Hyppää pääsisältöön

Blockfest kiinnitti lisää ikonisia suomiräppäreitä – Vähäiset Äänet vetää kesän ainoan keikkansa festareilla

Ruudolfin, Karri Koiran, Tono Slonon ja Henry Leen superkokoonpano on viimeksi nähty keikkalavoilla neljä vuotta sitten.

Karri Koira ja Ruudolf ovat osa Vähäiset Äänet -nelikkoa. // Kuva: Tomi Mikola

Blockfest houkuttelee festareille monia vanhan liiton suomirapin ystäviä: Suomen suurin hip hop -festivaali kiinnitti aiemmin keväällä Kemmurun sekä Asan, joka esittää Blockfesteilla Punainen tiili -albuminsa, jonka hän teki Avain-nimellä.

Nyt tähän legendaaristen artistien kattaukseen liittyy Vähäiset Äänet, joka oli nostamassa suomiräppiä pinnalle 2000-luvun alussa. Vähäiset Äänet -ryhmään kuuluvat Ruudolf, Karri Koira, Tono Slono ja DJ Henry Lee. Bändin tunnettuja kappaleita ovat esimerkiksi Paskaaks tässä, Iso patukka ja Menee pop. Yhtye on viimeksi esiintynyt Flow Festivalilla vuonna 2013.

YleX:n urbaanin musiikin ohjelmaa lauantai-iltaisin juontaja DJ Mista S kertoo fiilistelleensä Vähäisten Äänten tuotantoa jo ala-asteella c-kaseteilta.

- Vähäiset Äänet oli suomiräpin uurtaja. Jengi maksaa nyt ihan himmeitä summia niiden ekoista vinyylijulkaisuista netissä. Huikeeta, että vanhat kokoonpanot tekee comebackeja, Mista S sanoo.

Vähäiset Äänet -yhtyeen jäsenet ovat vaikuttaneet suomalaisessa rap-skenessä myös omalla tuotannollaan. Ruudolf perusti vuonna 2015 Lihamyrsky-levy-yhtiön, johon kuuluvat tällä hetkellä Ruudolfin lisäksi Musta Barbaari, Seksikäs-Suklaa, Dosdela ja Prinssi Jusuf. Karri Koira oli isossa nosteessa vuonna 2012 julkaisemansa K.O.I.R.A.-albuminsa ilmestyttyä, jonka jälkeen hän keikkaili aktiivisesti juuri Ruudolfin kanssa. Ruudolf ja Karri Koira ovat julkaisseet yhdessä muun muassa Amerikan kotka liitää -kappaleen. Tono Slonolta ilmestyi huhtikuussa Just niinku kelasin -musavideo.

- Hienoa, että he saavat järjestettyä tällaisen paluukeikan, kun kaikki tekevät niin paljon myös omaa musiikkia, Mista S sanoo.

Mista S uskoo, että Vähäisten Äänten keikka tulee olemaan rehellistä räppiä, jonka lavashow’ta ei tulla suunnittelemaan etukäteen. Tunne ja meininki menevät koreografian edelle.

- Siellä sattuu ja tapahtuu, kun hypätään bäkkäriltä lavalle ja räpätään, Mista S epäilee.

Blockfest-esiintyminen on Vähäisten Äänien ainoa keikka ensi kesänä. Yhtye julkaisee uuden levyn kesällä ennen Bleckfestia.

Vähäisten Äänten, Kemmurun ja Avaimen lisäksi Blockfesteillä esiintyvät myös muun muassa Migos, Skepta, Tory Lanez, Wiz Khalifa, Paperi T ja Migos.

DJ Mista S on Blockfestien päälavan DJ. Hänen omaa nimeä kantava ohjelma kuullaan YleX:llä lauantai-iltaisin kello 20–22.

Lue myös:

Blockfest kiinnitti Wiz Khalifan – Paperi T heittää kesän ainoan keikkansa festareilla

Ota vaattet veke: Kemmuru vetää kesän ainoan keikkansa Blockfesteilla – myös poikkeuksellisen raju hip hop -kaksikko $uicideboy$ kiinnitettiin

Blockfest tekee kulttuurihistoriaa: Asa esittää legendaarisen Punainen tiili -albumin kokonaan livenä hip hop -festarin synttäreillä

Karri Koiralta vihdoin uutta musiikkia: "Välillä mietin, kehtaanko lähteä keikalle samoilla vanhoilla biiseillä"