Hyppää pääsisältöön

Askarrellaan: Tuulian kangasaskartelu

Askarrellaan: Tuulian kangasaskartelu
Askarrellaan: Tuulian kangasaskartelu Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,askarrellaan

Tarvikkeet

 • erilaisia kankaaita
 • nauhoja
 • liimaa ja sakset
 • nappi ja lanka ja neula

Leikkaa suorakaiteen muotoinen pala kangasta. Leikkaa toisesta kankaasta pitkä soiro ja liimaa kangas toisen kankaan reunaan laskoksille. Liimaa laskosten päälle nauhaa tai pitsiä tai molemmat. Ompele vielä nappi tai monta nappia kankaaseen. Jos haluat, voit vielä leikata muita kuvioita kankaista ja liimata tai ommella ne pohjakankaaseen.

 • Minä ite! Hyvät liikkumisen taidot vahvistavat lapsen pätevyyden kokemusta

  Lapsi voimaantuu, kun hän saa tehdä asioita itse.

  Lapsi voimaantuu – sekä fyysisesti että psyykkisesti – kun hän saa tehdä asioita itse. Motoriset taidot mahdollistavat pienelle lapselle selviytymisen itsenäisesti monista arkipäivän tehtävistä. Niistä suoriutuminen synnyttää kokemuksen pätevyydestä ja siksi motoristen taitojen harjaannuttamiseen kannattaa varata tilaa ja aikaa.

 • Super-Senja kannustaa liikkumaan!

  Senja opettaa liikkumisen perustaitoja lapsille.

  Super-Senja on liikuntaan kannustava sarja, jossa Senja opettaa liikkumisen perustaitoja kädestä pitäen sekä kannustaa lapsen ja vanhemman yhteiseen liikkumiseen. Sarjan jaksoissa käsitellään juoksemista, hyppimistä, kierimistä, pyörimistä, heittämista ja kiinniottamista sekä kiipeilemistä.

 • Rentoudu Nallen kanssa Pikku Kakkosessa

  Sarjassa opetellaan rauhoittumistaitoja Nallen kanssa.

  Mitä hyötyä mindfulness-harjoituksista on lapsille? Ja miten niitä voi harjoitella? Rentoudu Nallen kanssa -sarja auttaa lasta ja aikuista harjoittelemaan rauhoittumistaitoja yhdessä Nallen kanssa.