Hyppää pääsisältöön

Biisianalyysissä Sun katu: Vestan dramaattiseen uutuusbiisiin on helppo samaistua, jos on koskaan eronnut

Poptulokas Vesta inspiroituu erosta, joka vaikuttaa lyriikoiden perusteella mullistaneen laulajan elämän täysin. Artisti lipuu kohti festarikesää syvissä vesissä.

Vesta // Kuva: Andre Pozusis

Dramaattisin tahdein käynnistyvä Vestan Sun katu on samaistuttava erobiisi. Laulajan ihon alle menevä ajaton ääni tekee kappaleesta riipivän. Siksi ja siitä huolimatta se voimaannuttaa.

Vesta – Sun katu Jokainen joskus eronnut tietää sen tunteen, kun ei halua nähdä exää enää lempibaarissa tai lähikaupassa. Vesta määrittelee Sun katu -kappaleessa turva-alueensa laajaksi antaen uhmakkaasti vain yhden kadun exälle.

Joo, sun katu on sun
mutta loput kaupungista mun

Vesta on käsitellyt eroa tai vaikeaa rakkautta ennenkin biiseissään erittäin onnistuneesti. Silloin viittauksina ovat toimineet pakatut reput ja vastaamattomat puhelut. Toivottavasti hän ei kuitenkaan jää yhden aiheen vangiksi ja artistilta kuullaan muunkinlaisia biisejä jatkossa.

Se on olennaista erityisesti keikkojen takia. Erobiiseihin voi kyllä uppoutua syksyisinä iltoina kynttilänvalossa, mutta synkkien laulujen putki ei välttämättä toimi niin hyvin aurinkoisessa Ruisrockissa. Silloin settiin tarvitaan mausteeksi muutakin. Laulajan ääni kyllä taipuu moneen. Siitä ei ole epäilystäkään.

Tämä biisi kannattaa ottaa haltuun ennen festarikesää, koska se tulee jäämään historiaan yhdeksi Vestan uran merkkipaaluista.

Tämä biisi kannattaa joka tapauksessa ottaa haltuun ennen festarikesää, koska se tulee jäämään historiaan yhdeksi Vestan uran merkkipaaluista. Tuleva kesä tullaan muistamaan sinä kesänä, jolloin Vesta otti oleelliset askeleet musiikkikentällä jo ennen debyyttialbuminsa julkaisua.

Vesta Burmanista eli Vestasta on tullut lyhyen ajan sisällä todella kiinnostava artisti oman Vielä1-kappaleen, Töölön Ketterän kanssa tehdyn Valitsemaanne numeroon -dueton ja Kauriinmetsästäjien Revi mua -fiitin takia.

Artisti otti uuden askeleen urallaan levydiilin myötä, kun Vesta kiinnitettiin Perttu Mäkelän eli DJPP:n Etenee Recordsille, joka tekee tiivistä yhteistyötä Warner Musicin kanssa. Eteneelle levyttävät myös Vesala ja Stig. Sun katu on Vestan ensimmäinen single uuden levydiilin jälkeen.

Lue myös:

Analyysi: Vestan ura etenee vauhdilla, uuden levydiilin myötä poptulokkaalla on mahdollisuudet vaikka Vesalan kaltaiseen menestykseen

Teininä Vesta nautti hyvästä vihasta, nykyään hän kuuluu hurmaavimpiin ja mukavimpiin poptulokkaisiin

Kiinnitä huomiota Vestaan – yhteistyö Töölön Ketterän kanssa on vasta alkusoittoa