Hyppää pääsisältöön

Vaakakapinan #lupanäkyä saa suomalaiset säihkymään!

Kuvassa Tytti Shemeikka turkoosissa body paint -paidassa. Kuva: Mira Pelo
Kuvassa Tytti Shemeikka turkoosissa body paint -paidassa. Kuva: Mira Pelo Kuva: Mira Pelo, Yle #lupanäkyä

Miksi esillä oleminen ja näkyväksi tuleminen pelottaa? Usein syyt juontavat juurensa lapsuuteen saakka, ja pelolle löytyy myös selvä järkiperuste: näkyville tuleminen asettaa meidät haavoittuvaisiksi, se asettaa alttiiksi muiden katseelle – ja samalla myös arvostelulle. Onneksi näkyväksi tulemisen rajoitukset ovat enemmän omassa mielessämme olevia pelkoja kuin oikeasti totta – ja joka tapauksessa asioihin on mahdollista saada aikaan muutos!

"Rohkeus alkaa siitä, että asetat itsesi näkyväksi”, sanoo häpeätutkija Brené Brown. Tästä lähtökohdasta käsin Vaakakapina viettää toukokuussa #lupanäkyä-kuukautta. Kannustamme ja haastamme jokaista omalla tavallaan rikkomaan niitä rajoja, joiden sisällä on suostunut syystä tai toisesta elämään.

#Lupanäkyä on mielentila, joka tekee hyvää!

Rohkaistu tuomalla esiin taitosi, lahjasi, mielipiteesi, sisimpäsi ja kauneutesi! Ylittämällä omat henkiset esteesi voit tehdä itsellesi hyvää, voimaantua ja tulla näkyväksi juuri sillä tavalla, kuin itse haluat. Lupa näkyä voi olla tervehdys toiselle ihmiselle bussipysäkillä, räiskyvä huulipuna tai ylpeä ryhti; se voi olla hame tai hattu, joka kutkuttaa mieltäsi hyvällä tapaa – yhtä lailla kuin se voi olla rohkeutta tulla ihmiseksi, joka ei pienennä itseään vaan säihkyy ja loistaa juuri niin paljon kuin itsestä hyvältä tuntuu!

Mukaan upeaan #lupanäkyä-kuvagalleriaan? Tagaa Instagramissa #lupanäkyä tai lähetä kuva Vaakakapinan Facebookin inboxiin! Ps. Kansikuvanaisemme Tytti Shemeikan upean paidan tarinaa tässä!

Psykologia

  • Vaakakapina - kansanliike, joka mursi pikadieettien vallan

    Kenenkään ihmisarvo ei ole kiinni kehon koosta

    Vaakakapina veti lääkärit, ministerit, kuntokeskukset ja ikilaihduttajat mukaan rintamaan. Kampanja mursi läskimyyttejä ja haastoi purkamaan kehovihan kulttuuria. Kun ihminen pitää itsestään, hän alkaa haluta itselleen hyviä asioita.

  • Sadun joulukirje: "Ajattelen edelleen, että ihminen on ihana!"

    Olkaamme kanssalaisia, ehdottaa Satu Lähteenkorva

    Millainen kulunut kapinavuosi on ollut Vaakakapinan psykologi Satu Lähteenkorvan näkökulmasta? Tässä Sadun joulukirje! Rakkaat vaakakapinalaiset ja sen rohkeat tukijat, En ole haikealla mielin, en, vaikka kohdallani päättyy yksi vaihe kapinassa, kun tehtäväni asiantuntijan roolissa päättyy. Olen saanut oppia paljon, enemmän kuin arvaatkaan.

Uusimmat sisällöt - Vaakakapina