Hyppää pääsisältöön

Bebe Rexha ja Icona Pop Weekend Festivaliin – myös yleisön suosikki Kauriinmetsästäjät kiinnitettiin

Weekend Festivalin kattaus on ihan hävyttömän kova.

Bebe Rexha Rotterdamissa vuonna 2016. // Kuva: EPA / Remko De Waal

Helsingin Kyläsaaressa järjestettävän Weekend Festivalin esiintyjäkattaus täydentyy useammalla erittäin kovalla kiinnityksellä: muun muassa yhdysvaltalainen pop- ja EDM-tähti Bebe Rexha sekä ruotsalainen elektropop-duo Icona Pop esiintyvät festareilla – ja laittavat totta kai kunnon bileet pystyyn.

I'm Gonna Show You Crazy -hitillään koko maailman hurmannut 27-vuotias Rexha on uransa aikana tehnyt yhteistyötä muun muassa Eminemin ja Beyoncén kanssa: kaksikon The Monster -duetto on lähtöisin Rexhan kynästä. Lisäksi hän on julkaissut yhteisbiisejä sellaisten artistien kanssa kuin Nicky Minaj, David Guetta ja Martin Garrix.

Bebe Rexha on aiemmin esiintynyt Suomessa vain kerran, vuonna 2015 Helsingin Nosturissa. Uuden musiikin aamuvuoron juontaja Anne Lainto oli paikalla fiilistelemässä keikkaa.

- Se oli arkikeikka eikä paikalla ollut paljon yleisöä. Bebe Rexha esiintyi kuitenkin upealla intensiteetillä, kertoi itsestään ja urastaan tarinoita ja sai jokaisen vakuuttumaan siitä, että tästä naisesta tulee vielä tähti, Lainto sanoo.

Samalla Suomen-visiitillä Rexha piipahti YleX:llä esittämässä kappaleet I’m Gonna Show You Crazy ja Don’t Wanna Grow Up.

Vuoden 2015 jälkeen Rexhan ura on ollut isossa nosteessa. Se tulee näkymään myös artistin Weekend-keikkashow’ssa.

- Weekend Festivalilla tullaan näkemään yksi maailman isoimmista uusista poptähdistä, joka tulee vetämään myös maailmanluokan shown, Lainto sanoo.

Icona Popilta löytyy biisi, joka on kuin suunniteltu Weekend Festivalia varten

Ruotsalainen Icona Pop eli Caroline Hjelt ja Aino Jewo on jo konkari Suomen-keikkojen osalta: energinen mimmiduo on esiintynyt Ruisrockissa vuosina 2014 ja 2016. Kumpanakin kertana keikkasettiin on kuulunut megahitti I Love It.

Kaksikolla on muutenkin mukavasti kytköksiä Suomeen: Jewon äiti on suomalainen ja hän on Ruisrock-keikoillaan puhunut selkeää suomea.

Uuden musiikin iltavuoron juontaja ida Karimaan mukaan Icona Popin tyyoit ovat samalla katuviileyden ruumiillistumia sekä ihanan jalat maassa olevia herttaisia mimmejä – ja se tulee näkymään duon Weekend-keikalla.

- Duon energiaa täynnä oleva, tyylikäs elektropop lainaa paikoin vahvasti EDM:stä ja lähestulkoon pakottaa tanssimaan. Kaksikko jorailee lavalla myös itse rennon tyylikkäästi, joten tämä keikka sopii kaikin puolin mainiosti Weekend Festivalin elektronisen musan kattaukseen, Karimaa sanoo.

Voisi kuvitella, että Weekend Festivalilla kuullaan kappale, joka on nimensä puolesta sopii Weekend Festivaliin paremmin kuin millekään muulle festarille: kaksikko julkaisi vuonna 2016 Weekend-nimisen kappaleen.

Weekend Festival kiinnitti nyt myös Kauriinmetsästäjät, joka voitti YleX:n keväällä järjestämän äänestyksen siitä artistista, jonka halutaan esiintyvän Weekend Festivalilla.

Weekend Festivalin Jyri Heikkinen kommentoi YleX:lle äänestystuloksen paljastuttua, että festivaali kävi tuolloin hintaneuvotteluja Kauriinmestästäjien kanssa.

Neuvottelut ovat näemmä päättynet mukavasti, ja viimeksi Revi mua -kappaleen julkaissut kaksikko nähdään Weekend Festivalilla.

Muita Weekend festivalin uusia kiinityksiä ovat Inna, Code Black, AniMe, Sasha F, Laz Perkins, Heavyweight, J7 ja The Second Level.

Festivaalilla esiintyvät lisäksi muun muassa Marshmello, The Chainsmokers, Armin van Buuren, Deadmau5, Clean Bandit, Rae Sremmurd, Alok, Cheat Codes, Sub Focus, Dillon Francis, GTA, Sound Rush, Tungevaag & Raaban ja Valentino Khan sekä Mikael Gabriel, Teflon Brothers ja Alex Mattson.

Lue myös:

Weekend Festivalille saapuva Marshmello on suosittu mysteeri-DJ, joka ei ole paljastanut henkilöllisyyttään – sen vuoksi hän esiintyy aina vaahtokarkkina

Tällainen artisti on Sub Focus, jonka biisillä ALMA fiittaa – suosittu brittiläis-DJ on yksi kotimaansa kovimmista drum'n'bass- ja dubstep-artisteista

Weekend Festivalin DOME-lavan kattaus täydentyy – Felix Da Housecat ja Zombie Nation laittavat kunnon bileet pystyyn

The Chainsmokers Weekend Festivalin päätähdeksi – muita uusia kiinnityksiä ovat muun muassa Tungevaag & Raaban ja Mikael Gabriel

Weekend Festival julkisti isoja nimiä EDM:stä popimpaan makuun – ensimmäiset kiinnitykset ovat Armin van Buuren, Deadmau5, Clean Bandit ja Rae Sremmurd