Hyppää pääsisältöön

YleXPop: Isac Elliot on mitat täyttävä kansainvälisen tason tähti − toivottavasti poppari keikkailee jatkossakin Suomessa, sillä vientiä riittää muuallakin

Isac Elliotin YleXPop-keikalla nähtiin upea yllätys, kun Mikael Gabriel nähtiin lavalla kahden biisin ajan.

YleX kirjoitti huhtikuussa Isac Elliotin Musiikkitalon 360-keikasta seuraavasti: “16-vuotias Isac Elliot toi mieleen nuoren Justin Bieberin.”

Tilanne oli täysin sama laulajan YleXPop-keikalla Lahden torilla.

Jopa alkukesän ankeat säät olivat Isac Elliotin puolella. Pilviverhot väistyivät jo tovia ennen kuin rennonoloinen poppari säntäsi itsevarmana lavalle.

Ja se huuto, joka Lahden torilla olevasta yleisöstä lähti, kun vaaleaan lippikseen, vaaleisiin farkkuihin ja vaaleaan Pablo-farkkutakkiin pukeutuneen Elliotin tennari astui lavalle. Tällaista mekkalaa kuulee erittäin harvoin.

Ensimmäisenä kappaleena Elliot esitti vuonna 2013 julkaistun New Way Home -hitin. Yleisö ryhtyy heti yhteislauluun − merkillepantavaa on se, että sekä nuoret että nuoren vanhemmat osaavat biisin sanat ulkoa. Isac Elliot ei ainoastaan yhdistä nuoria, hän yhdistää myös kokonaisia perheitä.

"Oisko täällä Mikael Gabrielin faneja?"― Isac Elliot

Esiintyjänä Elliot on kovaa luokkaa. Hän osaa yhtä aikaa rento, huoleton ja karismaattinen. Hän osaa huudattaa yleisöä kekseliäämmällä tavalla kuin vain huutamalla, että Lahti, mitä kuuluu: Elliot pyysi anelevilla kädenliikkeillä yleisöä jatkamaan taputusta ja huutamista. Sen jälkeen Ikke hyssytteli yleisöä, kunnes antoi heille luvan huutaa sydämensä kyllyydestä.

Sydämensä kyllyydestä yleisö huusi myös silloin, kun Elliot mainitsi tulossa olevasta yllätyksestä.

- Oisko täällä Mikael Gabrielin faneja, Elliot kysyi.

Yleisön huudosta päätellen oli.

Ikke esitti Mikael Gabrielin kanssa samat kaksi kappaletta, jotka kuultiin myös Elliotin 360-keikalla Musiikkitalossa, Ring Ring Ringin sekä Liikaa sussa kii -biisin. Jälkimmäinen päättyi kaksikon halaukseen.

Aww.

Isac Elliot ja Mikael Gabriel YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen

Elliotin keikan aikana on ihanan ristiriitainen fiilis. Samalla meillä on edessämme kansainvälisen tason artisti. Ajoittain unohtaa, että kysessä on tosiaan 16-vuotias opiskelija − eli saman ikäinen kuin valtaosa torilla olevasta yleisöstä.

- Mulla loppui tänään koulu, Elliot kertoo biisien välillä.

Ja mikä on se juttu, jota koulunsa päättävä Isac Elliot ehdottomasti tekee?

Hän dabbaa. Dabbaus on sitä, kun toinen käsi nostetaan taitettuna pään eteen ja toinen suoraksi sivulle. Eniten dabbailua nähtiin Tired Of Missing You- ja Dream Big -biisien aikana. Osa yleisöstä vastasi dabbailuun sillä ainoalla oikealla tavalla − eli dabbaamalla.

- Oon ollut joku neljä vuotta peräkkäin YleXPopissa. Siistiä, että saan olla täällä, Elliot sanoi keikan loppupuolella.

"Oon ollut joku neljä vuotta peräkkäin YleXPopissa. Siistiä, että saan olla täällä."― Isac Elliot

Isac hei, totta kai saat. Kysymys kuuluukin, että kuinka usein häntä enää nähdään Suomessa etenkään ilmaiskonsertissa. Artisti herättää voimakasta kiinnostusta etenkin Norjassa ja on saanut mukavasti jalansijaa myös Yhdysvalloissa. Alkaako Suomi olla hiljalleen jo nähty?

Uran kehityksen kannalta voisi sanoa, että toivottavasti. Suomalaisfanien kannalta voisi sanoa, että toivottavasti ei. Lisäksi Elliot on fiksu ja skarppi ihminen, joten uskoisi, että hän palkitsee suomalaisfanejaan säännöllisesti keikkailemalla myös kotimaassaan.

Mutta tottahan se on, että YleXPopissakin esitetyt kappaleet Beast ja She voisivat ihan hyvin olla Justin Bieberin, Zaynin tai Cody Simpsonin biisejä. Ne kuulostavat juuri siltä, millaisia kansainväliset isot hitit ovat vuonna 2017.

Mutta juuri tällä hetkellä ei kannata murehtia sitä, kuinka paljon Elliot esiintyy tulevina vuosina Suomessa. Nyt on aika nauttia ja katsoa artikkelin pääkuvan video Isac Elliotin YleXPop-keikasta pyörimään.

Lue myös:

YleXPop: Katso Kesäkumibiisin ensiesitys sekä Robinin, JVG:n ja kaikkien muiden keikat täältä

YleXPop: Kesäkumibiisi Tyynysotaa nähtiin ensimmäisen kerran livenä − tältä näytti, kun Vilma Alina, Nelli Matula, Ida Paul ja Sini Yasemin ottivat Lahden torin haltuun

Isac Elliot YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
Isac Elliot YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
Isac Elliot ja Mikael Gabriel YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
Isac Elliot veti kunnon hittiputken YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
Isac Elliot ja Mikael Gabriel YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
Isac Elliot YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
Isac Elliot YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
Isac Elliot YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
Isac Elliot YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen
Isac Elliiot YleXPopissa. // Kuva: Annika Miettinen