Hyppää pääsisältöön

YleX:n Kesäkumibiisin musavideo julki: “Olen ystäväporukkani kortsupoliisi”

Tyynysotaa-videolla nähdään Vilma Alinan, Nelli Matulan, Sini Yaseminin ja Ida Paulin lisäksi myös YleX Aamun juontajat Viki ja Köpi.

Viivi Huuskan ja Cristal Snow’n ohjaama Tyynysotaa-musavideo kertoo tyttöjen välisestä ystävyydestä. Videon inspiraatio löytyi 80-luvun teinileffoista.

- Musta on niin ihanaa tehdä tällainen raikas video, jossa tytöt vähän törkeilee, lukee pornolehtiä, soittelee pilapuheluita ja missä näytetään tyttöjen välinen ystävyys, Cristal Snow kommentoi.

- Itseäni kiinnostaa myös paljon ihmisen seksuaalisuus, joten Kesäkumi-kampanja on täydellisen inspiroiva alusta mulle. Olen ystäväporukkani kortsupoliisi. On tärkeää käyttää ehkäisyä, eikä vastuu ole vain toisella osapuolella, Viivi Huuska kommentoi.

Tyynysotaa-videon ohjaajat Viivi Huuska ja Cristal Snow. // Kuva: Elina Leino/YleX

Tyynysotaa-musavideo kuvattiin Naantalin merellisissä maisemissa isossa huvilassa, jossa oli uima-allas ja iso piha. Artisteilla on videossa omat erityiset roolit, joiden esikuvat löytyvät amerikkalaisista teinielokuvista.

"Musta tuntui, että olisin tehnyt duunia Suomen Spice Girlsien kanssa."― Cristal Snow

- Päivä oli ihan sairaan hauska. Musta tuntui, että olisin tehnyt duunia Suomen Spice Girlsien kanssa, Snow fiilistelee.

- Oli aivan superhauskaa, kun tehtiin kortsuvesi-temppua yhdessä Nelli Matulan ja Sini Yaseminin kanssa. Oltiin katsottu Youtubesta tutorialeja ja tiedettiin, että sitä on todella vaikea saada onnistumaan. Testattiin varmaan neljä kertaa ja eihän se ihan mennyt niinkuin piti.

Nelli Matula Tyynysotaa-videon kuvauksissa. // Kuva: Elina Leino/YleX

Vilma Alinan, Nelli Matulan, Sini Yaseminin ja Ida Paulin itse kirjoittama _Tyynysotaa-_kappale saa ensiesityksensä livenä YleXPopissa, joka järjestetään 2.-3.6. Lahden torilla.

- Mä rukoilin, että Sini, Nelli, Vilma ja Ida perustaisivat bändin ja me saatais ohjata kaikki niiden videot. Mä oon ihan fangirl, Snow sanoo.

YleX Aamun Viki Tyynysotaa-videon kuvauksissa. // Kuva: Elina Leino/YleX

Myös YleX Aamun juontajat Viki ja Köpi pääsivät musavideolle. Viki esittää pitsakuskia, joka tuo artisteille lättyjä.

- Se oli nappivalinta ja luonnerooli meikäläiselle, koska olen suuri pitsan ystävä. Suoriuduin aika hyvin siitä. Heti, kun olen pitsan kanssa tekemisissä, niin menee todella hyvin, juontaja kertoo.

Yksi asia jäi kuitenkin kaivelemaan, sillä Vikin henkilökohtainen suosikkikohtaus jäi pois lopullisesta versiosta.

- Kuvattiin myös tällainen kohtaus, jossa sain rahaa pitsoista. Nelli Matula antoi setelin ja sen jälkeen pusun mun poskelle, mutta jostain kumman syystä tämä kohtaus jäi finaaliversiosta pois. Tottakai se harmittaa, eikä kukaan nyt usko, että sellainen kohtaus on edes kuvattu, Viki harmittelee.

YleX Aamun Köpi Tyynysotaa-videon kuvauksissa. // Kuva: Elina Leino/YleX

Vikin juontajapari Köpi sai niin ikään luonneroolin musavideosta. Köpi esittää urheilullista lukiokundia, joka vastaa puhelimeen. Heti kuvausten alussa ohjaajat yrittivät houkutella Köpiä esiintymään kameran edessä ilman paitaa, mutta juontaja ei siihen suostunut.

- En ollut vielä valmis Samuli Edelmann -tyyliseen alastomuuten eli paita pysyy päällä. Jos omia lukioaikoja muistelee, niin mulla olisi pitänyt olla pieruverkkarit päällä. Siihen saatiin onneksi vähän amerikkalaishenkistä maustetta. Mun mielestä vastasin videossa puhelimeen erittäin hyvin, Köpi kommentoi.

Kesäkumibiisiä voi kuunnella koko kesän YleX:stä. Lisäksi kappale on saatavilla kaikissa striimauspalveluissa, muun muassa Spotifyssa. Kampanjaan kuuluvien Kesäkumien jako käynnistyy YleXPopissa. Tapahtuma on ilmainen ja ikärajaton.

Lue myös:

Kesäkumiartistit: “Sanoma on se, että seksi on kivaa ja olkaa turvassa”

Kesäkumibiisi 2017 julki: Tyynysotaa-kappaleen tähtinä superkokoonpano Vilma Alina, Nelli Matula, Sini Yasemin ja Ida Paul

YleXPop: aikataulut julki, live-lähetys Lahden torilta YleX.fissä, mukana kotimaisia huippuartisteja ja Kesäkumibiisin ensiesitys, juontajina YleX Aamun Viki ja Köpi