Hyppää pääsisältöön

Sebastian Hillin orkesteriteos voitti nuorten sarjan kansainvälisessä nykymusiikin katselmuksessa

Vaalea, viiksekäs ja paratainen nuorehko mies kasvokuvassa.
Vaalea, viiksekäs ja paratainen nuorehko mies kasvokuvassa. Sebastian Hilli

Sebastian Hillin teos Reachings menestyi radioyhtiöiden kansainvälisessä nykymusiikin katselmuksessa Italian Palermossa toukokuussa. Hillin sävellys valittiin alle 30-vuotiaiden säveltäjien sarjan parhaaksi.

Kansainvälinen säveltäjärostrum järjestettiin Palermossa 64. kerran. Radioyhtiöt tuovat katselmukseen taltioimiaan teoksia. Katselmuksen tavoite on edistää uuden musiikin kuuluvuutta ja radiosoittoa. Esimerkiksi viime vuonna suosittelulistalle päässeet teokset saivat noin 800 radiolähetystä.

Yle vei katselmukseen Hillin (s.1990) Reachings-teoksen lisäksi Sauli Zinovjevin (s.1988) Batterian. Molemmat oli äänitetty Musica nova Helsinki -festivaalin konsertissa Musiikkitalossa helmikuussa, ja ne esitti Radion sinfoniaorkesteri André de Ridderin johtamana.

Vuonna 2001 Uljas Pulkkiksen Enchanted Garden voitti säveltäjärostrumin yleisen sarjan.

Voittoisa orkesteriteos saa laajan radiosoiton. Lisäksi palkintona on uuden teoksen yhteistilaus Ruotsin radiolta, Rostrum+-projektilta ja Kansainväliseltä musiikkineuvosto IMC:ltä.