Hyppää pääsisältöön

Jari Tervo koki unohtumattomimman hetkensä Uutisvuodossa kuvausten lopussa – kevätkausi päättyi kapteenin jäähyväisiin

Lauantai-iltana päättyi pala suomalaista tv-historiaa. Uutisvuodon konkarikapteeni Jari Tervo nähtiin viimeistä kertaa pestissään. Hän oli ohjelmaa vetävästä kolmikosta ainoa, joka oli mukana Uutisvuodossa jo sen aloittaessa vuonna 1998.

Uutisvuoto kuvataan ennakkoon, ja Tervolle jätettiin jäähyväiset jo edellispäivänä Ylen studiossa. Kuvausten jälkeen Tervon oli helppo valita unohtumattomin hetki lähes 20-vuotisen ohjelman vaiheista. Valinta osui kuvauspäivälle.

– Kyllä se on se, kun joukko ihania suomalaisia naisia piirittää sinut ja alkaa laulaa Yesterdayta, Tervo sanoo ja muistelee hetki sitten päättyneitä kuvauksia, jossa Philomela-kuoron jäsenet esittivät Tervon mielikappaleen.

Kuvausten jälkeen Tervo tviittasi kuulumisensa takahuoneesta. Kollega Stan Saanila oli muistanut Tervoa lahjapullolla ja ytimekkäällä "kiitoskortilla”.

Skip Twitter post

Jari Tervo on saanut paneutua perusteellisesti uutisiin viikoittain ohjelman alkuajoista asti. Yli kuuteensataan Uutisvuodon jaksoon valmistautuessaan hän on huomannut, miten paljon uutisointi on muuttunut. Tervon mukaan nykypäivänä on sellaisia uutisaiheita, jotka eivät olisi ylittäneet julkaisukynnystä 1990-luvulla.

Kevätkauden päättäneessä Tervon jäähyväisjaksossa studiossa on koolla sanavalmis kokoonpano. Tervon aisaparina on kansanedustaja Ilkka Kanerva ja kapteeni Stan Saanilan parina puolestaan kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.

Kaikki ovat piikittelylle alttiilla tuulella itseironiaa säästämättä. Ohjelmassa kuullaan tuttuun tapaan Tervolta monta mojovaa lohkaisua, ja merkkipäivän kunniaksi myös muistellaan lämpimästi menneitä.

Kevään päätösjakso on katsottavissa Yle Areenassa 30 päivää.

4.6.2017 klo 1.30: Muutettu otsikko vastaamaan artikkelin sisältöä. Muutettu aikamuotoja.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

  • Ratkaisu tekstiilijätevuoriin: näin T-paitasi syntyy uudelleen

    Tuotat elämäsi aikana 1000 kg tekstiilijätettä.

    70 000 tonnia vaatteita ja kodintekstiilejä päätyy joka vuosi paremman puutteessa jätteenpolttolaitoksiin Suomessa. Mutta ei enää kauan! Iso osa siitä voidaan jatkossa kierrättää, kun puhkikulutetusta puuvillasta voidaan kemiallisesti synnyttää uutta kuitua. Jos VTT:n kehittämä tekniikka lyö läpi, poisheitettävästä puuvillasta polttoon joutuu enää 15 prosenttia.

  • Finalaska - unelma suomalaisesta osavaltiosta

    Suunnitelmat suomalaisten evakuoimiseksi Alaskaan.

    Talvisodan aikaan Suomesta oltiin huolissaan Yhdysvalloissa. Pieni ja sympaattinen Suomi näytti jäävän suuren Neuvostoliiton jyräämäksi. Yhdysvallat kuitenkin pysytteli vielä tuolloin erossa Euroopan sodista, eikä apua juuri herunut. Alkuvuodesta 1940 nuoret amerikkalaiset Robert Black ja Leonard Sutton laativat suunnitelman suomalaisten evakuoimisesta Yhdysvaltoihin.