Hyppää pääsisältöön

Jari Tervo koki unohtumattomimman hetkensä Uutisvuodossa kuvausten lopussa – kevätkausi päättyi kapteenin jäähyväisiin

Lauantai-iltana päättyi pala suomalaista tv-historiaa. Uutisvuodon konkarikapteeni Jari Tervo nähtiin viimeistä kertaa pestissään. Hän oli ohjelmaa vetävästä kolmikosta ainoa, joka oli mukana Uutisvuodossa jo sen aloittaessa vuonna 1998.

Uutisvuoto kuvataan ennakkoon, ja Tervolle jätettiin jäähyväiset jo edellispäivänä Ylen studiossa. Kuvausten jälkeen Tervon oli helppo valita unohtumattomin hetki lähes 20-vuotisen ohjelman vaiheista. Valinta osui kuvauspäivälle.

– Kyllä se on se, kun joukko ihania suomalaisia naisia piirittää sinut ja alkaa laulaa Yesterdayta, Tervo sanoo ja muistelee hetki sitten päättyneitä kuvauksia, jossa Philomela-kuoron jäsenet esittivät Tervon mielikappaleen.

Kuvausten jälkeen Tervo tviittasi kuulumisensa takahuoneesta. Kollega Stan Saanila oli muistanut Tervoa lahjapullolla ja ytimekkäällä "kiitoskortilla”.

Skip Twitter post

Jari Tervo on saanut paneutua perusteellisesti uutisiin viikoittain ohjelman alkuajoista asti. Yli kuuteensataan Uutisvuodon jaksoon valmistautuessaan hän on huomannut, miten paljon uutisointi on muuttunut. Tervon mukaan nykypäivänä on sellaisia uutisaiheita, jotka eivät olisi ylittäneet julkaisukynnystä 1990-luvulla.

Kevätkauden päättäneessä Tervon jäähyväisjaksossa studiossa on koolla sanavalmis kokoonpano. Tervon aisaparina on kansanedustaja Ilkka Kanerva ja kapteeni Stan Saanilan parina puolestaan kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.

Kaikki ovat piikittelylle alttiilla tuulella itseironiaa säästämättä. Ohjelmassa kuullaan tuttuun tapaan Tervolta monta mojovaa lohkaisua, ja merkkipäivän kunniaksi myös muistellaan lämpimästi menneitä.

Kevään päätösjakso on katsottavissa Yle Areenassa 30 päivää.

4.6.2017 klo 1.30: Muutettu otsikko vastaamaan artikkelin sisältöä. Muutettu aikamuotoja.

Kommentit
  • Viikon 34 vinkit: Game of Thronesin uusinnat ennen viimeistä kautta alkavat!

    Ylen parhaat ohjelmavinkit viikolle 34.

    Viikolla 34 päästään nauttimaan menestyssarja Game of Thronesin kuudennen kauden uusinnoista. Heti sen perään näytetään myös sarjan seitsemäs kausi ennen viimeisen tuotantokauden esitystä joulukuussa 2019! Ja jos viime kevään puheenaiheeksi noussut suomalaiskomedia M/S Romantic jäi välistä, senkin pääsee ahmimaan elokuun puolivälin sarjanälkään.

  • Koripallon MM 2019 - Yle näyttää 17 ottelua suorana

    Yle näyttää 17 ottelua suorana Koripallon MM-kisoista.

    Koripallon maailmanmestaruuskilpailut pelataan tänä vuonna Kiinassa 31.8.-15.9.2019. Yle seuraa kisoja isosti näyttäen peräti 17 ottelua suorana. Ottelut nähdään Suomen aikaan iltapäivisin. Lisäksi arkena esitettävistä peleistä lähetetään tunnin kooste iltaisin.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua