Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Emmin leppäkerttu

Askarrellaan: Leppäkerttu
Askarrellaan: Leppäkerttu Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,askarrellaan

Tarvikkeet

 • pahvia ja paperia
 • sakset ja liimaa
 • askartelusilmät

Piirrä pahviin ympyrä ja lisää siihen ylimääräinen kaareva osa (leppäkertun pää). Leikkaa se irti. Leikkaa ympyrän keskusta auki. Liimaa pahvirinkula haluamasi paperin päälle ja leikkaa ylimääräinen paperi pois. Leikkaa toisesta paperista leppäkertulle siivet ja liimaa ne sille. Liimaa vielä leppäkertulle silmiksi askartelusilmät, tai askartele tai piirrä ne itse.

 • Pikku Kakkosen Eskari -sovellus tukee matematiikan keskeisiä taitoja

  Haukkaa, haukkaa matikkaa! Perusasiat haltuun leikkien.

  Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen matematiikkakokonaisuus pyrkii monipuolisesti tukemaan esiopetusikäisten matemaattisten taitojen kehittymistä lukumääräisyyden tajun, laskemisen taitojen, matemaattisten suhteiden ymmärtämisen ja aritmeettisten perustaitojen suhteen lapsen ikätasolle sopivalla haastavuudella.

 • Matematiikkaa keittiön kaapeissa ja kenkähyllyissä

  Varhainen matematiikan oppiminen lähtee arkiaskareista.

  Matematiikka herättää voimakkaita tunteita. Yksi on rakastanut sitä aina ja nauttii matemaattisten ongelmien ratkaisusta. Toinen hullaantuu matematiikan estetiikasta. Kolmas taas ei voi sietää mitään matematiikkaan liittyvää. Neljäs ahdistuu ja saa sydämentykytystä nähdessään numeroita ja symboleita.