Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Parannamme Yle Teeman ja Yle Femin sisältöjen löydettävyyttä televisiossa

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Helsingin Sanomille 30.5.2017.

Leena Virtanen toivoo kolumnissaan (HS 30.5.), että Yle Teeman ja Femin ohjelmat erottuisivat paremmin toisistaan perinteisen tv:n ohjelmatiedoissa.

Yle Teema ja Yle Fem ovat itsenäisiä kanavia. Ne löytyvät omina kokonaisuuksinaan Yle Areenassa. Siellä kummankin brändin sisällöt ovat katsottavissa milloin ja missä kukin haluaa. Tämän on Virtanenkin hyvin huomannut.

Televisiossa ne jakavat saman kanavapaikan, joka on nimetty selvyyden vuoksi näiden kahden kanavabrändin mukaan: Yle Teema & Fem. Sen, milloin kanavapaikalta tulee Femin milloin Teeman ohjelmaa, kerromme televisiossa visuaalisin keinoin eli esimerkiksi lähetyksen nurkkatunnisteella ja värein. Femin ohjelmista kerrotaan Femin vihreällä, Teeman ohjelmista Teeman oranssilla.

Ohjelmatiedoissa, jotka lähetämme lehdille ja joita jaamme omassa sähköisessä ohjelmaoppaassamme kanavabrändit eivät valitettavasti vielä erotu. Leena Virtanen on tässä asiassa ihan oikeassa. Olemme puutteesta tietoisia ja etsimme siihen parasta teknistä ratkaisua. Tavoitteena on, että myös perinteisen tv:n puolella Yle Femin ja Yle Teeman ystävät löytävät haluamansa sisällöt, esimerkiksi Teemalauantain, mahdollisimman helposti.

Petri Jauhiainen
julkaisupäällikkö, Yle TV ja Areena