Hyppää pääsisältöön

Kuka änkytti? Kenet karkotettiin Siperiaan? - Testaa tietosi Suomen presidenteistä!

Mauno Koivisto, mustavalkoinen kuva, jossa Koivisto istuu tuvassa kesäasunnollaan.
Presidentti Mauno Koivisto. Kuva: Kalle Kultala Mauno Koivisto, mustavalkoinen kuva, jossa Koivisto istuu tuvassa kesäasunnollaan. Kuva: YLE arkisto/Kalle Kultala Mauno Koivisto,Suomen tasavallan presidentti,Kalle Kultala

Mitä tiedät Suomen presidenteistä? Entä osaatko laittaa Sauli Niinistön edeltäjät oikeaan aikajärjestykseen? Testaa tietosi ja opi lisää!

1. Kuvan presidentti matkusti ahkerasti ympäri maata tapaamassa kansalaisia. Kuka hän on?

2. Kuka oli Suomen presidentti tätä kuvaa otettaessa eli 6. kesäkuuta 1942?

3. Kuka presidentti oli taitava ampuja ja tunnettu nimellä Ukko-Pekka?

4. Ennen presidenttikauttaan tämä henkilö karkotettiin Siperiaan. Siellä hän oppi mm. paikkaamaan itse vaatteensa ja kenkänsä. Kuka hän on?

5. Kuka presidentti matkusti Moskovaan pääministerin kanssa ja allekirjoitti sopimuksen Porkkalan palauttamisesta?

6. Kuvan presidentillä oli taipumus änkyttää, jos hän joutui puhumaan valmistautumattomana. Kuka hän on?

7. Kuka Suomen presidenteistä on istunut Sörnäisten vankilassa Helsingissä?

8. Kuka presidenteistä on voittanut korkeushypyn Suomen mestaruuden?

9. Kuka presidentti on puhunut ruotsin kielen aseman puolesta ja puolustanut tasa-arvoa ja yhteiskunnan moniarvoisuutta?

10. Kuka Suomen presidenteistä on palvellut sota-aikana rintamalla?

Bonuskysymys!

Sauli Niinistö valittiin Suomen 12. presidentiksi vuonna 2012. Osaatko asettaa oikeaan järjestykseen Niinistön edeltäjät?

11 presidenttiä jäljellä
Kommentit

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Testaa sananvapauden rajoja – mitä netissä saa sanoa?

  Mitä netissä oikeasti saa sanoa?

  Missä menee asiattomuuden ja laittomuuden raja? Mitä netissä saa sanoa ja minkälaisten viestien jälkeen alkaa tulla nettipoliiseilta yhteydenottoja? Tee Yle Oppimisen testi ja tsekkaa miten hyvin sinulla on sananvapauden rajat hallussa. Nettipoliisi, vanhempi konstaapeli Jarno Saarinen kommentoi internetistä lainattujen kirjoitusten laillisuutta.

 • Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä

  Suosittelualgoritmit pitävät sinut kuplassa

  Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä Oletko huomannut että törmäät jatkuvasti samojen ihmisten juttuihin somessa? Näetkö netissä useimmiten mielipiteitä, joista olet samaa mieltä? Jos kuulostaa tutulta, niin olet luultavasti joutunut suosittelualgoritmien aiheuttamaan informaatiokuplaan.

 • Filosofia

  Filosofia on maailman vanhin tiede. Se opettaa ajattelemaan ja parantaa ongelmien ratkaisukykyä. Parhaimmillaan filosofia johtaa ihmisen ja maailman olemassaolon syvälliseen ymmärtämiseen.

 • Historia, Suomi

  Minkälainen maamme oli ennen? Tunnelmakuvia menneisyydestä. Historian havinaa. Tapahtumia asiantuntijoiden ja aikalaisten kertomana.

 • Historia, maailma

  Elämää, mysteereitä ja saavutuksia. Historiallisia tapahtumia, tappioita ja voittoja. Artikkelit perustuvat Ylen televisio- ja radio-ohjelmiin.

 • Suomalaiset juhlapäivät

  Juhlapäivät ovat kirkollisia, valtiollisia tai muuten vain vakiintuneita päiviä, joita juhlistetaan monin tavoin. Ne liittyvät usein uskontoon tai kansalliseen historiaan. Tutustu suomalaisiin juhlapäiviin, niiden historiaan ja merkitykseen.

 • Työelämä

  Apua ammatinvalintaan, yrittäjyyden MP3-kurssi.

 • Yhteiskunta

  Miksi demokratia on tärkeää?

  Miksi demokratia on tärkeää? Entä jos sinä saisit olla hetken vallan kahvassa?