Hyppää pääsisältöön

Biisianalyysissä Loistava: Elias Gouldin uutuus on armollinen voimabiisi, joka hyväksyy kaikki epätäydellisyydet

Elias Gould kasvaa artistina jokaisen kappaleen myötä. Tällä kertaa hän on myös tuottanut biisin itse.

Elias Gould // Kuva: Promokuva

Elias Gouldin sooloura alkoi Huvilakatu-kappaleella vuonna 2015. Gould lupaili esikoislevyä jo täksi kevääksi, mutta albumi siirtyy loppuvuoteen, koska artistin kunnianhimo on kasvanut jokaisen julkaisun myötä.

YleX Läpimurto -listauksessakin noteerattu Gould on tähän mennessä julkaissut debyyttisinglen lisäksi biisit Kylmää vai kuumaa, Ikuinen heinäkuu ja Tänään. Lisäksi Gould on ostanut aikaa fiittaamalla JVG:n Revolveri-kappaleessa sekä Kalifornia-Keken ja Tommishockin _Varo-_biisillä.

Ihanalla hönkimisellä alkava Loistava-kappale on kertomus yksinäisyydestä ja epävarmuudesta. Se tuo lohtua niihin päiviin, kun ei jaksa olla täydellinen versio itsestään.

Aina pitäis olla vahva

aina pitäis olla voimakas

saanko luovuttaa, jos kahvi loppuu

nousta vasta huomenna

ja olla viisas

ihan v*tun loistava...

Elias Gouldin sanoma kuulostaa freesiltä kaiken tsemppivouhotuksen keskellä. Tämän kappaleen tarkoitus ei ole olla stadionilla soiva tsemppi-anthem, vaan ihmisen kokoinen ja armollinen pala elämää. Se on rauhoittava ajatus tässä ajassa, jossa pitäisi koko ajan olla niin loistava ja täydellinen.

Ei tarvitse, Elias lohduttaa kappaleessa.

Gould kiroilee kappaleissaan usein. V*ttu on ikään kuin pilkku hänen muuten kauniissa lauseissaan. Niin nytkin.

Muusikko-näyttelijä Elias Gouldista on kasvamassa sukupolvensa ääni, jonka lyriikoihin on helppo samaistua. Karismaattinen Gould syttyy erityisesti lavalla. Hän on keikkaillut aktiivisesti ja viettänyt aikaa studiossa, joten mistään lomailusta ei voida puhua, vaikka esikoislevyn aikataulu ei pitänytkään.

Lue myös:

Biisianalyysissä Ei riidellä enää: Chisu teki uransa intensiivisimmän kappaleen – ja se on paljon sanottu tämän artistin kohdalla

Muusikko-näyttelijä Elias Gould tekee Syke-sarjan avausjakson kiinnostavimman roolin – ”Treenailin omassa sängyssä itkemistä”

YleX Läpimurto: Elias Gould on suomirockin uuden sukupolven sanansaattaja