Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Alvinin elokuvateatteri

Askarrellaan: elokuvateatteri
Askarrellaan: elokuvateatteri Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,askarrellaan

Tarvikkeet

  • munakenno
  • pahvia
  • sakset ja liimaa
  • kiiltokuvia, tai muita kuvia
  • lanka ja neula

Leikkaa munakennosta keskeltä töröt pois. Leikkaa pahvista suorakaiteen muotoinen pala ja liimaa se elokuvateatterin lattiaksi. Leikkaa pahvista kaksi suorakaiteen muotoista palaa penkkiriveiksi ja taita ne kaksinkerroin ja leikkaa selkänojat erilleen toisistaan ja muotoile niitä vielä hieman pyöreiksi. Liimaa penkit lattiaan kiinni. Leikkaa pahvista valkokangas ja liimaa siihen haluamasi kuva elokuvaksi. Liimaa sitten valkokangas munakennon kanteen. Leikkaa pahvista sopivan kokoiset verhot ja liimaa ne valkokankaan ympärille. Pujota lanka neulansilmään ja tee solmu langan päähän. Pujota lattian takareunasta neula ja lanka läpi ja kierrä kannen takaa ja pujota neula vastapuolelta läpi. Tee sitten solmu naruun, niin että kennon kansi jää pystysuoraan asentoon.

Kommentit
  • Pii ja Poju rakentavat ja keksivät Pikku Kakkosessa

    Pii ja Poju nauttivat rakentelusta ja keksimisestä.

    Pii ja Poju nauttivat rakentelusta ja keksimisestä, sekä päätyvät monenlaisiin vauhdikkaisiin seikkailuihin rakentamillaan laitteilla ja ajoneuvoilla. Pii ja Poju tavataan Pikku Kakkosessa sunnuntaiaamuisin 9.9. lähtien. Ohjelma on katsottavissa myös Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

  • Kaisa ja Olli janoavat tietoa Pikku Kakkosessa

    Animaatiosarjan ystävyksillä on loputtomasti kysymyksiä.

    Kaisa ja Olli ovat ystävykset, jotka asuvat naapuritaloissa. He ovat molemmat nelivuotiaita ja heillä on loputtomasti kysyttävää. Sarjan jaksoissa he kysyvät Kaisan isältä joka päivä uuden kysymyksen. Yhdessä Ollin lelu-robotin, Tieturin ja Kaisan leluapinan, Buun kanssa he ryhtyvät itse etsimään vastauksia kysymyksiinsä. Tietoa kaivataan kissanviiksistä, hampaista, varjoista ja dinosauruksista, sekä monesta muusta lasten mieltä askarruttavasta asiasta. Kaisa ja Olli nähdään Pikku Kakkosessa torstai-iltaisin 23.8. alkaen ja Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

  • Älä Reima räjähdä!

    Tunteiden kuohua Pikku Kakkosessa.

    Tunteiden kuohua Pikku Kakkosessa: katso, pelaa ja kokeile kotona! Kymmenosainen animaatiosarja kertoo supersankaripoika Reima Räiskeestä, jonka kiukkumittari nousee hetkessä nollasta sataan ja televisiosarjan lisäksi Reima Räiske löytyy Pikku Kakkosen sovelluksesta minipelinä.