Hyppää pääsisältöön

Kesäkumibiisi 2017 julki: Tyynysotaa-kappaleen tähtinä superkokoonpano Vilma Alina, Nelli Matula, Sini Yasemin ja Ida Paul

Kesäkumibiisiä voi kuunnella koko kesän YleX:stä. Lisäksi kappale on saatavilla kaikissa striimauspalveluissa, muun muassa Spotifyssa.

Vilma Alina, Nelli Matula, Sini Yasemin ja Ida Paul // Kuva: Viivi Huuska

Vilma Alinan, Nelli Matulan, Sini Yaseminin ja Ida Paulin Tyynysotaa-Kesäkumibiisi käynnistää tämän vuoden Kesäkumikampanjan. Nelikko on kirjoittanut kappaleen itse ja sen on tuottanut Tido, joka tunnetaan myös KOI-yhtyeestä.

Vilma Alina, Nelli Matula, Ida Paul, Sini Yasemin – Tyynysotaa (Kesäkumibiisi 2017) YleX:n ohjelmapäällikkö Hanne Kautto on innoissaan uudesta Kesäkumi-kokoonpanosta.

- Ei ole kesää ilman Kesäkumia. Tämän vuoden kampanjan artistit ovat nousukiidossa olevia, lahjakkaita laulajia, jotka tekevät itse musiikkinsa. Artistien energia ja asenne sopii täydellisesti kampanjaan. Kesäkumibiisin kruunaa musiikkivideo, jonka ovat ohjanneet Viivi Huuska jaCristal Snow, Kautto kommentoi.

- Biisissä on mukana vahvoja nousevia tähtiä. Se tekee tästä erityisen hienon jutun, YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen toteaa.

Kesäkumikampanja järjestetään nyt 22. kertaa. Kampanjaan kuuluvien Kesäkumien jako käynnistyy YleXPopissa, joka järjestetään 2.-3.6. Lahden torilla. Nelli Matula, Vilma Alina, Sini Yasemin ja Ida Paul esittävät tapahtumassa myös ensimmäistä kertaa livenä Kesäkumibiisin. Tapahtuma on ilmainen ja ikärajaton.

Kesäkumi & chill

YleXPopin lisäksi Kesäkumikampanja on mukana Ruisrockissa, Weekend Festivalilla ja Blockfesteillä, joissa jaetaan ilmaiseksi Kesäkumeja.

Yhteensä Kesäkumeja jaetaan kesän aikana 170 000 kappaletta Suomen suurimmissa tapahtumissa. Lisäksi Sotilaskotiliitto jakaa varusmiespalvelusta suorittaville 30 000 Lomakumia.

Kesäkumikampanjan järjestävät YleX, Suomen Punainen Risti, Väestöliitto, Syöpäjärjestöt ja Sotilaskotiliitto. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee kampanjaa.

Viivi Huuskan ja Cristal Snow'n ohjaama _Tyynysotaa-_musavideo julkaistaan 1. kesäkuuta.

Lue myös:

YleXPop: aikataulut julki, live-lähetys Lahden torilta YleX.fissä, mukana kotimaisia huippuartisteja ja Kesäkumibiisin ensiesitys, juontajina YleX Aamun Viki ja Köpi

Kesäkumiartistit: “Sanoma on se, että seksi on kivaa ja olkaa turvassa”