohjaaja Jukka Mäkinen, joka on tehnyt mittavan määrän viihdettä ja draamaa Ylellä. Niin yksittäisiä pisteohjelmia kuin pitkiä sarjoja. Heikki Luoman kanssa yhteistyössä tehdyt maalaiskomediat ovat katsojien suursuosikkeja. Jukan jäädessä eläkkeelle julkaisemme läksiäislahjana heinäkuun Toivotut-paketissa hänen suosittuja sarjojaan: Matkalaukkukostaja ja Luonnonmukainen rakastaja -sarjat sekä maalaiskomedioina tutuksi tulleet Kuusniemi-sarjat.