Hyppää pääsisältöön

Parisuhdetesti sadan vuoden takaa - Testaa, oletko vaimonkesyttäjä!

Kuinka hyvä aviomies voi kesyttää pahan vaimonsa -oppaan kansi ja pariskunta
Kuinka hyvä aviomies voi kesyttää pahan vaimonsa -oppaan kansi ja pariskunta Kuva: Zeno.org/ Yle / Annukka Palmén-Väisänen kuinka hyvä aviomies voi kesyttää pahan vaimonsa

Liian monissa vaimoissa piilevä kahviraivo ja säännöllinen vastaansanominen lamaannuttavat naineiden miesten voiman. Testatkaa, kuinka hyvin osaatte kesyttää vaimonne!

Testi perustuu eittämättä 1800-luvun lopun luotettavimpaan käsikirjaan "Kuinka hyvä aviomies voi parantaa pahan vaimonsa" (1898). Teoksen alkuperäinen kirjoittaja jätetään jostakin syystä mainitsematta, mutta sen on suomentanut pastori Jebets Jesiel Judi Säilä. Voit lukea koko oppaan kansalliskirjaston sivuilta.

1. Jos asuntonne on tullut raivokkaiden kahvikestien pesäksi, mitä teette?

2. Jos vaimonne Teiltä alati kysyy "miksi?", eivätkä järjelliset selitykset auta, mitä teette?

3. Jos vaimonne jatkuvasti haluaa koreilla uusissa vaatteissa, mitä teette?

4. Jos vaimonne alati sanoo Teitä vastaan, eikä halua uskoa teitä, mitä teette?

5. Jos vaimonne seuraa teidän jokaista askeltanne mustasukkaisuuden vallassa, ja on kehoittanut palvelusväkeäkin urkkimaan teitä, mitä teette?

Kysy ja keskustele avioprobleemeista Facebook-sivuillamme.

Kuinka hyvä aviomies voi parantaa pahan vaimonsa -oppaan kansi. Tampere, 1898
Teoksen "Kuinka hyvä aviomies voi parantaa pahan vaimonsa" - teoksen kansilehti Kuinka hyvä aviomies voi parantaa pahan vaimonsa -oppaan kansi. Tampere, 1898 historia
Kommentit
  • Hakoisten kartanon perintö – juurevasti moderni maatalousyrittäjyys

    Hakoisten kartanon perintö on vastuullinen.

    Hakoisten kartanon historia Janakkalassa juontuu jo 1200-luvulta. Linnavuorella sijaitsi ilmeisimmin Birger-jaarlin toisen ristiretken aikainen puulinna, jota novgorodilaiset piirittivät. Nykyinen kartanon päärakennus on 1700-luvun lopusta. Rosenbergien suku on omistanut Hakoisten kartanon vuodesta 1935. Nuori isäntä Max Rosenberg saattoi kartanon toiminnan eettiseen luomuun vuonna 2015. Hereford-lihakarjaa pidetään hyvin ja vastuullisesti. Kartano on aina ollut yritteliäs maatalouskartano, joka on myös vaikuttanut paikallisesti alueen kehitykseen. Suomen kartanot ovat toimineet paikallisina vaikuttajina, mutta myös kansainvälisten vaikutteiden tuojina maahamme. Tapaamme Hakoisissa sekä vanhemman isännän Björn Rosenbergin että nuoren isännän Max Rosenbergin ja edustavan otoksen Hereford-karjan rouvapuolisista edustajista.

  • Ranskan pieni Compiègne teki suurta historiaa

    Ranskan pieni Compiègne on suurhistorian näyttämö.

    Ranskalainen pikkukaupunki Compiègne sijaitsee noin 70 kilometriä Pariisista koilliseen, lähellä Belgian rajaa. Kaupunkia ympäröi valtava metsä, jota Ranskan kuninkaat jo vuosisatoja sitten alkoivat hyödyntää metsästysmaina ja hovin virkistyskäyttöön. Kaupunki on aina ollut puolustuksellisesti strateginen. Siellä taisteli ja vangittiin Jeanne d'Arc v.1430. Compiègnen mahtipontiset linnat, keskiaikainen Pierrefonds ja Napoleón III:n ja keisarinna Eugénien omaan empire-tyyliinsä ehostama Palais impérial, sekä 1500-luvun alun koristeellinen kaupungintalo tekevät kaupungista helmen. Compiègnen metsä on ollut maailmanhistorian näyttämönä kahdesti: salaisessa paikassa solmittiin v.1918 aselepo ympärysvaltojen ja hävinneen Saksan välillä ja täysin vastakkaisessa tilanteessa v.1940 natsi-Saksan ja nöyryytetyn Ranskan välillä. Metsäinen aselepoaukio, la Clairière de l'Armistice museoineen, on 1. aseleposopimuksen juhlavuoden myötä (2018) noussut huomattavaksi matkailukohteeksi.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua