Hyppää pääsisältöön

Rähinän uusi kiinnitys Halko “paukuttaa pimppei ja tsiigailee hinkkei” – miksei kukaan suutu siitä?

Uusi duo Halko sanoo räppäävänsä paremmin kuin jätkät.

Halko-yhtyeen Rauha ja Hanna. // Kuva: Promokuva: Rähinä

Halko on mielenkiintoinen mimmiduo, joka julkaisi juuri Vegas-debyyttisinglensä. Levy-yhtiö Rähinä Records löysi yhtyeen Youtubesta, mutta pienelle yleisölle Halko on jo tuttu Helsingin open mic -skenestä. Parikymppiset vantaalaissiskokset Hanna ja Rauha Halko ovat esiintyneet aktiivisesti eri baarien open mic -illoissa jo muutaman vuoden ajan.

- Hard Rock Cafe oli eka paikka, jossa esiinnyttiin ikinä. Oltiin ihan jäykkinä, mutta sen jälkeen halusimme vaan uudestaan lavalle. On pakko tunkea itsensä siihen tilanteeseen uudestaan, vaikka jännittää ihan sikana, Hanna Halko sanoo.

Halkon siskokset sanovat suorat sanat niin lyriikoissaan kuin haastatteluissakin. Rauha Halko räppää mimmeistä kuin monet kundit.

Kundis kandee varoo mul on sellanen vaikutus

- Mä räppään niin, koska oon naisiin päin. Totta kai mä räppään niin kuin ite fiilaan, Rauha Halko sanoo.

Rauha Halko ymmärtää kohun aiheuttanutta Profeettojen Yhtäccii-lainia, jossa lesbot kääntyy streiteiks.

Taas ihan yhtäccii kääntyy lesboja streiteiks

Dokasin ja boolasin ja skoolasin taas Skohanissa mokasin ja huomen olo ku ois ollu kolarissa

- Musta se on hauska läppä, räppiin kuuluu tuollainen, Rauha sanoo.

Halkon laulaja Hanna Halko kirjoittaa lyriikoita hieman erilaisesta näkökulmasta kuin hänen räppäävä siskonsa Rauha.

- Mä taas kelaan niin, että joku biisi saattaa kertoa jostain jätkästä ja toinen biisi jostain muijasta. Se riippuu siitä, mistä inspiraatio on tullut. Jos olen ollut jostain muijasta kiinnostunut, niin olen kirjoittanut sen pohjalta. Ja jos taas jätkästä, niin siitä. Kyllä se on tiedostettua, Hanna jatkaa.

Tästä Vegas-kappaletta parempi esimerkki on YleX:n DJ Mista S -ohjelmassa kuultu biisi Hal-K.O. Jos tämä kappale olisi esimerkiksi Profeettojen, se nousisi otsikoihin välittömästi. Sanoitusten lisäksi myös tunnettuuden takia.

Samal maistelen näit mimmei, kun sä vedät lapasee

Halkon Hal-K.O-kappaleesta ei ole suorista sanoista huolimatta noussut kohua tai tullut muutenkaan sanomista. Esimerkiksi levy-yhtiö Rähinä ei ole siihen puuttunut mitenkään.

- Aivan, mistä se johtuu? Ei ole tullut mitään kohua, Hanna ihmettelee.

Halkon Hal-K.O-kappaleessa versioidaan Uniikin Pojat on poikii -biisiä, jolla fiittaa Elastinen ja Spekti. Halkon laini kääntyy tytöt on tyttöi, paukuttaa pimppei...tsiigailee hinkkei. Halkon riimit kappaleessa vaikuttavat rajummilta kuin monet Rähinän kundien nykylyriikat.

- Niin. Sitä mä just mietin, Hanna kommentoi.

- Outoa, ettei siitä ole tullut mitään sanomista, Rauha jatkaa.

Teil aina nousee lätsät

meitsi räppää paremmin kuin jätkät

Halko haluaa erottua muista sillä, että artistit kirjoittavat kaiken itse. Heidän kappaleita ei siis tehdä biisileireillä, eikä tekemiseen juurikaan puututa. Halkon biitit tekee Millionaire Men ja tuottajana studiossa häärii Fintelligensistä tuttu Iso H.

- Mä en oo ainakaan kuullut sellaista, että kukaan muija sanoo noin suoraan kuin me, Rauha kommentoi.

- Me ei pelätä sanoa, mitä kelataan siihen pisteeseen asti, ettei haluta ketään haukkua tai tahallaan loukata, vaikka ainahan joku loukkaantuu, Hanna jatkaa.

Halko vieraili hiljattain myös DJ Mista S:n ohjelmassa.

Lue myös:

Tässä ovat viikon parhaat biisit – mukana Isac Elliot, Vesala ja Evelina