Hyppää pääsisältöön

The Late Late Show with James Corden tuoreena Los Angelesista

Tähtivieraita, sketsejä ja musiikkia! Erityisesti huippusuositusta Carpool Karaokesta tunnettu The Late Late Show with James Corden on viimein täällä. Sarjaa näytetään Kakkosella ja Yle Areenassa keskiviikosta lauantaihin alle kahden vuorokauden viiveellä Yhdysvaltojen ensiesitykseen. Televisiossa ohjelmapaikka on klo 22, mutta muun ohjelmiston vuoksi alkamisaika saattaa vaihdella. Areenassa jaksot julkaistaan esityspäivinä aina klo 20. Tuotantotaukojen aikana esitämme samat korvaavat jaksot kuin USA:ssa esitetään. Haastattelussa talk show -entusiasti, Noin viikon uutisten Jukka Lindström.

Noin viikon uutiset –ankkuri Jukka Lindström seuraa kansainvälisiä talk show –virtauksia sekä ammatin puolesta että yksityishenkilönä. Ei siis ihme, että Lindström pitää oikein tervetulleena The Late Late Show with James Cordenin saamista myös suomalaisten katsottavaksi.

- Tällä hetkellä Yhdysvalloissa ovat huudossa keskusteluohjelmat, joissa korostuu laulu- ja revyytyyppinen viihde. Kehityksen taustalla on nähdäkseni erityisesti Jimmy Fallon. Hänellä ei ole perinteisen talk show –juontajan taustaa, vaan Fallon on enemmänkin näyttelijä, laulaja ja imitaattori, joka alkoi pelata omilla vahvuuksillaan. James Corden edustaa tätä samaa, uudenlaista kehitystä. Mukana on yllätyksellisyyttä ja erilaisia tempauksia – kuten tietysti monille suomalaisillekin entuudestaan tuttu Carpool Karaoke.

Sekä James Corden että The Late Late Show’n edellinen vetäjä Craig Ferguson ovat brittejä. Jukan mukaan se on tuonut sarjalle selvästi omanlaisensa pohjavireen, josta on monenlaista hyötyä.

- Vaikka The Late Late Show kuvataan Los Angelesissa, sen muodossa ja fiiliksessä on Cordenin myötä vahvaa brittiläisyyttä. Jo Ferguson rikkoi jenkkiläisen talk show’n peruskaavaa, ja Corden on vienyt linjaa vielä pidemmälle. Estradityyppiseen suuntaan meneminen toimii mielestäni juuri siksi, että britit osaavat tietynlaisen ”kreiseilyn” tv-viihteessä parhaiten. Toisaalta taas eri kansalaisuus tuo tietynlaisen vapauden kommentoida asioita ulkopuolisena. Ajankohtaisuus ja politiikan kommentoiminen ovat tällä hetkellä keskeisiä amerikkalaisissa keskusteluohjelmissa, ja niitä on mukana Cordenissakin.

Jukka nostaa mielenkiintoisena huomiona esiin myös sen, kuinka vahva rooli house bandin vetäjä Reggie Wattsilla on The Late Late Show'ssa.

- Watts on itsekin koomikko, joka on tehnyt paljon musiikkiin liiittyviä juttuja jo aiemmin. Mielestäni hänelle pedattu paikka Cordenin eräänlaisena sidekickinä toimii tosi hyvin ja on oikeasti osa ohjelmaa.

Monilla meistä on hyviä muistoja Late Night With Conan O’Brienistä, jota esitettiin meillä pitkään, ensin TVTV:llä ja sitten Subilla. Jukka Lindstömin mielestä on tärkeää, että yhdysvaltalaisen talk show –viihteen viimeisimmät virtaukset saadaan nyt tänne The Late Late Show’n muodossa.

- Tunnustettakoon, että henkilökohtaisesti pidän enemmän Conanin edustamasta talk show –perinteestä monologeineen. Fallonin ja Cordenin suuntaan kuitenkin ollaan selvästi nyt menossa. Siksi odotan kiinnostuneena, miten The Late Late Show otetaan Suomessa vastaan. Olen iloinen siitä, että sarjaan panostetaan näin vahvasti, ja etenkin musiikin ja sketsien ystävät viihtyvät sen äärellä varmasti.

Kommentit

Yle TV2