Hyppää pääsisältöön

Elämä blogin kääntöpuolella ei aina ole ruusunpunaista – Nofilter seuraa neljää julkkisbloggaajaa

"Ranskalainen manikyyri, seksikäs aurinkoinen look – katso, mitä puin tänään!" Tämän luet blogista, mutta haluatko tietää, mitä tapahtuu blogin takana? Norjalaissarja Nofilter (Bloggerne) seuraa neljää bloggaajaa ja heidän arkeaan – joka ei aina ole yhtä ruusunpunainen kuin heidän bloginsa. Näet sarjan kaksi kautta Areenassa 27.5. alkaen.

Sophie Elise, Suzanne, Emilie ja Marna ovat suosittuja norjalaisia bloggaajia. Neljä naista ei paljonkaan muistuta toisiaan. Yksi etsii vikoja ulkonäöstään, toinen taivastelee blogimaailman ulkonäkökeskeisyyttä.

He kaikki kuitenkin tavoittelevat lukijoiden huomiota. Heille virtaa bloggaamisesta tuloja, ja sponsoritkin jakavat mielellään tavaroita blogissa esiteltäväksi.

Kulissien takana heillä ovat omat ongelmansa ja kriisit: yhden bloggaajan sponsori ajautuu konkurssiin ja lukijat irvailevat hänen ulkonäköään, toisella taas on terveyshuolia.

Sophie Elise Isachsen

Bloggari Sophie Elise Isachsen Nofilter-sarjassa (Bloggerne).
Bloggari Sophie Elise Isachsen Nofilter-sarjassa (Bloggerne). sophie elise isachsen
Halusin silikonit, jotta tuntisin olevani oma itseni. Ei siinä ole mitään pahaa, jos pitää ulkonäöstään.
― Sophie Elise

Pohjois-Norjassa Harstadissa vanhempiensa kanssa asuva Sophie Elise (18) erottuu nelikosta. Sponsorit pitävät huolen siitä, ettei hänen enää tarvitse hankkia vaatteita, meikkejä, kännykkää tai tietokonetta – ne tulevat kotiin postipaketeissa. Hän juhlistaa täysi-ikäisyyttään hankkimalla silikonirinnat ja päätyy lopulta miestenlehden kanteen.

Sarjan edetessä Sophie Elise ei kaihda muitakaan konsteja, joilla hän voi kohentaa ulkonäköään mieleisekseen.

Suzanne Aabel

Bloggari Suzanne Nofilter-sarjassa (Bloggerne).
Bloggari Suzanne Nofilter-sarjassa (Bloggerne). suzanne aabel
Raiskaan Facebookia ja Twitteriä päivittäin. Ei kannata seurata, jos kuulostaa kamalalta.― Suzanne

Suzanne (32) on Sophie Elisen rinnalla aivan toisesta maailmasta. Paikallisessa rockbaarissa viihtyvä oslolainen viettää vapaavuotta toimittajan töistään. Blogien kauneusihanteita kritisoivaa Suzannea kauhistuttaa, miten joku saattaa laitattaa itselleen silikonirinnat tai ruiskuttaa botuliinia kasvoihinsa.

Bloggari haaveilee kantabaariin ilmaantuvasta varakkaasta miehestä, joka hankkii hänelle Land Roverin ja suuren talon. Ahdistus kuitenkin hiiviskelee taustalla, ja tupakkaa palaa.

Emilie

Bloggari Emilie Nofilter-sarjassa (Bloggerne).
Bloggari Emilie Nofilter-sarjassa (Bloggerne). Emilie,nofilter
"Blogini ei olisi niin hyvä ilman äitiä."― Emilie

Emilien (17) elämä on kuin kiiltokuvasta. Hän asuu vanhempiensa luona Hønefossissa Etelä-Norjasssa. Idyllisessä kodissa äiti räpsii valokuvat tyttärensä blogiin.

Emilie on aloittanut bloggaamisen jo 13-vuotiaana, ja omien sanojensa mukaan hänestä tuli jo seuraavana vuonna maan suosituin. Pian hän alkoi saada tulojakin.

Tunnelmaa latistavat kateellisten kommentit netissä sekä rästiin jääneet saatavat konkurssikypsältä sponsorilta.

Marna Haugen

Bloggari Marna Haugen miehensä Ørjanin kanssa uimarannalla Nofilter-sarjassa (Bloggerne).
Bloggari Marna Haugen miehensä Ørjanin kanssa uimarannalla Nofilter-sarjassa (Bloggerne). nofilter
Ultrassa ei näkynyt sikiötä. Se oli lihaskasvain.― Marna Haugen

Marna (32) asuu Oslossa kihlattunsa Ørjanin, tämän teini-ikäisen tyttären sekä yhteisen pojan kanssa. Hän luuli jo saavansa kihlattunsa kanssa toisen yhteisen lapsen, kunnes alkuraskauden ultraäänitutkimuksessa paljastuikin syöpäkasvain.

Sairaudesta huolimatta pari elää normaalia arkea ja unelmoi spektaakkelimaisista häistä.

Nofilter kuuluu Yle Areenan Real life drama -pakettiin. Sarjoissa Kerrostalojen prinsessat, My Selfie Life ja New York 3AM seurataan nuorten aikuisten arkea Tanskassa ja Yhdysvalloissa. Paketti on katsottavissa koko kesän ajan.

Lue lisää:

Video ei enää katsottavissa

New York 3AM – Öinen metropoli kreisibailaajien ja escort-leidin silmin

Heille biletys on aivan jotain muuta kuin voisi kuvitella näkevänsä nuorisoseuran iltamissa. New York 3AM -reality-sarja seuraa viittä newyorkilaista, jotka heräävät eloon vasta, kun tavallinen palkansaaja jo pukeutuu pyjamaan. He etsivät rakkautta, seksiä ja huvituksia pikkutunneille asti.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua