Hyppää pääsisältöön

Ylen toimittajille Journalismin johtotähti -palkinto

Minna Knus-Galán ja Kjell Lindroos
Minna Knus-Galán ja Kjell Lindroos Minna Knus-Galán ja Kjell Lindroos kjell lindroos

Tutkivan journalismin yhdistys on myöntänyt tänä vuonna uuden palkinnon, Journalismin johtotähti -palkinnon Ylen toimittajille Minna Knus-Galánille ja Kjell Lindroosille. Palkinto myönnettiin Panaman papereihin liittyvistä paljastuksista.

Vuoden 2016 Lumilapio-palkinnon yhdistys myönsi Turun Sanomien Rebekka Härköselle. Palkinto annettiin juttusarjasta, joka paljasti Kupittaan sairaalan suljetun osaston väärinkäytökset.

Minna Knus-Galán on mukana kansainvälisessä tutkivien toimittajien järjestössä ICIJ:ssä, joka palkittiin huhtikuussa Pulitzer-palkinnolla Panaman papereiden tutkinnasta.

Minna Knus-Galánille ja Kjell Lindroosille ojennettiin alkuvuodesta myös Koura-pääpalkinto. Voitto tuli Panaman papereita käsittelevälle Yle TV1 ja Yle Fem kanavien yhteistuotannolle MOT: Maailman suurin tietovuoto. Ohjelma palkittiin viikoittaisten ja sarjamuotoisten asiaohjelmien -sarjassa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Roope Latvala - selkäänpuukotettu mies

  Miksi Roope Latvala lähti Children of Bodomista?

  Stonessa uransa aloittanut Roope Latvala on Suomen ehkä paras metallikitaristi. Tällä hetkellä hänen palveluksensa eivät kuitenkaan kelpaa kenellekään ja jopa vanhat ystävät ovat kääntäneet hänelle selkänsä. Alamäki alkoi keväällä 2015, jolloin Latvalan kerrottiin lähteneen Children of Bodomista. Se on Latvalan mukaan paskapuhetta. Nyt hän kertoo, mitä oikeasti tapahtui.

 • Suomen ainoa Miss Maailma Marita Lindahl on kuollut – lue puolison koskettava kirje

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut.

  Vuoden 1957 Miss Maailma, Marita Lindahl, on kuollut. Lindahl kuoli 21.3.2017. Hänen kuolemastaan ei ole tätä ennen kerrottu julkisuudessa lähiomaisten toiveesta, myöskään kuolinilmoitusta ei julkaistu. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Lindahlin puoliso Martti Kirsitie oli kirjoittanut kirjeen kuolleelle puolisolleen. KulttuuriCocktail sai kirjeen luettavakseen ja luvan julkaista sen.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.