Hyppää pääsisältöön

Panorama: Euroopan uudet terroristit

Yksinäiset sudet ovat uudenlaista terrorismia. BBC:n dokumentti selvittää, miten näitä henkilöitä etsitään.
Yksinäiset sudet ovat uudenlaista terrorismia, joka kohdistuu siviilikohteisiin. Yksinäiset sudet ovat uudenlaista terrorismia. BBC:n dokumentti selvittää, miten näitä henkilöitä etsitään. Kuva: BBC 2016 yle tv1

TV1 perjantaina 2.6.2017 klo 20.00 - 20.30, uusinta sunnuntaina 4.6. klo 9.10 ja tiistaina 6.6. klo 22.50
Yle Areenassa 30 päivää

Isis kehottaa kannattajiaan iskemään siviilikohteisiin. Yksinäisten susien houkuttelussa terroristijärjestö hyödyntää internetiä ja sosiaalista mediaa, erityisesti WhatsAppia.

Länsimaissa pelätään yksinäisten susien iskuja. Valtaosa vuoden 2001 jälkeen tehdyistä terrori-iskuista on ollut yksinäisten susien tekemiä. Tekijät eivät ole olleet leireillä taistelijakoulutuksessa, vaan he ovat tutustuneet radikaaliin oppiin, alkaneet uskoa siihen ja päättäneet toimia ominpäin.

BBC:n dokumentti käsittelee uudenlaista terrorismia ja brittihallituksen kiisteltyä strategiaa, jonka tarkoituksena on ehkäistä radikalisoitumista. Toimittaja Peter Taylor selvittää, miten yksinäisiä susia etsitään ja iskuja pyritään estämään ennakkoon.

The Changing Face of Terror. Tuotanto: BBC, Britannia, 2016.