Hyppää pääsisältöön

Jari Tervo koki unohtumattomimman hetkensä Uutisvuodossa kuvausten lopussa – kevätkausi päättyi kapteenin jäähyväisiin

Lauantai-iltana päättyi pala suomalaista tv-historiaa. Uutisvuodon konkarikapteeni Jari Tervo nähtiin viimeistä kertaa pestissään. Hän oli ohjelmaa vetävästä kolmikosta ainoa, joka oli mukana Uutisvuodossa jo sen aloittaessa vuonna 1998.

Uutisvuoto kuvataan ennakkoon, ja Tervolle jätettiin jäähyväiset jo edellispäivänä Ylen studiossa. Kuvausten jälkeen Tervon oli helppo valita unohtumattomin hetki lähes 20-vuotisen ohjelman vaiheista. Valinta osui kuvauspäivälle.

– Kyllä se on se, kun joukko ihania suomalaisia naisia piirittää sinut ja alkaa laulaa Yesterdayta, Tervo sanoo ja muistelee hetki sitten päättyneitä kuvauksia, jossa Philomela-kuoron jäsenet esittivät Tervon mielikappaleen.

Kuvausten jälkeen Tervo tviittasi kuulumisensa takahuoneesta. Kollega Stan Saanila oli muistanut Tervoa lahjapullolla ja ytimekkäällä "kiitoskortilla”.

Skip Twitter post

Jari Tervo on saanut paneutua perusteellisesti uutisiin viikoittain ohjelman alkuajoista asti. Yli kuuteensataan Uutisvuodon jaksoon valmistautuessaan hän on huomannut, miten paljon uutisointi on muuttunut. Tervon mukaan nykypäivänä on sellaisia uutisaiheita, jotka eivät olisi ylittäneet julkaisukynnystä 1990-luvulla.

Kevätkauden päättäneessä Tervon jäähyväisjaksossa studiossa on koolla sanavalmis kokoonpano. Tervon aisaparina on kansanedustaja Ilkka Kanerva ja kapteeni Stan Saanilan parina puolestaan kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.

Kaikki ovat piikittelylle alttiilla tuulella itseironiaa säästämättä. Ohjelmassa kuullaan tuttuun tapaan Tervolta monta mojovaa lohkaisua, ja merkkipäivän kunniaksi myös muistellaan lämpimästi menneitä.

Kevään päätösjakso on katsottavissa Yle Areenassa 30 päivää.

4.6.2017 klo 1.30: Muutettu otsikko vastaamaan artikkelin sisältöä. Muutettu aikamuotoja.

  • Sofi Oksasen teokset aloittavat kuunnelmakevään

    Kuunnelmia Yle Radio 1:ssä sunnuntaisin ja maanantaisin

    Radioteatterin pitkiä kuunnelmia lähetetään Yle Radio 1:ssä keväällä 2018 sunnuntaisin ja maanantaisin. Heti vuoden aluksi tammikuussa kuullaan kolme kirjailija Sofi Oksasen teksteihin perustuvaa teosta viikon välein. Aluksi kaksi uusintaa ja lopuksi uusi. Sarjan aloittaa sunnuntaina 7.1.2018 Siniposkiset tytöt vuodelta 2005.

  • Kulttuuria uudella otteella!

    Uusi Kulttuuriykkönen Yle Radio 1:ssä arkisin 8.1. alkaen

    Maanantaista 8.1.2018 alkaen otetaan syvä ja rento ote kulttuuriin, kun Yle Radio 1:ssä alkaa uusi ajankohtaisohjelma Kulttuuriykkönen. Suorana arki-iltapäivisin lähetettävä ohjelma syventyy kulttuurin eri alueiden ajankohtaisiin aiheisiin ja ilmiöihin.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua