Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Alvinin elokuvateatteri

Askarrellaan: elokuvateatteri
Askarrellaan: elokuvateatteri Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,askarrellaan

Tarvikkeet

  • munakenno
  • pahvia
  • sakset ja liimaa
  • kiiltokuvia, tai muita kuvia
  • lanka ja neula

Leikkaa munakennosta keskeltä töröt pois. Leikkaa pahvista suorakaiteen muotoinen pala ja liimaa se elokuvateatterin lattiaksi. Leikkaa pahvista kaksi suorakaiteen muotoista palaa penkkiriveiksi ja taita ne kaksinkerroin ja leikkaa selkänojat erilleen toisistaan ja muotoile niitä vielä hieman pyöreiksi. Liimaa penkit lattiaan kiinni. Leikkaa pahvista valkokangas ja liimaa siihen haluamasi kuva elokuvaksi. Liimaa sitten valkokangas munakennon kanteen. Leikkaa pahvista sopivan kokoiset verhot ja liimaa ne valkokankaan ympärille. Pujota lanka neulansilmään ja tee solmu langan päähän. Pujota lattian takareunasta neula ja lanka läpi ja kierrä kannen takaa ja pujota neula vastapuolelta läpi. Tee sitten solmu naruun, niin että kennon kansi jää pystysuoraan asentoon.

  • “Hei vaan poppelit!”

    Poppelikumpu Pikku Kakkosessa maanantaisin.

    Poppelit Tipa, Lalla ja pikkuisin Nopsu ratkovat yhdessä eteen tulevia pulmia. Ratkaisu voi löytyä Poppelikummun metsän värikkäistä muodoista tai yhdessä arkipäivän ongelmia pohtien. Poppelikumpu Pikku Kakkosen maanantai-illoissa 20.11. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Yle Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.