Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Serafiina 14 v. katsoi Häräntappoasetta: "Odotukset matalalla, mutta ekan jakson jälkeen huvittaa klikata toistakin"

Aika outo nimi. Kuulostaa joltain länkkärisarjalta, joka on täynnä toimintaa. Ja se ei vaikuta hyvältä teemalta nuorten sarjalle. Ahaa okei, sarjan kuvauksessa lukee, että kaupunkilaispoika Alpo Korva joutuu heinätöihin kaukaisten sukulaisten luo. Se tuntuukin järkevämmältä teemalta vanhalle 1980-luvun suomalaiselle nuorten sarjalle.

Katsoin ensimmäisen jakson. Odotukseni olivat aika matalalla, mutta jakso olikin positiivinen yllätys. Juoni oli selkeä, ja siihen pääsi hyvin mukaan. Kohtauksessa, jossa Alpon sukulaiset kuulustelevat Alpon ja hänen äitinsä kuulumisia, pystyin jopa kuvittelemaan itseni Alpon paikalle, sillä kohtaus oli niin todenmukainen. Miinusta oli kuitenkin mielestäni liian vanhat pääosien ja sivupääosien nuorten näyttelijät. Nuoremmat näyttelijät olisivat paremmat, mutta ehkä toisaalta huonompia näyttelijän taidoiltaan.

Sarjan julkaisusta on kuitenkin jo lähes 30 vuotta ja sen huomasi esimerkiksi henkilöiden kielenkäytöstä, tapahtumapaikoista ja sarjan tyylistä. Se vei osaltaan uskottavuutta ensi kertaa sarjaa katsovan nuoren silmissä, mutta en silti sanoisi, että se häiritsi liikaa.

Mielestäni oli mielenkiintoista katsoa tv-sarjaa, jota vanhempani ovat katsoneet minun iässäni. Vaikka sarjassa oli erilainen tyyli kuin nykyajan sarjoissa, oli se mielestäni hauska, ja kun ensimmäinen jakso oli loppunut, teki mieli klikata kakkosjaksoa.

Ensimmäisen katsomani jakson jälkeen sanoisin, että aion katsoa loputkin. Se oli mielenkiintoinen, ja jäi sopivasti hieman kesken niin, että halusin heti tietää, mitä tapahtuu.

Mielestäni muidenkin ikäisteni kannattaisi katsoa edes ensimmäinen jakso. Se kestää vain 28 minuuttia, eli ei suuri menetys, vaikka ei sarjasta tykkäisikään.

Häräntappoasetta voisi mielestäni myös katsoa esimerkiksi historian tunnilla koulussa. Se olisi kiinnostava ja mieleenpainuva tapa oppia 1980-luvun Suomesta. Suosittelen sarjaa kaikille, joita kiinnostaa viihdyttävä tarina Alpon kesästä ja sen tuomista yllätyksistä.

Teksti: Serafiina Yli-Ojanperä, 8. lk Pyynikin koulu
Elävässä arkistossa toukokuussa 2017 TET-harjoittelussa ollut Serafiina sai tehtäväksi katsoa Häräntapposeen ensimmäisen jakson ja kirjoittaa siitä blogiin.

TET-harjoittelija Serafiina katsooHäräntappoasetta Yle Areenassa
TET-harjoittelija Serafiina katsooHäräntappoasetta Yle Areenassa Kuva: Yle Häräntappoase (tv-sarja),Yle Areena,televisiosarjat
 • Kotikadun kolmannen kauden suurin mysteeri löytyy ullakolta

  Neljäs kausi tulee katsottavaksi lokakuussa.

  Kotikadun kolme ensimmäistä kautta ovat nyt katsottavissa Areenassa. Jokainen kausi on katsottavissa kuusi kuukautta, joten vielä on aikaa aloittaa koko sarja alusta. Ensimmäinen kausi on katseltavissa 25.7. saakka. Vuosina 1997–1998 nähty kolmas kausi saapui juuri juhannuksen kynnyksellä katsottavaksi. Toinen kausi pättyi jaksoon, jossa tanssittiin Jannen ja Pirkon häitä.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.

 • Ota radiodraamat mukaasi kesään!

  Lataa kuunnelmat omalle laitteelle

  Kaikki arkistosta julkaistavat radiodraamat ovat kuunneltavissa Areenan kautta, mutta osa on myös ladattavissa omalle laitteelle. Ota suosikkisi mukaan ja uppoudu kuunnelmien maailmaan mökkirannassa, tunturissa tai ulkomailla nettiyhteyksien ulottumattomissa. Kokoamme tälle sivulle ladattavat radiodraamat, jotka on julkaistu arkistosopimuksen puitteissa.

 • Kymmenvuotias Areena on suositumpi kuin koskaan

  Areenan viimeiset kuusi kuukautta

  Kesäkuussa 10 vuotta täyttävän Yle Areenan käyttäjäennätykset ovat paukkuneet kevään aikana: Areenaa käyttää viikossa jo noin 2,3 miljoonaa eri selainta. Kevään aikana palveluun on tuotu myös runsaasti uusia ominaisuuksia. Norjalainen nuorisosarja Skam on ollut kevään iso puheenaihe ja hitti.