Hyppää pääsisältöön

Ylen hallintoneuvoston ennakkoarvioinnin tulos: Ylen alueellisen verkkouutispalvelun ja personoinnin tarjontaa voidaan jatkaa

Lähikuva kannettavasta tietokoneesta ja älypuhelimesta.
Lähikuva kannettavasta tietokoneesta ja älypuhelimesta. Kuva: Yle / Laura Mainiemi lähikuva,tietokoneet,älypuhelimet,työnteko,toimistotyö

Yle voi jatkaa alueellisten verkkouutispalveluiden tarjontaa ja personointipalveluiden kehittämistä. Ylen hallintoneuvoston ennakkoarviointi on valmistunut ja hallintoneuvosto päätti asiasta kokouksessaan 30.5.2017.

Ylen alueellinen verkkouutispalvelu ei ennakkoarvioinnin perusteella vaikuta kielteisesti alan markkinaan. Ei myöskään ole säädösten mukaisia perusteita tekstipohjaisen alueellisen uutistarjonnan kieltämiselle. Hallintoneuvoston mukaan Ylen kuuluu hyödyntää eri teknologioita ja osaltaan edistää verkkopalveluiden käytön kehitystä.

Ennakkoarvioinnin lausunnoissa todetaan, että Ylen alueellisen verkkouutistarjonnan supistaminen tai lopettaminen todennäköisesti tai ainakin mahdollisesti heikentäisi kansalaisten mahdollisuuksia saada alueellisia uutispalveluja.

Personointi puolestaan lisää kansalaisten osallistumisedellytyksiä ja palvelee erityisryhmien tarpeita. Näin personointi toteuttaa yleisradiotoimintaan kuuluvaa demokratiaa ja erityisryhmien huomioimista.

Hallintoneuvosto esitti, että Yle laatisi linkittämisen periaatteet ja että periaatteet julkaistaan.

Hallintoneuvosto päätti 14.2. käynnistää ennakkoarviointimenettelyn. Sen valmistelivat hallintoneuvoston asiantuntijat, asianajaja Ilkka Aalto-Setälä Asianajotoimisto Borenius Oy:stä ja professori Hannu Nieminen. Arvioinnin yhteydessä pyydettiin lausunnot mm. alueellisilta uutistoimijoilta, toimialan etujärjestöiltä, Kilpailu- ja kuluttajavirastolta sekä Viestintävirastolta.

Ennakkoarviointi on Yle-laissa hallintoneuvostolle annettu velvoite arvioida olennaisia muutoksia Ylen julkisessa palvelussa. Ennakkoarviointiin kuuluu myös avoin kysely markkinaosapuolille ja intressiryhmille. Päätökset ja julkisiksi merkityt lausunnot julkaistaan Ylen yhtiösivuilla. Lisää tästä ennakkoarvioinnista

Lisätiedot:
Kimmo Kivelä, Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja, p. 050 512 0061