Hyppää pääsisältöön

Bruno Mars on uusi popkuningas – Hartwall Arenalla nähtiin yksi parhaista keikoista koskaan Suomessa

Bruno Marsin ensiesiintyminen Suomessa sai loppuunmyydyn areenan polvilleen.

Bruno Mars on uskomaton viihdyttäjä. // Kuva: promokuva kiertueelta

165 senttimetriä pitkä artisti on karismaltaan ainakin kaksimetrinen, kun hän bailaa ympäri lavaa. Bruno Mars osoittaa välittömästi, että hän on tullut Helsinkiin tanssimaan ja pitämään hauskaa yleisön kanssa.

Uuden 24K Magic -albumin kahdeksas biisi Finesse aloittaa keikan, kun esirippu nousee ylös. 13 000 silmäparia tuijottaa herkeämättä supertähden jokaista liikettä.

Istumapaikoiltakin noustaan välittömästi seisomaan. Suomalaisyleisön poikkeukselliseen innostukseen on kaksi syytä: toinen on tietysti se, että Bruno Marsia on odotettu Pohjolaan pitkään, mutta toinen on se, että Anderson .Paak lämmitti yleisön oman settinsä aikana älyttömän hyvin.

Marsin lavaliikkeet, staili ja upea ääni tuovat mieleen modernin version Michael Jacksonista.

Jo toisena kappaleena kuullaan 24K Magic -uutuusalbumin nimibiisi. Tulisuihkut elävöittävät keikkaa entisestään. Bruno Marsissa jatkuu upealla tavalla popin kuninkaan perintö. Marsin lavaliikkeet, staili ja upea ääni tuovat mieleen modernin version Michael Jacksonista.

Pyroja ei säästellä.

- Helsinki! Näytätte todella hyviltä tänään, tervetuloa keikalle. Haluan nähdä, kun tanssitte ja hikoilette. Te olette nyt Bruno Marsin keikalla. Nyt alkaa bileet, megatähti spiikkaa hyvin amerikkalaiseen tapaan.

_Unorthodox Jukebox -_levyn Treasure-kappaleen myötä kuullaan myös Marsin vanhempaa tuotantoa.

Bruno Mars tanssii vaivattoman näköisesti ottaen koko lavan haltuun. Myös bändi ja taustalaulajat ovat mukana koreografiassa. Se on melko poikkeuksellista, mutta sopii Marsin show’hun täydellisesti.

Keikalla kuullaan odotetusti ja täysin oikeutetusti paljon uusia biisejä.

Tunnelma muuttuu rauhallisemmaksi, kun multi-instrumentalisti Bruno Mars tarttuu kitaraan Calling All My Lovelies -biisissä. Kitaran ja laulun lisäksi Mars hallitsee basson, koskettimet ja rummut. Ylidramaattinen näytelty puhelu ikivanhaan puhelimeen tekee esityksestä hetkellisesti kornin. Tässä kohtaa Marsin tyylitaju hieman pettää.

Mars kosiskelee yleisöä tehden selväksi, että hän on tullut laulamaan juuri suomalaisille naisille. Fanit kiljuvat supertähden eleistä.

Bruno Mars rakentaa draaman kaarensa niin, että aluksi bailataan täysillä, sitten rauhoitutaan balladiputken ajaksi ja lopulta tunnelma suorastaa räjähtää.

Seksikäs Versace On The Floor -kappale päättää balladiputken. Seuraavaksi mennään taas kovaa, kun Doo-Wops & Hooligans -esikoisalbumin hitti Marry You vie fanit vuoteen 2010. Ja niissä tunnelmissa jatketaan, sillä seuraavaksi lantiota pyörittää Runaway Baby.

Keikan loppupuolella Mars esittää yksin isolla lavalla When I Was Your Man -balladin. Itkettävän koskettavan kappaleen aikana toivoo, että Bruno olisi tajunnut ostaa niitä kukkia kumppanilleen ennen kuin oli jo liian myöhäistä. Supertähti laulaa suoraan sydämestään ja osoittaa, ettei hän edes tarvitsisi mitään krumeluureja viihdyttääkseen yleisöä.

Marsin debyyttilevyn isoimpiin hitteihin kuuluva Grenade toimii edelleen. Artisti soittaa jälleen tulet leiskuen kitaraa.

Juuri tässä hetkessä tuntuu siltä, että tämä on paras keikka ikinä. Kaikki muu unohtuu.

Ihana Just The Way You Are päättää varsinaisen setin, kun kultaiset konfetit tippuvat areenan katosta yleisön päälle. Juuri tässä hetkessä tuntuu siltä, että tämä on paras keikka ikinä. Kaikki muu unohtuu.

Pienen tauon ja valtavan huudon jälkeen seuraa encore, sillä Marsilla on vielä hittejä jäljellä.

Keikan kruunaa kappaleet Locked Out of Heaven ja Uptown Funk. Tästä setistä ei puuttunut mitään.

Kiitos poptähti ja muusikko, Bruno Mars.

Lue myös:

Kaksi Super Bowl -esiintymistä, Billboard-historiaa ja cooli tyyli – Suomeen saapuvan Bruno Marsin ura on lyhyt, mutta sitäkin hulppeampi