Hyppää pääsisältöön

Parisuhdetesti sadan vuoden takaa - Testaa, oletko vaimonkesyttäjä!

Kuinka hyvä aviomies voi kesyttää pahan vaimonsa -oppaan kansi ja pariskunta
Kuinka hyvä aviomies voi kesyttää pahan vaimonsa -oppaan kansi ja pariskunta Kuva: Zeno.org/ Yle / Annukka Palmén-Väisänen kuinka hyvä aviomies voi kesyttää pahan vaimonsa

Liian monissa vaimoissa piilevä kahviraivo ja säännöllinen vastaansanominen lamaannuttavat naineiden miesten voiman. Testatkaa, kuinka hyvin osaatte kesyttää vaimonne!

Testi perustuu eittämättä 1800-luvun lopun luotettavimpaan käsikirjaan "Kuinka hyvä aviomies voi parantaa pahan vaimonsa" (1898). Teoksen alkuperäinen kirjoittaja jätetään jostakin syystä mainitsematta, mutta sen on suomentanut pastori Jebets Jesiel Judi Säilä. Voit lukea koko oppaan kansalliskirjaston sivuilta.

1. Jos asuntonne on tullut raivokkaiden kahvikestien pesäksi, mitä teette?

2. Jos vaimonne Teiltä alati kysyy "miksi?", eivätkä järjelliset selitykset auta, mitä teette?

3. Jos vaimonne jatkuvasti haluaa koreilla uusissa vaatteissa, mitä teette?

4. Jos vaimonne alati sanoo Teitä vastaan, eikä halua uskoa teitä, mitä teette?

5. Jos vaimonne seuraa teidän jokaista askeltanne mustasukkaisuuden vallassa, ja on kehoittanut palvelusväkeäkin urkkimaan teitä, mitä teette?

Kysy ja keskustele avioprobleemeista Facebook-sivuillamme.

Kuinka hyvä aviomies voi parantaa pahan vaimonsa -oppaan kansi. Tampere, 1898
Teoksen "Kuinka hyvä aviomies voi parantaa pahan vaimonsa" - teoksen kansilehti Kuinka hyvä aviomies voi parantaa pahan vaimonsa -oppaan kansi. Tampere, 1898 historia
Kommentit
  • Metsään pysähtynyt juna – Matti Johannes Koivun sukellus modernin Suomen historiaan

    Matti Johannes Koivun kehityskertomus päättyy.

    Modernin Suomen tarina on ihmeellinen, mutta se on aina kesken. Valtavalla sinnikkyydellä ihmiset ovat yrittäneet luoda järjestystä ja hallittua yhteiskuntaa, mutta aina jokin pilaa järjestyksen. Keskeneräisyyden historia päättää Matti Johannes Koivun esseesarjojen trilogian. Mutta miksi muusikko ryhtyi selvittämään mammuttimaisia kysymyksiä? Matti Johannes Koivu kertoo.

  • Hakoisten kartanon perintö – juurevasti moderni maatalousyrittäjyys

    Hakoisten kartanon perintö on vastuullinen.

    Hakoisten kartanon historia Janakkalassa juontuu jo 1200-luvulta. Linnavuorella sijaitsi ilmeisimmin Birger-jaarlin toisen ristiretken aikainen puulinna, jota novgorodilaiset piirittivät. Nykyinen kartanon päärakennus on 1700-luvun lopusta. Rosenbergien suku on omistanut Hakoisten kartanon vuodesta 1935. Nuori isäntä Max Rosenberg saattoi kartanon toiminnan eettiseen luomuun vuonna 2015. Hereford-lihakarjaa pidetään hyvin ja vastuullisesti. Kartano on aina ollut yritteliäs maatalouskartano, joka on myös vaikuttanut paikallisesti alueen kehitykseen. Suomen kartanot ovat toimineet paikallisina vaikuttajina, mutta myös kansainvälisten vaikutteiden tuojina maahamme. Tapaamme Hakoisissa sekä vanhemman isännän Björn Rosenbergin että nuoren isännän Max Rosenbergin ja edustavan otoksen Hereford-karjan rouvapuolisista edustajista.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua