Hyppää pääsisältöön

Presidentti Mauno Koiviston hautajaiset

Presidentti Mauno Koivisto haudataan helatorstaina 25.5.2017 valtiollisin menoin.
Mauno Koiviston surukirja Presidentinlinnassa Helsingissä perjantaina 19. toukokuuta 2017. Presidentti Mauno Koivisto haudataan helatorstaina 25.5.2017 valtiollisin menoin. Kuva: Jussi Nukari/Lehtikuva Mauno Koivisto,yle tv1

Presidentti Mauno Koivisto haudataan helatorstaina valtiollisin menoin. Hautajaiset lähetetään suorana TV1:llä, Yle Areenassa sekä Radio Suomessa.

Ykkönen lähettää edesmenneen presidentti Mauno Koiviston muistoksi erikoisohjelmiston helatorstaina. Suora lähetys presidentin hautajaisista alkaa kello 12.50. Suomen pankin pääjohtaja, presidentti Koiviston työtoveri ja pitkäaikainen ystävä Erkki Liikanen muistelee presidenttiä. Lisäksi ohjelmistossa on Koivistosta kertova dokumentti sekä hänen haastattelunsa.

Mauno Koivisto muistoissa

TV1 torstaina 25.5.2017 klo 11.05 - 11.17, klo 11.34 - 11.46 ja klo 12.44 - 12.50, Yle Areenassa 30 päivää
Suomen pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ja toimittaja Jari Korkki muistelevat presidentti Mauno Koivistoa.

Tasavallan metsänhoitaja

TV1 torstaina 25.5.2017 klo 11.17 - 11.34, Yle Areenassa 30 päivää

Henkilökuva presidentti Mauno Koivistosta tämän 70-vuotissyntymäpäivän kynnyksellä Inkoon Tähtelän tilalla.

Tähtelä oli Koivistolle enemmän kuin kiireisten virkavuosien loma-asunto. Se oli paikka, jossa presidentistä kuoriutui esiin nestemoottoreita, traktoreita ja muuta tekniikkaa rakastava ”pikkupoika”, kuten rouva Tellervo Koivisto luonnehtii.

Mauno Koiviston haastattelu

TV1 torstaina 25.5.2017 klo 11.46 - 12.44, katsottavissa Yle Areenassa

Presidentti Mauno Koiviston haastattelussa käydään läpi vuodet 1945 - 1982, tie Turun satamasta presidentin linnaan. Haastattelussa Koivisto tilittää suhdettaan valtaan ja muihin vallankäyttäjiin. Koivisto pohtii myös sitä, mistä syntyi tv-kansan hurmannut Manu-ilmiö.

Haastattelijana on toimittaja Hannu Lehtilä. Haastattelu on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 13.5.2017.

Presidentti Mauno Koiviston hautajaiset

TV1 torstaina 25.5.2017 klo 12.50 - 15.40, kooste hautajaisista klo 19.00 - 20.00, katsottavissa Yle Areenassa

Presidentti Mauno Koivisto haudataan helatorstaina valtiollisin menoin. Siunaustilaisuus pidetään Helsingin tuomiokirkossa. Hautaan siunaamisen toimittaa emerituspiispa Eero Huovinen. Koivisto haudataan Hietaniemen hautausmaalle lähelle Urho Kekkosen ja Risto Rytin hautoja.

Hautajaisissa muistopuheen pitää tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Siunaustilaisuudessa kuullaan useita musiikkiesityksiä. Professori Jorma Hynninen muun muassa esittää Kalervo Hämäläisen Veteraanin iltahuudon yhdessä Cantores Minoresin ja Kaartin soittokunnan kanssa.

Hautajaissaattue kulkee tuomiokirkosta Hietaniemen hautausmaalle. Koiviston valtiolippuun peitettyä arkkua kantavat kenraalit ja presidentin entiset adjutantit. Noin kello 14.30 alkava surusaatto kiertää Senaatintorin ympäri, minkä jälkeen se pysähtyy hetkeksi Valtioneuvoston linnan, Suomen Pankin edessä ja Presidentinlinnan edessä.

RSO: Sibelius 4. Sinfonia

TV1 torstaina 25.5.2017 klo 15.40 - 16.20, katsottavissa Yle Areenassa

Jean Sibelius: Sinfonia nro 4 a-molli. Radion sinfoniaorkesteria johtaa Hannu Lintu.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.