Hyppää pääsisältöön

Muisti: Chilen jälkeen

Chilen sotilasvallankaappaus syksyllä 1973 toi Miguel Veran perheineen Suomeen.
Miguel (vas.) ja Adolfo Vera Chilessä 1960-luvulla. Chilen sotilasvallankaappaus syksyllä 1973 toi Miguel Veran perheineen Suomeen. yle tv1

TV1 torstaina 8.6.2017 klo 20.00 - 20.30, uusinta maanantaina 12.6. klo 6.25 ja keskiviikkona 14.6. klo 15.45
Yle Areenassa 30 päivää

Chilen sotilasvallankaappauksen seurauksena Suomeen tuli pakolaisia syksyllä 1973.

Santiago de Chilen dramaattisten tapahtumien keskellä Suomen edustuston asiainhoitaja Tapani Brotherus tarjosi turvan sadoille chileläisille, heidän joukossaan Miguel Veralle ja tämän perheelle.

Muisti-sarjan ohjelmassa miehet tapaavat vuosikymmenten jälkeen ja palaavat yhteisiin dramaattisiin hetkiin. Sopeutuminen uuteen kulttuuriin ja kylmään maahan ei ollut helppoa, mutta Miguel kotiutui ja löysi paikkansa Suomesta.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Harri Alanne. Tuotanto: Yle, 2013. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2013.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.