Hyppää pääsisältöön

Pohjoismaiden valtionpäämiehet vierailulle – kuninkaalliset onnittelevat 100-vuotiasta Suomea

Pohjoismaiden päämiehet saapuvat Suomeen tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion vieraiksi Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.
Kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia saapuvat onnittelemaan 100-vuotiasta Suomea. Pohjoismaiden päämiehet saapuvat Suomeen tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion vieraiksi Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva Ruotsin hallitsija,yle tv1

TV1 torstaina 1.6.2017 klo 10.25 - 12.00 ja 13.30 - 15.16
Katsottavissa Yle Areenassa

Pohjoismaiden päämiehet saapuvat Suomeen tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion vieraiksi Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kyseessä on harvinainen tilaisuus, sillä Pohjoismaiden kuninkaalliset eivät ole vierailleet yhtaikaa koskaan aikaisemmin itsenäisyyden ajan Suomessa.

Presidenttipari ottaa vieraat vastaan

Presidenttipari ottaa vastaan Tanskan kuningatar Margareeta II:n, Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaan ja kuningatar Silvian, Norjan kuningas Harald V:n ja kuningatar Sonjan sekä Islannin presidentti Guðni Thorlacius Jóhannessonin ja tämän puolison Eliza Jean Reidin seremoniassa Presidentinlinnan etupihalla. Kuninkalliset vieraat tervehtivät myös yleisöä.

Tilaisuus nähdään suorana Ykkösellä ja Yle Areenassa klo 10.25 - 12.00. Lähetyksen toimittavat Heta-Leena Sierilä ja Hanna Visala. Ohjelmassa haastatellaan muun muassa professori Laura Kolbea.

Iltapäiväjuhla yksinoikeudella TV1:llä

100-vuotiaan Suomen onnittelupäivän juhlatilaisuus lähetetään iltapäivällä Espoon Hanasaaresta. Paikalla ovat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio sekä Ruotsin, Norjan ja Tanskan kuninkaalliset sekä Islannin presidentti.

Samalla Hanasaari vihitään uudelleen käyttöön. Ohjelmassa on luvassa musiikkiesityksiä ja puheita. Tilaisuus nähdään yksinoikeudella suorana Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 13.30 alkaen.

Juhlatilaisuuden juontajana toimii näyttelijä Maria Ylipää ja muina esiintyjinä nähdään Marzi Nyman, Fork ja Grex Musicus. Tilaisuus on ruotsinkielinen ja se käännetään katsojille suomeksi.

Kommentit