Hyppää pääsisältöön

Ystäväni hevosen kesän lukuvinkit

Ystäväni Hevonen
Ystäväni Hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Kesällä on aikaa lukea, sekä uppoutua seikkailuihin ja unelmiin. Ystäväni Hevosen lukuvinkeistä löytyy kirjoja monenlaiseen makuun. Mukana ovat niin klassikkokirjasarjat kuin uutuudetkin. Löydätkö oman suosikkisi?

Anna-Riikka Sairio: Milja – pohkeenväistöä ja pitkiä katseita (WSOY 2017)

Vuoden alussa ilmestynyt Pohkeenväistöä ja pitkiä katseita aloittaa kokonaan uuden hevoskirjasarjan. Kirjan päähenkilö Milja ja hänen paras ystävänsä Iina vuokraavat hevoset kesäloman ajaksi. Heppatytöt eivät ole koulun suosituimpia tyttöjä, eivätkä pojat kiinnitä heihin paljoa huomiota. Sitten Miljan ihastus Aki haluaakin yllättäen kokeilla ratsastusta. Kesästä tulee äkkiä tapahtumarikas sekä monen yllättävän käänteen täyttämä.

Merja Jalo: Tulta kavioissa ( Merja Jalo ja WSOY 2016)

Nummelan ponitalli on Merja Jalon rakastettu kirjasarja. Nummelan ponitallilla on ehtinyt tapahtua kaikenlaista jo kymmenien kirjojen verran. Tulta Kavioissa on uutukainen, jossa Kikka ja Repe matkustavat Italiassa. Matka muuttuu todelliseksi jännitysseikkailuksi, kun Kikka vangitaan yllätyshyökkäyksessä. Nummelan ponitalli –sarjan kirjat sopivat seikkailumielisille lukijoille!

Lauren st John: Yhden dollarin hevonen (Nemo 2014)

Yhden dollarin hevonen on intensiiviseen jännitykseen yltävä romaaani, joka on noussut monen hevoskirjakonkarin suosikiksi. Kirjan päähenkilö, 15-vuotias Casey työskentelee ratsastuskoulussa vapaaehtoisena. Hänen suurin unelmansa on päästä kisaamaan maailman tärkeimpiin kenttäratsastuskisoihin. Kun Casey pelastaa kaltoinkohdellun hevosen, matka kohti unelmaa alkaa. Tämä kirja sopii myös aikuisille!

Ystäväni Hevonen
Ystäväni Hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Pia Hagmar: Klara ja varsa (Otava 2016)

Klaran rakas hevonen Star on jäämässä pieneksi, eikä Klara tiedä miten pystyisi luopumaan ratsustaan. Kaiken lisäksi eläinlääkäri on jälleen huolissaan Klaran äidin tamman tulevasta varsasta. Kaikki tamman edelliset varsat ovat menehtyneet. Kirja käsittelee menetyksen tunteita ja luopumisen vaikeutta. Toivoa ja iloisia yllätyksiä on kuitenkin luvassa!

Lin Hallberg: Kaikki peliin, Sinttu! (Tammi 2017)

Kaikki peliin, Sinttu on supersuositun kirjasarjan 14. osa. Kirjan päähenkilö Elina joutuu vaikeuksiin, kun Ronja-niminen varsa karkaa laitumelta. Hevosista huolehtiminen on ihanaa, muttei aina helppoa! Sinttu-kirjat sopivat hyvin ensimmäisiksi hevoskirjoiksi. Kirjoissa on myös paljon ihania kuvia poneista ja hevosista!

Ystäväni Hevonen
Ystäväni Hevonen Kuva: Emmi Kähkönen ystäväni hevonen

Tiina Tanskanen: Hevostyttö Iitu, erikoisia esteitä (Otava 2016)

Suositussa Hevostyttö Iitu -kirjasarjassa on ilmestynyt neljä osaa. Uusin osa on viime vuonna julkaistu Hevostyttö Iitu, erikoisia esteitä. Kirjassa Iitu ja hänen hevosensa Talismaani tähtäävät estekilpailuihin. Hevoshuolien ja ihmissuhdesotkujen maailmasta ei puutu jännitystä eikä vahvoja tunteita.

Kyra Kyrklund ja Jytte Lemkow: Ratsastuksen taito (WSOY 2013)

Ratsastuksen taito on jokaisen ratsastajan perusteos. Kyrklund kertoo kirjassa yksityiskohtaisia vinkkejä, kuinka omaa ratsastusta voi kehittää aina Grand Prix tasolle asti. Jos vuosi vuodelta kasvavaa suosiota on uskominen, tämä tietokirja kannattaa lukea! Vaikka ei tähtäisikään kilpailu-uralle, kirjasta saa paljon vinkkejä ja inspiraatiota omien perustaitojen treenaamiseen.

Ensiviikolla aiheena hevosista kirjoittaminen. Miten kirjoittaa oma hevostarina?

 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.