Hyppää pääsisältöön

Kultaranta-keskustelut – Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Kultaranta-keskusteluja isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö Naantalissa 19. - 20. kesäkuuta.
Kultaranta-keskusteluja isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö Naantalissa. Kultaranta-keskusteluja isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö Naantalissa 19. - 20. kesäkuuta. yle tv1

TV1 maanantaina 12.6.2017 klo 9.30 - 11.00, klo 14.30 - 15.30 ja klo 21.00 - 21.30
Katsottavissa Yle Areenassa

Kultaranta-keskustelujen teemana on tänä vuonna tulevaisuus. Suomi täyttää sata vuotta ja juhlavuoden kunniaksi tulevaisuutta pohditaan turvallisuuden, politiikan ja talouden näkökulmista.

Yle näyttää suoraa lähetystä Kultaranta-keskusteluista, joita tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi Naantalissa 11. - 12. kesäkuuta. Keskusteluja voi seurata TV1:ltä ja Yle Areenasta.

Miltä näyttää Euroopan turvallisuus?

Tilaisuuden avaa sunnuntaina 11.6. tasavallan presidentti Sauli Niinistön puheenvuoro.

Euroopan turvallisuusinstituutioiden tulevaisuutta pohtivat EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini, Norjan ulkoministeri Børge Brende sekä Naton apulaispääsihteeri Rose Gottemoeller. Keskustelun vetää International Institute for Strategic Studiesin johtaja Franҫois Heisbourg. Avausistuntoa voi seurata suorana Areenassa klo 18.00 - 19.00.

Mikä on politiikan tulevaisuus?

Maanantaina 12.6. ohjelman käynnistää TV1:llä ja Areenassa suorana klo 9.30 nähtävä keskustelu politiikan tulevaisuudesta uuden mediavaikuttamisen aikakaudella.

Keskustelijoina ovat SDP:n puoluesihteeri Anton Rönnholm, Perussuomalainen ja Suomen Uutiset -lehtien päätoimittaja Matias Turkkila, Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin, Ylen päätoimittaja Riikka Venäläinen sekä Turun yliopiston erikoistutkija Mari K. Niemi. Puheenjohtajana on toimittaja Pekka Ervasti.

Niinistö A-studion vieraana Kultarannassa

Kultaranta-keskustelut päättyvät klo 14.30 tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja nobelisti, professori Bengt Holmström keskusteluun. He luotaavat Suomen lähivuosien ja -vuosikymmenten haasteita ja etsivät niihin ratkaisuja.

Illan päätteeksi nähdään A-studiossa klo 21.00 tasavallan presidentin erikoishaastattelu Naantalista. Haastattelijana on toimittaja Jan Andersson.

Kultaranta-keskustelut järjestetään viidettä kertaa. Mukaan on kutsuttu noin sata keskustelijaa yhteiskunnan eri aloilta kuten poliittisia päättäjiä, hallinnon, elinkeinoelämän, järjestöjen ja median edustajia sekä tutkijoita.

 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.