Hyppää pääsisältöön

Tässä ovat Viiru ja Raita!

Viirupöllönpoikasten nimikilpailu on ratkennut. Poikaset saivat nimensä ja tunnistamista helpottavat värirenkaat suorassa lähetyksessä sunnuntaina 21.5.

Tiukassa äänestyksessä voittajaksi selviytyi nimipari Viiru ja Raita 300 äänellä. Toiseksi tuli Touko ja Taimi 218 äänellä ja kolmanneksi Taiga ja Lumi 118 äänellä. Kaikkiaan ääniä annettiin yli 900. Kiitos kaikille nimiä ehdottaneille ja äänestäneille!

Nimiäisiä juhlittiin sunnuntaina 21.5. suorassa Ulos Luontoon Kevätseuranta -lähetyksessä. Samalla poikaset punnittiin ja rengastettiin. Suurempi poikanen sai nimekseen Raita, ja pienemmästä tuli Viiru. Raita rengastettiin punaisella ja Viiru sinisellä renkaalla.

Raidan ja Viirun seikkailuja pääsee edelleen seuraamaan Yle Luonnon livestreamista. Poikaset ovat kasvaneet hurjaa vauhtia, ja ne näkyvät nyt usein hienosti kamerassa. Pöllökaksoset pysyttelevät kotipöntössä vielä hetken ennen kuin uskaltautuvat suureen maailmaan. Nyt onkin paras aika seurata streamia!

Teksti: Mari Pihlajaniemi

Kommentit