Hyppää pääsisältöön

Viisi asiaa, jotka haluat tietää Skamista

Sana, Even ja Isak keittiössä.
Sana, Even ja Isak keittiössä. Kuva: NRK Skam (tv-sarja),Iman Meskini,Henrik Holm,Tarjei Sandvik Moe,sana

Skam on lyönyt kaikki ällikällä rohkeudellaan ja aitoudellaan. Listaamme viisi seikkaa, jotka saattavat kiinnostaa vannoutuneitakin faneja.

1. Sarjan päähenkilöt ovat kunnostautuneet jo lapsinäyttelijöinä

Marlon Langeland (Jonas) nähtiin Norjan yleisradioyhtiön NRK:n joulukalenterisarjassa Barnas Superjul kymmenen vuotta sitten. Chrisin näyttelijä Ina Svenningdal taas esiintyi NRK:n Svingen-sarjassa (suom. Linuksen leimaukset) ja sen joulukalenterina julkaistussa jatko-osassa Jul i Svingen.

Avaa Instagram postaus

2. Ina Svenningdal ja Carl Martin Eggesbø pääsivät vuosi sitten Oslon teatterikorkeakouluun

Ina Svenningdal (Chris) ja Carl Martin Eggesbø (Eskild) pääsivät opiskelemaan näyttelijäksi Oslon teatterikorkeakouluun viime vuonna. Raadin seula oli tiukka: vain kahdeksan hakijaa valittiin näyttelijän opintoihin satojen joukosta.

Ina Svenningdal (Skam-sarjan Chris) NRK:n Jul i Svingen -sarjassa.
Ina Svenningdal (Skamin Chris) NRK:n Jul i Svingen -sarjassa Ina Svenningdal (Skam-sarjan Chris) NRK:n Jul i Svingen -sarjassa. jul i svingen

3. Isakin puhelimen ruutukaappaus klo 21.21 oli faneille tärkeä

Isakin Instagramissa jakama ruutukaappaus oli faneille todella tärkeä. Hetki 21.21 on Isakin ja Evenin ensipusun hetki. Lisäksi Isak on syntynyt 21. kesäkuuta. Hänen syntymäaikansa on 21.21, mikä paljastuu, kun Isak kertoo äidilleen suudelmasta.

Avaa Instagram postaus

4. Sanan näyttelijä Iman valitsi islamin

Sanan näyttelijä Iman Meskini on itsekin muslimi. Hänen isänsä on tunisialainen, ja hänen norjalainen äitinsä kääntyi islaminuskoon parikymppisenä. Perheellä on moderni suhtautuminen uskoon: Iman sekä hänen siskonsa saivat valita, haluavatko he islamin osaksi elämäänsä.

Iman on saanut kokea itsensä erilaiseksi muttei ole katunut valintaansa. Hän muuten pitää hijabia paitsi kauniina asusteena myös hyvänä keskustelun kirvoittajana.

Avaa Instagram postaus

5. Hei Briskeby -YouTube-kanava nivoutuu neljännen kauden tapahtumiin

Hei Briskeby -YouTube-tilillä esiintyy Sanan veljen kaveriporukka. Pojat lataavat kanavalle muun muassa haastevideoita, joista paljastavat porukan sisäiset voimasuhteet. Näet kanavalla myös, miten hyvällä meiningillä he juhlistivat Norjan kansallispäivää.

Skam palaa viikon tauolta lauantaina 27.5. Viime viikolla ei tullut uutta jaksoa Norjan kansallispäivän takia.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua